Beoordeling 4 UIT Renesse heeft een heel breed aanbod aan restau rants: van pannenkoe ken en schnitzel tot culi nair Frans en Zeeuwse kreeft op het strand. Dat er ook een Mexicaans steakhouse is in de bad plaats, is een goed be waard geheim: The Green Parrot zit een beetje verscholen achter het dorpshuis. Tropische cocktails in Renesse The Green Parrot zit een beetje verscholen achter het dorpshuis. haar voorgerecht hapt. „Precies zoals ze het in Mexico ook deden!" Ze eet quesilladas, vier dubbele tortillapannenkoekjes gevuld met tomaat, ui en zure room. „Het is heel erg lekker", vindt ze. „En helemaal niet vet." Ik heb voor grote garnalen gekozen, gegaard in een heerlijke zoet-pittige tomatensaus met lente-ui. De garnalen zijn voorgepeld en precies lang genoeg gegaard: het is geen spectaculair gerecht, maar wel een prima voorafje. The Green Parrot is toch meer een steakhou se dan een Mexicaan. En dat vind ik persoon lijk wel jammer, ik ben dol op verschillende soorten chiligerechten, bonen, tortilla's en burrito's. Als hoofdgerecht kies ik dus ook maar voor quesillada's, gegrilde tortilla - faij- ata's het andere Mexicaanse gerecht, is een doe-het-zelver: gasten moeten de tortilla's zelf samenstellen. Mijn enorme dubbele tortilla is gevuld met gegrilde kip, tomaat, kaas en koriander. De tortilla zelf is ook licht gegrild. Ik krijg er to matensalade bij, een schep zure room en een wat te dunne guacamole (avocadopuree). De gepofte aardappel is perfect, lekker zacht, met een kwak zure room die naar ui smaakt. De spareribs van mijn gezelschap - met knof- lookmarinade - zijn super: het vlees valt als vanzelf van de botjes en is toch knapperig. Ze heeft de miniversie genomen, en krijgt vier stukken vlees. Bij de Duitse buurman zien we wat een grote portie inhoudt: een onnoemelijke vieesberg op een bord ter gro te van een forse fruitschaal. De borden zijn hier fors, zelfs de kleinere versies zijn erg groot; we kunnen onze hoofdgerechten bij lange na niet op. Toch be stellen we nog een (gedeeld) toetje, vanwege zoete vakantieherinneringen: churro's: gefri tuurde deegstengels met kaneelsmaak, bij The Green Parrot vergezeld van lekker - niet te zoet - kaneelijs en een klodder slagroom. The Green Parrot, Oude Moolweg 9-11, 4325 EA Renesse. Telefoon: 0111 -461120. www.thegreenparrot.nl. In het seizoen (vanaf april) alle dagen open vanaf 17.00 uur, in de winter aangepaste openingstijden (zie de mededelingen op de website). The Green Parrot is geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten. In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgelegenheden. Prijs-kwaliteit Goed eten, afwisselende kaart, door de cocktails kan de prijs oplopen. Wij betaalden 85 euro voor twee. Entourage Kleurrijk en stoer interieur in een ach- terafstraatje in Renesse. Het terras is niet erg aantrekkelijk. Bediening Aardig en persoonlijk. Conclusie Degelijk steakhouse, voor toeristen aantrekkelijk vanwege de wisselende dagacties. Een goed adres voor gezin nen met kinderen. De vleesschotel is super, een vieesberg op een bord ter grootte van een fruitschaal. met stoere grove houten tafels, waar houten banken en vrolijk gekleurde stoelen aan staan. Er staat een (nep) reuzencactus en er klinkt mariachimuziek. Achterin de zaak is een extra zaal, voor bij grote drukte en er is een hoekje voor kinderen, mét televisie. Het terras buiten is overdekt: geschikt voor ro kers, maar minder sfeervol omdat het op een achterafstraatje uitkijkt. Het is best druk, voor een doordeweekse dag waarop het seizoen nog moet beginnen. Er zijn een aantal tafeltjes bezet, en aan de bar zitten afhalers op hun bestelling te wachten. Dat The Green Parrot een steakhouse is, lijkt vooraf een probleem; ik ben geen liefhebber van grote stukken vlees. Maar het valt mee voor vleesvermijders: er is ook vis, en hele maal vleesloos kan ook, al is de keuze be perkt. Voor de liefhebbers is er de Argentijn se tournedos van de grill, een biefstuk van bijna drie ons per persoon. „Mmmm!", roept mijn tafelgenote als ze van Dus zitten we op een nog kille donderdagavond in april plot seling met een trote tropi sche cocktail voor onze neu zen: een pina colada, met aardbei en ananas op de rand van het glas. Ijskoud en lek- The Green Parrot heeft elke doordeweekse dag een actie, met een dagmenu en een drankje in de aanbieding: op dinsdag is het bijvoorbeeld criollo-avond, met Cura^aose gestoofde ribbetjes op het menu, op vrijdag is het onbeperkt spareribs eten. Vandaag is het kippenpootdag, van de grill. Onze pina colada is de cocktail van de week, ook al een aanbieding. Een grote plastic Mexicaanse bandiet heet ons welkom bij binnenkomst, we stappen het restaurant binnen via een heuse saloon klapdeur. De ruimte is robuust ingericht,

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2013 | | pagina 52