Beoordeling
4 UIT
Renesse heeft een heel
breed aanbod aan restau
rants: van pannenkoe
ken en schnitzel tot culi
nair Frans en Zeeuwse
kreeft op het strand. Dat
er ook een Mexicaans
steakhouse is in de bad
plaats, is een goed be
waard geheim: The
Green Parrot zit een
beetje verscholen achter
het dorpshuis.
Tropische cocktails in Renesse
The Green Parrot zit een beetje verscholen achter het dorpshuis.
haar voorgerecht hapt. „Precies zoals ze het
in Mexico ook deden!" Ze eet quesilladas,
vier dubbele tortillapannenkoekjes gevuld
met tomaat, ui en zure room. „Het is heel
erg lekker", vindt ze. „En helemaal niet vet."
Ik heb voor grote garnalen gekozen, gegaard
in een heerlijke zoet-pittige tomatensaus
met lente-ui. De garnalen zijn voorgepeld
en precies lang genoeg gegaard: het is geen
spectaculair gerecht, maar wel een prima
voorafje.
The Green Parrot is toch meer een steakhou
se dan een Mexicaan. En dat vind ik persoon
lijk wel jammer, ik ben dol op verschillende
soorten chiligerechten, bonen, tortilla's en
burrito's. Als hoofdgerecht kies ik dus ook
maar voor quesillada's, gegrilde tortilla - faij-
ata's het andere Mexicaanse gerecht, is een
doe-het-zelver: gasten moeten de tortilla's
zelf samenstellen.
Mijn enorme dubbele tortilla is gevuld met
gegrilde kip, tomaat, kaas en koriander. De
tortilla zelf is ook licht gegrild. Ik krijg er to
matensalade bij, een schep zure room en een
wat te dunne guacamole (avocadopuree). De
gepofte aardappel is perfect, lekker zacht,
met een kwak zure room die naar ui smaakt.
De spareribs van mijn gezelschap - met knof-
lookmarinade - zijn super: het vlees valt als
vanzelf van de botjes en is toch knapperig.
Ze heeft de miniversie genomen, en krijgt
vier stukken vlees. Bij de Duitse buurman
zien we wat een grote portie inhoudt: een
onnoemelijke vieesberg op een bord ter gro
te van een forse fruitschaal.
De borden zijn hier fors, zelfs de kleinere
versies zijn erg groot; we kunnen onze
hoofdgerechten bij lange na niet op. Toch be
stellen we nog een (gedeeld) toetje, vanwege
zoete vakantieherinneringen: churro's: gefri
tuurde deegstengels met kaneelsmaak, bij
The Green Parrot vergezeld van lekker - niet
te zoet - kaneelijs en een klodder slagroom.
The Green Parrot, Oude Moolweg 9-11, 4325 EA
Renesse. Telefoon: 0111 -461120.
www.thegreenparrot.nl.
In het seizoen (vanaf april) alle dagen open vanaf
17.00 uur, in de winter aangepaste openingstijden
(zie de mededelingen op de website).
The Green Parrot is geschikt voor mensen die
slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten.
In Eten doen de
redacteuren Edith
Ramakers en Nadia
Berkelder beurtelings
verslag van een bezoek
aan Zeeuwse
eetgelegenheden.
Prijs-kwaliteit
Goed eten, afwisselende kaart, door
de cocktails kan de prijs oplopen. Wij
betaalden 85 euro voor twee.
Entourage
Kleurrijk en stoer interieur in een ach-
terafstraatje in Renesse. Het terras is
niet erg aantrekkelijk.
Bediening
Aardig en persoonlijk.
Conclusie
Degelijk steakhouse, voor toeristen
aantrekkelijk vanwege de wisselende
dagacties. Een goed adres voor gezin
nen met kinderen.
De vleesschotel is super, een vieesberg op een bord ter grootte van een fruitschaal.
met stoere grove houten tafels, waar houten
banken en vrolijk gekleurde stoelen aan
staan. Er staat een (nep) reuzencactus en er
klinkt mariachimuziek. Achterin de zaak is
een extra zaal, voor bij grote drukte en er is
een hoekje voor kinderen, mét televisie. Het
terras buiten is overdekt: geschikt voor ro
kers, maar minder sfeervol omdat het op een
achterafstraatje uitkijkt.
Het is best druk, voor een doordeweekse dag
waarop het seizoen nog moet beginnen. Er
zijn een aantal tafeltjes bezet, en aan de bar
zitten afhalers op hun bestelling te wachten.
Dat The Green Parrot een steakhouse is, lijkt
vooraf een probleem; ik ben geen liefhebber
van grote stukken vlees. Maar het valt mee
voor vleesvermijders: er is ook vis, en hele
maal vleesloos kan ook, al is de keuze be
perkt. Voor de liefhebbers is er de Argentijn
se tournedos van de grill, een biefstuk van
bijna drie ons per persoon.
„Mmmm!", roept mijn tafelgenote als ze van
Dus zitten we op een nog kille
donderdagavond in april plot
seling met een trote tropi
sche cocktail voor onze neu
zen: een pina colada, met
aardbei en ananas op de rand
van het glas. Ijskoud en lek-
The Green Parrot heeft elke doordeweekse
dag een actie, met een dagmenu en een
drankje in de aanbieding: op dinsdag is het
bijvoorbeeld criollo-avond, met Cura^aose
gestoofde ribbetjes op het menu, op vrijdag
is het onbeperkt spareribs eten. Vandaag is
het kippenpootdag, van de grill. Onze pina
colada is de cocktail van de week, ook al een
aanbieding.
Een grote plastic Mexicaanse bandiet heet
ons welkom bij binnenkomst, we stappen
het restaurant binnen via een heuse saloon
klapdeur. De ruimte is robuust ingericht,