Elf jaar voor belediging emir 'Anaconda' zorgt voor onrust PZC ADRZ lonkt naar financiers met mooie jaarcijfers Plannen moeten over Hogere temperaturen zijn serieus risico voor de landbouw DINSDAG 11 juni 2013 Zonnige perioden, Topkok Sergio Herman sluit de deuren van driesterrenrestaurant Oud Sluis omdat hij wil stoppen op zijn hoogtepunt. DESTELLING UW MENING 301 reacties Word ook abonnee! 71 168 8H5555301 Eet 's morgens als een keizer, 's middags als een koning VERDIEPING editie: Walcheren 255e jaargang nr. 135 los nummer 1,95, abonneeprijs 1,02 O 21° Restaurant Oud Sluis gaat dicht SLUIS - Topkok Sergio Herman sluit zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis. Hij stopt op het hoogte punt, zoals hij altijd heeft gezegd. Dat maakte hij maandag bekend. Herman sluit de deuren van het restaurant, met vooral vis, schaal- en schelpdieren op het menu, in Sluis op 22 december. „Met het sluiten van Oud Sluis komt een zeer intense periode van mijn le ven ten einde. Ik heb 25 jaar lang alles gegeven om Oud Sluis naar de internationale top te brengen. Dat is gelukt: alles wat ik ooit met Oud Sluis heb willen bereiken, heb ik bereikt." De chef-kok en ei genaar van het bekende restau rant stopt niet met koken en zit vol plannen voor de toekomst. Herman heeft nog een ander res taurant Pure C in Cadzand-Bad en opent volgend jaar La Chapelle in Antwerpen. In beide restau rants zal hij elke week in de keu ken staan, al ziet hij zichzelf over een tijdje meer in een aansturen de rol. „Ik wil graag jong talent naar voren schuiven." De kok ver wacht in de toekomst meer restau rants te openen en wil verder meer tijd vrijmaken voor Mi nestrone, de culinaire uitgeverij waar hij mede-eigenaar van is. Hermans vader Ronnie maakte Oud Sluis in de jaren '80 tot een van de beste mosselrestaurants van de Benelux. Naast drie Miche- linsterren, die in 1995, 1999 en 2006 werden toegekend, is Oud Sluis door restaurantgids Lekker jarenlang uitgeroepen tot beste restaurant van Nederland. Ook in de restaurantgids Gault Millau scoorde het restaurant het maxi male aantal punten. „Het is doodzonde voor de streek", reageert Edwin Vinke van restaurant De Kromme Water gang in Slijkplaat. O pagina 19: Commentaar pagina 24 en 25: Sergio zoekt perfectie in en om de keuken VLISSINGEN - Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis behaalde in 2012 niet alleen 5 miljoen euro winst, maar wist ook zijn krediet waardigheid (solvabiliteit) op te krikken, naar bijna 17 procent. Gis teren maakte het ADRZ de jaarcij fers over 2012 bekend. Eind 2013 hoopt het ADRZ op een solvabili teit van 20 procent uit te komen. Een mijlpaal: ziekenhuizen mo gen winst uitkeren aan investeer ders als hun solvabiliteit boven de 20 procent is én ze minstens drie jaar achtereen winst behalen. O pagina 18 en 19: ADRZ pronkt met mooie cijfers Ik vind het jammer dat Oud Sluis sluit Reageer op pzc.nl DEN HAAG - Zorgbehoevenden wonen het overleg bij tus sen staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Kamercommissie over de hervor ming van de langdurige zorg. Gisteren tijdens het zorgde- bat bleek dat Van Rijn zijn plannen voor de langdurige zorg flink zal moeten aanpassen om voldoende politieke steun te kunnen verwerven, foto Jerry Lampen/ANP O pagina 2 en 3: De lastige klus van Van Rijn Oranje onder de 21 wordt Europees kampioen EENS mm 52% ONEENS 48% KUWAIT ASPEREN Een rechtbank in Koeweit heeft maandag een vrouw tot elf jaar cel en dwangarbeid veroordeeld omdat zij emir Sabah al-Ahmad al-Jaber al-Sabah zou hebben be ledigd op Twitter. De 37-jarige Huda al-Ajmi zegt onschuldig te zijn. Iemand anders zou haar Twitter-account hebben ge hackt Of het nu een ringslang is of een anaconda, in Asperen zorgt een slang in ieder geval voor reu ring. Het dier werd op de foto ge zet door een inwoner van het dorp, maar is vooralsnog spoor loos. De politie houdt een oogje in het zeil en is op zoek naar de eigenaar, zo liet een woordvoer der maandag weten. Ga naar www.pzc.nl/abonneren (lllll BIJLAGE GEZOND

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2013 | | pagina 1