Kok Menue verbaasd
over Michelinster
Watersporters willen
Walsoorden behouden
I(J (LwlQIIU
Farstreet speelt
Michelinsterren
MICHELIN
almanak Tip? redactie@pzc.nl
De oude auto
Altijd weer baas boven baas
MAAS modes
/V
donderdag 22 november 2012
Bij beschikking van de Kantonrech
ter te Middelburg d.d. 1 november
2012 is bepaald dat de curatele van
dhr. A.J. van Opstal, geboren op
29-7-1976, wonende te 4486 BN
COLIJNSPLAAT, zuidkerkstraat 1, is
beëindigd.
WESTDORPE - Bluesformatie Far-
street treedt zaterdag op in 't Oude
Raedthuys aan de Graafjansdijk in
Westdorpe. Het trio speelt eigen
nummers en bewerkingen van
bluesklassiekers.
Het optreden begint om 21.00 uur.
tonbtwtih door dt
gids
*-•»-
Dat juist bandenfabrikant Michelin sterren uitdeelt
aan restaurants, komt voort uit de restaurantgidsen
voor (vrachtwagen)chauffeurs die Michelin al vroeg in
de 20e eeuw uitgaf. De nieuwe sterren in Nederland
worden komende maandag uitgereikt.
Uit een exploot van gerechtsdeurwaarder B.J Meijering
d.d. 16 november 2012, blijkt dat ten verzoeke van:
1 de RAB0HYP0THEEK BANK N.V.
gevestigd te Amsterdam en
2 de COÖPERATIEVE RABOBANK
WALCHEREN/NOORD-BEVELAND U.A.,
gevestigd te Middelburg,
aan: zij die verblijven in de onroerende zaak
ol een gedeelte daarvan staande/gelegen aan de
Jazzroute 9 te Middelburg een afschrift is betekend
van een exploot d.d. 16 november 2012 houdende
ondermeer een aanzegging aan de eigenaren van
genoemde onroerende zaak dat die onroerende zaak
openbaar wordt verkocht
Bij dit exploot is tevens door beide verzoekers de
nietigheid ingeroepen van een eventueel bestaande
huurovereenkomst tussen zij die verblijven in en
de eigenaren van bedoelde onroerende zaak, zulks
op grond van het huurbeding ex artikel 264 Boek 3
van het Burgerlijk Wetboek Zij die verblijven in de
onroerende zaak kunnen een afschrift van het exploot
verkrijgen op een van onderstaande adressen.
GGN Zeeland
Dam 2 Westsingel 132
4331 GJ Middelburg 4461 DR Goes
088-3314500
Het kind komt altijd weer bij die
71-jarige man uit Sint Laurens boven
als de tijd is aangebroken dat hij op
avontuur mag gaan om een nieuwe
auto uit te zoeken. Zo ook deze keer
weer! Na een uitmuntend staakje
van onderhandelingstactiek kwam
hij bij één garage uit op een aangena
me inruilprijs voor zijn oude auto en
kon hij enkele proefritjes in de nieu
we modelletjes maken. Omdat ook
vrouwlief iets te zeggen had en hij
ook benieuwd was naar de mening
van dochter en kleindochters sprak
hij af om de auto's te showen. Hij
reed telkens voorbij, waarna de da
mes het snel met elkaar eens waren:
„Die laatste was het mooiste." Waar
na onze krasse 70-plusser stamelde:
„Maar dat was mijn oude auto!"
AXEL - Op het terrein van American Car Recycling op Drieschouwen bij
Axel staan tientallen ambulances én honderden oude 'Amerikanen'. De on
derdelen worden verkocht door heel Europa. Maar het opslagterrein begint
erg vol te raken. Dus gaat het de hoogte in. De ooit prachtige, maar ontta
kelde meterslange limousine is ook direct een mooi visitekaartje, op een
sokkel van twee ambulances... foto Camile Schelstraete
door Eugène Verstraeten
WALSOORDEN - Watersportvereni
ging D'Ouwe Haven wil na de ver
huizing naar de toekomstige jacht
haven in Perkpolder het onder-
houdsplateau en het clubhuis op
het haventerrein in Walsoorden
behouden. De overeenkomst met
de gemeente Hulst voor het ge
bruik van het haventerrein loopt
over ruim twee jaar af en de vere
niging heeft nu gevraagd die over
eenkomst met nog eens 25 jaar te
verlengen.
De watersporters hebben in Wals
oorden een 900 vierkante meter
groot onderhoudsplateau met
spoelplaats. Ook staat er een club
gebouw. De afgelopen jaren is er
geïnvesteerd in de renovatie van
het clubgebouw en de aanleg van
steigers. In principe is al besloten
om een loods te plaatsen op het
haventerrein. Voor het clubge
bouw bevindt zich een terras. Van
september wordt dat overkapt met
behulp van tentdoek. Het plan is
om dit te vervangen door een ser
re. De investeringen vallen of
staan wel met de verlening van de
gebruiksovereenkomst.
Volgens voorzitter Frank van Dom
melen van D'Ouwe Haven is de
vereniging gedwongen de facilitei
ten in Walsoorden aan te houden.
