wonen 15
narkt wordt bistro en woonhuis
'De tijd vliegt
voorbij als je
iedere dag klust'
vrijdag 4 januari 2013
Hugo de Hoogen druk aan het klussen.
De tijd vliegt voorbij, merkt Hugo de
Hoogen steeds weer. „Natuurlijk wist
ik waar ik aan begon en dat er veel
tijd in zou zitten. Maar een maand is
zo om!"
Hugo klust bijna iedere dag aan de
twee panden. „Ik wil natuurlijk ook
tijd besteden aan mijn gezin. Daar
door kan ik niet al mijn tijd in de ver
bouwing steken. Maar dat de dagen
zo snel voorbij gaan had ik niet ver
wacht." Toch hoopt hij voor de zomer
zijn bistro te openen. „Ik ben nu meer
dan een jaar bezig met de klus. Als je
ziet wat er allemaal is veranderd, heb
ik er vertrouwen in dat ik het op tijd
afkrijg."
Volgens Hugo zijn er nog geen grote
fouten of blunders gemaakt tijdens de
verbouwing. „Ik heb al best wat erva
ringen in de bouw. Zo heb ik in Til
burg een bedrijf in onroerend goed.
Maar ik vind het ook erg leuk om te
doen. Zo kan ik mijn creativiteit
kwijt." Het pand in Cadzand heeft hij
voor ongeveer 230.000 euro gekocht.
De kosten van de verbouwing liggen
nu rond de 70.000 euro. „Een verbou
wing kost altijd meer dan dat je had
verwacht. Maar ik heb wel het voor
deel dat ik bijna alles zelf doe. Dit
scheelt natuurlijk heel erg in de kos
ten."
Hugo woonde zijn hele leven in Til
burg. De woning in Brabant blijft hij
houden. „Ik wil de woning misschien
gaan verhuren aan studenten. Maar
dit gaat nog wel even duren. Ik wil
eerst dat alles hier af is, dan kan ik
daarna aan het volgende project begin
nen."
De voormalige supermarkt in Cadzand wdtdt
y omgebouwd tot een bistro.
foto's Mark Neelemans
ven de voormalige supermarkt. „Ik heb daar
alles verbouwd zodat we daar konden wo
nen." Zo heeft Hugo een nieuwe badkamer
geplaatst, een nieuwe vloer gelegd en alles
naar eigen smaak ingericht. „We moeten
hier natuurlijk een lange tijd wonen dus wil
de ik het wel verbouwen en inrichten naar
onze smaak." Gelukkig is de toekomstige
woning bijna af. Het is alleen nog een kwes
tie van afwerken. Volgens Hugo is er al veel
veranderd in het pand vergeleken met vorig
jaar. „Er staat nu een groot kookeiland, er
ligt een mooie houten vloer in en er is ver
lichting en stroom."
Ook de tuin is vernieuwd en er is een dakka
pel geplaatst. De grote klassieke zwarte voor
deur van de woning heeft Hugo ook zelf
ontworpen en gemaakt. „In dat gedeelte
van de supermarkt zat natuurlijk geen gewo
ne voordeur. Er moest dus een nieuwe ko
men."
De Hoogen hoopt zijn bistro voor het zo
merseizoen af te hebben, maar volgens hem
is het grootste nadeel de tijd. „Een maand is
zo voorbij. Ik ben zo druk bezig met het
klussen en verbouwen dat ik niet eens door
heb dat de tijd zo snel gaat." Een naam voor
zijn bistro heeft hij nog niet. „Ik wil een
naam die iedereen herkent en onthoudt. Ge
lukkig heb ik nog even tijd om hierover na
te denken."
De woning is veel ruimer en lichter geworden door de zelfgebouwde dakkapel.
In het gedeelte waar de bistro komt, moet nog veel gebeuren.
Een open haard scheidt de woonkamer van het kookgedeelte.