ndernemer 5 PP Op zaterdag 17 november
de
n kM? M verschijnt de havenspecial
20 oktober 2012 deOndernemer
Naam:
Fleur Verloo, 24 jaar
Functie:
Mede-eigenaar en oprichtster
van'restaurant De Etage
Bedrijf:
Restaurant De Etage Brasserie
Sailor's Inn
Bijzonderheden:
Het restaurant telt 2 full-timers
en 1 leerling kok, 4 ambulanten.
Brasserie Sailor's Inn telt 3 full-ti
mers en 2 part-timers, 12 ambu
lanten. De bedrijven zijn geves
tigd aan cle jachthaven van Brui-
nisse direct aan het Grevelingen-
dat wel interessant vond, ben ik de
opleiding gastvrouw gaan volgen.
Toen heb ik de kans gekregen om
bij Hostellerie de Hamert in Wel-
lerlooi stage te gaan lopen, daar
heb ik ontzettend veel geleerd.
Zonder die 2 stages had ik dit
nooit kunnen beginnen.
Hoe bent u bij dit bedrijf
terecht gekomen?
Mijn ouders hebben 10 jaar gele
den Restaurant Sailor's Inn ge
kocht, dit is verhuisd naar een
nieuwe locatie waar meer kansen
lagen en zo is dus de Etage is ont
staan.
Wat betekent het
bedrijf voor u?
Veel, heel veel. De Etage is mijn
passie en nog elke dag als ik de
trap oploop en het restaurant zie
denk ik: Wow, Fleur dit heb je
goed gedaan.
Sailor's Inn en De Etage,
een goed huwelijk?
Zeker, samen kunnen wij alle doel
groepen bereiken. Mijn zus Iris
runt de Sailor's Inn en dat doet zij
fantastisch. De brasserie is hele
maal haar ding en zo kunnen wij
beiden onze sterke punten gebrui
ken om het tot het bedrijf te ma
ken wat het vandaag de dag is.
Wat wordt er bij
u het meest gegeten?
Vis en Schaal Schelpdieren. On
ze Chef (tevens mijn zwager) Mar
co Verspeten werkt het liefst met
biologische en seizoensgebonden
producten. Onze hardloper in de
zomer is deLijn-gevangen Zee
baars, in het kreeftenseizoen verko
pen wij 70 procent alleen maar
Oosterschelde kreeft. Dit heeft er
uiteraard mee te maken dat wij lid
zijn van de Kring van de Ooster-
scheldekreeft.
De horeca beleeft zware
tijden. Daar heeft u op
het mooiste plekje
van Schouwen-Duiveland
ook last van?
Dat kan ik eigenlijk nog niet zeg
gen, dit is pas het.3e seizoen dat de
Etage open is en dan is het moei
lijk om op cijfers af te gaan. In on
ze brasserie is er wel wat van te
merken maar niet zorgwekkend.
Wat zijn de toptijden
voor het restaurant?
De Etage loopt het beste in het
voor- en het najaar, en de kerst
niet te vergeten, de laatste week
van het jaar is gekkenhuis. De Sail
or's Inn heeft zijn toptijd in de
bouwvak.
Hoe word je wijnkoningin?
Ik denk gewoon door jezelf te
zijn, en natuurlijk moetje verstand
hebben van wijn.
Wat vind u zelf de
lekkerste wijn?
Dat is een moeilijke vraag, want er
zijn zoveel mooie wijnen. Maar ik
zal het bij de witte houden:
Voor 's zomers op het terras een
Vennentino uit Sicilië, voor tij
dens een diner de Chardonnay van
Fransis Ford Coppola (diamond
collection) uit Californië. En voor
na een lange werkdag een fruitige
Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zee-
land.
Wanneer bent u het
meest in uw element?
Als de gasten met een glimlach het
restaurant verlaten.
§fü n
Wat is er zo
bijzonder
aan deze
stoel?
Het is bijzonder
dat ik de kans
heb gekregen om
dit restaurant op
te mogen zetten.
Ik was 21 jaar toen
ik het onderne
mingsplan schreef
en mijn ouders heb
ben mij overal vrij
in gelaten, ik. ben
hun daar erg dank
baar voor.
Op welke
stoeien heeft
u hiervoor
gezeten?
Op nog niet zo veel ha-
ha. U begrijpt ik was 21
toen ik hiermee begon
en heb dus enkel een
aantal stages gelopen.
Mijn eerste serieuze stage
(15 jaar) was bij Hostelle
rie Schuddebeurs, ik wist
niet wat ine daar over
kwam, ik kende die tak
van horeca niet. Omdat ik
Wat is
uw ambitie?
Paardrijden, wijn
spijs combinaties maken
en zelf lekker uit eten
gaan
Een ambitie niet
zozeer maar het
zou wel leuk zijn
om een keer uitge
roepen te worden
tot gastvrouw van
het jaar. Dat is toch
een bekroning op je
werk.
Waar
krijgen ze
u deze stoel
voor uit?