Kok Menue verbaasd over Michelinster Watersporters willen Walsoorden behouden I(J (LwlQIIU Farstreet speelt Michelinsterren MICHELIN almanak Tip? redactie@pzc.nl De oude auto Altijd weer baas boven baas MAAS modes /V donderdag 22 november 2012 Bij beschikking van de Kantonrech ter te Middelburg d.d. 1 november 2012 is bepaald dat de curatele van dhr. A.J. van Opstal, geboren op 29-7-1976, wonende te 4486 BN COLIJNSPLAAT, zuidkerkstraat 1, is beëindigd. WESTDORPE - Bluesformatie Far- street treedt zaterdag op in 't Oude Raedthuys aan de Graafjansdijk in Westdorpe. Het trio speelt eigen nummers en bewerkingen van bluesklassiekers. Het optreden begint om 21.00 uur. tonbtwtih door dt gids *-•»- Dat juist bandenfabrikant Michelin sterren uitdeelt aan restaurants, komt voort uit de restaurantgidsen voor (vrachtwagen)chauffeurs die Michelin al vroeg in de 20e eeuw uitgaf. De nieuwe sterren in Nederland worden komende maandag uitgereikt. Uit een exploot van gerechtsdeurwaarder B.J Meijering d.d. 16 november 2012, blijkt dat ten verzoeke van: 1 de RAB0HYP0THEEK BANK N.V. gevestigd te Amsterdam en 2 de COÖPERATIEVE RABOBANK WALCHEREN/NOORD-BEVELAND U.A., gevestigd te Middelburg, aan: zij die verblijven in de onroerende zaak ol een gedeelte daarvan staande/gelegen aan de Jazzroute 9 te Middelburg een afschrift is betekend van een exploot d.d. 16 november 2012 houdende ondermeer een aanzegging aan de eigenaren van genoemde onroerende zaak dat die onroerende zaak openbaar wordt verkocht Bij dit exploot is tevens door beide verzoekers de nietigheid ingeroepen van een eventueel bestaande huurovereenkomst tussen zij die verblijven in en de eigenaren van bedoelde onroerende zaak, zulks op grond van het huurbeding ex artikel 264 Boek 3 van het Burgerlijk Wetboek Zij die verblijven in de onroerende zaak kunnen een afschrift van het exploot verkrijgen op een van onderstaande adressen. GGN Zeeland Dam 2 Westsingel 132 4331 GJ Middelburg 4461 DR Goes 088-3314500 Het kind komt altijd weer bij die 71-jarige man uit Sint Laurens boven als de tijd is aangebroken dat hij op avontuur mag gaan om een nieuwe auto uit te zoeken. Zo ook deze keer weer! Na een uitmuntend staakje van onderhandelingstactiek kwam hij bij één garage uit op een aangena me inruilprijs voor zijn oude auto en kon hij enkele proefritjes in de nieu we modelletjes maken. Omdat ook vrouwlief iets te zeggen had en hij ook benieuwd was naar de mening van dochter en kleindochters sprak hij af om de auto's te showen. Hij reed telkens voorbij, waarna de da mes het snel met elkaar eens waren: „Die laatste was het mooiste." Waar na onze krasse 70-plusser stamelde: „Maar dat was mijn oude auto!" AXEL - Op het terrein van American Car Recycling op Drieschouwen bij Axel staan tientallen ambulances én honderden oude 'Amerikanen'. De on derdelen worden verkocht door heel Europa. Maar het opslagterrein begint erg vol te raken. Dus gaat het de hoogte in. De ooit prachtige, maar ontta kelde meterslange limousine is ook direct een mooi visitekaartje, op een sokkel van twee ambulances... foto Camile Schelstraete door Eugène Verstraeten WALSOORDEN - Watersportvereni ging D'Ouwe Haven wil na de ver huizing naar de toekomstige jacht haven in Perkpolder het onder- houdsplateau en het clubhuis op het haventerrein in Walsoorden behouden. De overeenkomst met de gemeente Hulst voor het ge bruik van het haventerrein loopt over ruim twee jaar af en de vere niging heeft nu gevraagd die over eenkomst met nog eens 25 jaar te verlengen. De watersporters hebben in Wals oorden een 900 vierkante meter groot onderhoudsplateau met spoelplaats. Ook staat er een club gebouw. De afgelopen jaren is er geïnvesteerd in de renovatie van het clubgebouw en de aanleg van steigers. In principe is al besloten om een loods te plaatsen op het haventerrein. Voor het clubge bouw bevindt zich een terras. Van september wordt dat overkapt met behulp van tentdoek. Het plan is om dit te vervangen door een ser re. De investeringen vallen of staan wel met de verlening van de gebruiksovereenkomst. Volgens voorzitter Frank van Dom melen van D'Ouwe Haven is de vereniging gedwongen de facilitei ten in Walsoorden aan te houden. „Wij hebben te