ndernemer 5 PP Op zaterdag 17 november de n kM? M verschijnt de havenspecial 20 oktober 2012 deOndernemer Naam: Fleur Verloo, 24 jaar Functie: Mede-eigenaar en oprichtster van'restaurant De Etage Bedrijf: Restaurant De Etage Brasserie Sailor's Inn Bijzonderheden: Het restaurant telt 2 full-timers en 1 leerling kok, 4 ambulanten. Brasserie Sailor's Inn telt 3 full-ti mers en 2 part-timers, 12 ambu lanten. De bedrijven zijn geves tigd aan cle jachthaven van Brui- nisse direct aan het Grevelingen- dat wel interessant vond, ben ik de opleiding gastvrouw gaan volgen. Toen heb ik de kans gekregen om bij Hostellerie de Hamert in Wel- lerlooi stage te gaan lopen, daar heb ik ontzettend veel geleerd. Zonder die 2 stages had ik dit nooit kunnen beginnen. Hoe bent u bij dit bedrijf terecht gekomen? Mijn ouders hebben 10 jaar gele den Restaurant Sailor's Inn ge kocht, dit is verhuisd naar een nieuwe locatie waar meer kansen lagen en zo is dus de Etage is ont staan. Wat betekent het bedrijf voor u? Veel, heel veel. De Etage is mijn passie en nog elke dag als ik de trap oploop en het restaurant zie denk ik: Wow, Fleur dit heb je goed gedaan. Sailor's Inn en De Etage, een goed huwelijk? Zeker, samen kunnen wij alle doel groepen bereiken. Mijn zus Iris runt de Sailor's Inn en dat doet zij fantastisch. De brasserie is hele maal haar ding en zo kunnen wij beiden onze sterke punten gebrui ken om het tot het bedrijf te ma ken wat het vandaag de dag is. Wat wordt er bij u het meest gegeten? Vis en Schaal Schelpdieren. On ze Chef (tevens mijn zwager) Mar co Verspeten werkt het liefst met biologische en seizoensgebonden producten. Onze hardloper in de zomer is deLijn-gevangen Zee baars, in het kreeftenseizoen verko pen wij 70 procent alleen maar Oosterschelde kreeft. Dit heeft er uiteraard mee te maken dat wij lid zijn van de Kring van de Ooster- scheldekreeft. De horeca beleeft zware tijden. Daar heeft u op het mooiste plekje van Schouwen-Duiveland ook last van? Dat kan ik eigenlijk nog niet zeg gen, dit is pas het.3e seizoen dat de Etage open is en dan is het moei lijk om op cijfers af te gaan. In on ze brasserie is er wel wat van te merken maar niet zorgwekkend. Wat zijn de toptijden voor het restaurant? De Etage loopt het beste in het voor- en het najaar, en de kerst niet te vergeten, de laatste week van het jaar is gekkenhuis. De Sail or's Inn heeft zijn toptijd in de bouwvak. Hoe word je wijnkoningin? Ik denk gewoon door jezelf te zijn, en natuurlijk moetje verstand hebben van wijn. Wat vind u zelf de lekkerste wijn? Dat is een moeilijke vraag, want er zijn zoveel mooie wijnen. Maar ik zal het bij de witte houden: Voor 's zomers op het terras een Vennentino uit Sicilië, voor tij dens een diner de Chardonnay van Fransis Ford Coppola (diamond collection) uit Californië. En voor na een lange werkdag een fruitige Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zee- land. Wanneer bent u het meest in uw element? Als de gasten met een glimlach het restaurant verlaten. §fü n Wat is er zo bijzonder aan deze stoel? Het is bijzonder dat ik de kans heb gekregen om dit restaurant op te mogen zetten. Ik was 21 jaar toen ik het onderne mingsplan schreef en mijn ouders heb ben mij overal vrij in gelaten, ik. ben hun daar erg dank baar voor. Op welke stoeien heeft u hiervoor gezeten? Op nog niet zo veel ha- ha. U begrijpt ik was 21 toen ik hiermee begon en heb dus enkel een aantal stages gelopen. Mijn eerste serieuze stage (15 jaar) was bij Hostelle rie Schuddebeurs, ik wist niet wat ine daar over kwam, ik kende die tak van horeca niet. Omdat ik Wat is uw ambitie? Paardrijden, wijn spijs combinaties maken en zelf lekker uit eten gaan Een ambitie niet zozeer maar het zou wel leuk zijn om een keer uitge roepen te worden tot gastvrouw van het jaar. Dat is toch een bekroning op je werk. Waar krijgen ze u deze stoel voor uit?

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2012 | | pagina 97