„Wij hebben te horen gekregen
dat er bij de jachthaven in Perkpol
der geen onderhoud aan boten ge
pleegd mag worden. De jachtha
ven is enkel bedoeld voor recrea
tie. Dus moeten wij met onze bo
ten voor onderhoud telkens terug
naar Walsoorden." Bij de jachtha
ven mag ook geen kantine ge
bouwd worden. Dus moeten de
watersporters na een dagje op het
water naar Walsoorden om gezel
lig na te praten.
D'Ouwe Haven heeft nu 35 varen
de leden. De watersporters heb
ben de gemeente wel gevraagd dat
er een 'gunstige financiële over
gang' naar Perkpolder komt, zodra
de gemeente de ligplaatsen in
Walsoorden opzegt.
Bij restaurant Cuines 33 moesten
ze de bossen bloemen afgelo
pen dagen af en toe zelfs even
in de spoelbak zetten: te weinig
vazen. Het Knokse restaurant
kreeg elf maanden na de ope
ning al een Michelinster.
Oostburgenaar Edwin Menue
(30) is één van de eigenaren.
door Martijn de Koning
Eigenlijk had Edwin Me
nue professioneel motor
crosser moeten worden.
Hij reed mee met de Bel
gische top, een profcar
rière lag in het verschiet. Tot pro
blemen met de knie zijn toekomst
plannen dwarsboomden. Op z'n
21e, nog geen tien jaar geleden, be
sloot Menue zich toe te leggen op
het koksvak. Nu heeft hij een ei
gen zaak én een Michelinster.
Het klinkt als een sprookje. Me
nue geeft toe dat het allemaal wel
erg snel gaat. Aan de andere kant:
hij heeft er keihard voor gewerkt
„Misschien heb ik de topsportmen
taliteit van het motorcrossen mee
genomen naar de keuken: alles op
zij zetten om je doel te bereiken."
Menue begon, zonder noemens
waardige opleiding, in de keuken
bij De Oosthoek in Knokke. „Ik
mocht daar enorm veel zelf doen,
zelf ontdekken. Er ging een wereld
voor me open." Binnen een jaar
behaalde het restaurant een Miche
linster. Sergio Herman haalde de
talentvolle kok vervolgens naar
Oud Sluis, waar Menue vier jaar
werkte en hij meemaakte dat het
restaurant van twee naar drie Mi-
chelinsterren ging. „De mentaliteit
in zo'n keuken is keihard. Er werk
ten relatief weinig mensen, waar
door ik meteen overal werd inge
zet. Erg zwaar, ik ben ook een
paar keer flink onderuit gegaan.
■■■I DAMES MODEM- -- -y.. l 1 I
Gentsestraat 5. Sas van Gent, T. (+31) 115-453 895
Maar wel heel leerzaam natuur
lijk." Vier jaar geleden stapte Me
nue over naar Escabèche in Knok
ke. Hij speelde toen al met het
idee van een eigen zaak. „Ook al
krijg je nog zoveel ruimte, als
werknemer moet je doen wat een
ander zegt. Ik was er aan toe om
zelf te kunnen bepalen en kiezen."
Vorig jaar was het zo ver. Edwin
woont nu met zijn vrouw Fleur
(27) en twee dochtertjes boven het
restaurant, dat helemaal vanaf de
grond werd opgebouwd. Fleur is
gastvrouw en Edwin doet met zijn
schoonbroer Frederik Boussy (29)
de keuken. Fleur en Frederik heb
ben, net als Edwin, ruime ervaring
bij tophorecazaken.
De inrichting van het restau
rant doet modern en toch
warm aan. Gasten kun
nen er van de kaart eten en uitge
breid lunchen, maar Cuines 33
richt zich vooral op kleine gerecht
jes, waarvan je er in een menu zes
tot acht krijgt.
Alles gebeurt in een ongedwongen
sfeer, legt Menue uit „Je vindt
hier geen tafellakens, geen zilver,
geen witte handschoentjes, geen
driedelig pak. Je kan bij ons ook ge
woon aan de bar eten."
Met het behalen van een ster was
het team nauwelijks bezig. „Maar
vorige week kregen we een loven
de recensie in de Gault Millau,
en daarna zeiden de gasten steeds:
jullie gaan die ster krijgen. Daar
werd ik wel wat zenuwachtig van.
„Direct na de toekenning van de
sterren, in Gent, doken de media
op het team van Cuines 33. „We
zijn jong en nog maar elf maan
den open: die combinatie vonden
ze bijzonder." Het restaurant was
landelijk nieuws en de felicitaties,
interviewaanvragen en reserverin
gen buitelden over elkaar heen.
Het verandert niets aan de toe
komstplannen, bezweert Menue.
„We blijven doen wat we nu
doen, hóewei we natuurlijk wel
verder willen verbeteren." Menue
wil zich verder specialiseren in
cocktails. „We hebben nu 23 soor
ten gins, kunnen mooie cocktails
aanbieden. Daar zou ik wel verder
mee willen gaan."
Een kunstwerkje van Menue: coquille met aardpeer, witlof en ganzenlever.
www.maasmodes.com