horen gekregen dat er bij de jachthaven in Perkpol der geen onderhoud aan boten ge pleegd mag worden. De jachtha ven is enkel bedoeld voor recrea tie. Dus moeten wij met onze bo ten voor onderhoud telkens terug naar Walsoorden." Bij de jachtha ven mag ook geen kantine ge bouwd worden. Dus moeten de watersporters na een dagje op het water naar Walsoorden om gezel lig na te praten. D'Ouwe Haven heeft nu 35 varen de leden. De watersporters heb ben de gemeente wel gevraagd dat er een 'gunstige financiële over gang' naar Perkpolder komt, zodra de gemeente de ligplaatsen in Walsoorden opzegt. Bij restaurant Cuines 33 moesten ze de bossen bloemen afgelo pen dagen af en toe zelfs even in de spoelbak zetten: te weinig vazen. Het Knokse restaurant kreeg elf maanden na de ope ning al een Michelinster. Oostburgenaar Edwin Menue (30) is één van de eigenaren. door Martijn de Koning Eigenlijk had Edwin Me nue professioneel motor crosser moeten worden. Hij reed mee met de Bel gische top, een profcar rière lag in het verschiet. Tot pro blemen met de knie zijn toekomst plannen dwarsboomden. Op z'n 21e, nog geen tien jaar geleden, be sloot Menue zich toe te leggen op het koksvak. Nu heeft hij een ei gen zaak én een Michelinster. Het klinkt als een sprookje. Me nue geeft toe dat het allemaal wel erg snel gaat. Aan de andere kant: hij heeft er keihard voor gewerkt „Misschien heb ik de topsportmen taliteit van het motorcrossen mee genomen naar de keuken: alles op zij zetten om je doel te bereiken." Menue begon, zonder noemens waardige opleiding, in de keuken bij De Oosthoek in Knokke. „Ik mocht daar enorm veel zelf doen, zelf ontdekken. Er ging een wereld voor me open." Binnen een jaar behaalde het restaurant een Miche linster. Sergio Herman haalde de talentvolle kok vervolgens naar Oud Sluis, waar Menue vier jaar werkte en hij meemaakte dat het restaurant van twee naar drie Mi- chelinsterren ging. „De mentaliteit in zo'n keuken is keihard. Er werk ten relatief weinig mensen, waar door ik meteen overal werd inge zet. Erg zwaar, ik ben ook een paar keer flink onderuit gegaan. ■■■I DAMES MODEM- -- -y.. l 1 I Gentsestraat 5. Sas van Gent, T. (+31) 115-453 895 Maar wel heel leerzaam natuur lijk." Vier jaar geleden stapte Me nue over naar Escabèche in Knok ke. Hij speelde toen al met het idee van een eigen zaak. „Ook al krijg je nog zoveel ruimte, als werknemer moet je doen wat een ander zegt. Ik was er aan toe om zelf te kunnen bepalen en kiezen." Vorig jaar was het zo ver. Edwin woont nu met zijn vrouw Fleur (27) en twee dochtertjes boven het restaurant, dat helemaal vanaf de grond werd opgebouwd. Fleur is gastvrouw en Edwin doet met zijn schoonbroer Frederik Boussy (29) de keuken. Fleur en Frederik heb ben, net als Edwin, ruime ervaring bij tophorecazaken. De inrichting van het restau rant doet modern en toch warm aan. Gasten kun nen er van de kaart eten en uitge breid lunchen, maar Cuines 33 richt zich vooral op kleine gerecht jes, waarvan je er in een menu zes tot acht krijgt. Alles gebeurt in een ongedwongen sfeer, legt Menue uit „Je vindt hier geen tafellakens, geen zilver, geen witte handschoentjes, geen driedelig pak. Je kan bij ons ook ge woon aan de bar eten." Met het behalen van een ster was het team nauwelijks bezig. „Maar vorige week kregen we een loven de recensie in de Gault Millau, en daarna zeiden de gasten steeds: jullie gaan die ster krijgen. Daar werd ik wel wat zenuwachtig van. „Direct na de toekenning van de sterren, in Gent, doken de media op het team van Cuines 33. „We zijn jong en nog maar elf maan den open: die combinatie vonden ze bijzonder." Het restaurant was landelijk nieuws en de felicitaties, interviewaanvragen en reserverin gen buitelden over elkaar heen. Het verandert niets aan de toe komstplannen, bezweert Menue. „We blijven doen wat we nu doen, hóewei we natuurlijk wel verder willen verbeteren." Menue wil zich verder specialiseren in cocktails. „We hebben nu 23 soor ten gins, kunnen mooie cocktails aanbieden. Daar zou ik wel verder mee willen gaan." Een kunstwerkje van Menue: coquille met aardpeer, witlof en ganzenlever. www.maasmodes.com

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2012 | | pagina 66