Bij Le Marquis wordt echt geproefd 6 luit Beoordeling donderdag 6 december 2012 In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurteling verslag van een bezc aan Zeeuwse eetgelegerhorton Prijs-kwaliteit: Het dagmenu is kwalitatief van hoog niveau. Met gebruik van meer regiona le producten zou de waardering nog hoger zijn uitgevallen. Bediening; Alert, vakbekwaam en aardig. Horen, zien en ruiken: Ook honden zijn welkom bij Le Marquis. Dan wordt een apart tafeltje gedekt in de bibliotheek. Conclusie; Voortreffelijk eten in een prettige 'huiskamer", Waarom we voor Le Marquis in het Badhotel in Renesse kiezen, is niet moeilijk te bedenken. Op de website staat dat de mediterrane keuken gecom bineerd wordt met Zeeuwse flair en dat de kok veel producten uit de streek gebruikt. Dat spreekt ons aan, want daar moet toch een crea tieve geest in de keuken staan met gevoel voor het milieu. Elke keer opnieuw blijkt toch weer dat het belangrijk is om vlot en prettig ontvangen te worden. Die eigenschappen hebben de twee mannen in zwart die ons wel kom heten. Ronald Cappon en Guust Sluijs van Le Marquis zijn gevat, hebben veel vakkennis en zijn gemakkelijk te benaderen. We voelen ons welkom. Er zit een groot gezelschap in het restaurant en dat zijn vaste gasten, agenten van een korps uit de Randstad, die jaarlijks trainingen volgen in Renesse. Stoere mannen en vrouwen in burger, die, 'opmer kelijk veel vegetarische gerechten besteld hebben'. Ronald Cappon: „Ik hoop niet dat u ook vegeta risch wilt eten, want we zijn door onze voorraad vegetarische gerech ten heen, die op de kaart staan", zegt Cappon. Jammer voor ons want de ravioli gevuld met geitenkaas en honing, met gestoomde groenten en tuin- kruidensaus klinkt goed en ook de tortellini gevuld met ricotta en spi nazie, een ratatouille en botersaus. Goed gekozen van die agenten. A la carte is er voldoende te kie zen en ook het menu van de dag (34,50 euro) spreekt aan. Vandaag is het een pompoensoep, een stamppotje van wortel en ui met gewokte groenten en korenaaras perges, krokant gebakken makreel en een saus van basilicum. De af sluiting van witte chocolade 'mousse', crème brulée en een va- nillesorbet met sauce anglaise klinkt als een mooi slotakkoord. Verder kijken hoefik niet. Mijn tafelgenote kiest een carpac cio van Schouws rund (12,50 euro) en een biefstukje van een Iers rund (22,50 euro) met aardappel au gratin en gestoofde kool en to maat, korenaarasperges en om het af te maken een jus van rozema rijn. Terug naar het begin, toen we twee aperitieven bestelden en we er ongevraagd stokbrood met roomboter, een tapenade en olijfo lie bij geserveerd kregen. Dat is toch een prettige gewoonte. Ook een karaf plat kraanwater wordt op tafel gezet. Het is niet druk in het restaurant. Buiten de Rotterdamse groep zijn nog drie andere tafeltjes bezet Het is naseizoen en dan kan de bedie ning ontspannen. Cappon en Sluijs stralen uit zin in hun werk te hebben. Blof klinkt zacht uit de boxen, maar hard ge noeg om het Zeeuwse gevoel te versterken. Het is een klassiek restaurant, met een wat gedateerde inrichting. Je zou het ook een huiskamer kun nen noemen. De tafels zijn inge dekt met wit linnen, servetten en kaarsenkandelaars. Een bloem fleurt de tafels op. Het is lang geleden dat we in een restaurant met vloerbedekking hebben gegeten. We horen later dat de zaak binnenkort een op knapbeurt ondergaat. 'Het restau rant is weer aan de beurt'. Onze voorafjes worden gebracht. De pompoensoep is volromig en zoetig. De kok is er in geslaagd om veel smaak te geven aan de soms wat 'laffe' pompoenen. Dat is knap gedaan, al had de soep voor mij wel iets minder rijk mogen Bij Le Marquis in Renesse heerst een huiskamergevoel zijn. De carpaccio is met rucola en tomaatjes mooi opgemaakt. Het zachte vlees wordt intenser van smaak door enkele ganzenlever snippers. De dressing is goed afge- proefd. De hoofdgerechten zijn van hoog niveau. De verse makreel bewijst weer eens een lekker visje te zijn, zeker als hij krokant op de huid ge bakken is. De hutspot past uitste kend bij de stevige vis. Soms heeft hutspot net als de pompoensoep een wat laffe, zoete smaak. Maar deze stamppot is pittig gekruid en ook weer goed afgeproefd in de Witte chocolade, sorbet, een roomijsje en kletskop. Achter de bar ligt het restaurant. In het badhotel Renesse huist Le Marquis.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2012 | | pagina 42