Programma
CONTACTA rond
wiy Mcy
[AI FM1
Hans van Breukelen
Inter Scaldes vertelt
Restaurant Inter Scaldes
Evenement contacta 2012
15 september 2012 deOndernemer
Het programma voor CONTAC
TA.NL op 6, 7 en 8 november is
vrijwel rond. De invulling van de
laatste m2 van de beursvloer is de
finale fase ingegaan en de Pleinen
leggen de contouren van hun defi
nitieve vormen vast.
Tekst: Annet van de Ree
GOES - Voor zowel organisator
LMG strategie creatie als de plein
coördinatoren een prettige constate
ring; CONTACTA.NL 2012 staat!
Naast de prominente sprekers Jacque
line Zuid weg, Jan Mulder en Floris
van Bommel is nu ook Hans van
Breukelen vastgelegd voor de Arena.
Achter de schermen wordt door
LMG strategie creatie nog koorts
achtig gewerkt aan de komst van een
prominente gast voor de opening op
dinsdag 6 november a.s. De spanning
srijgt, want wie gaat er in de voetspo
ren treden van Jan-Peter Balkenende,
Yves Leterme en Wubbo Ockels?
Kennis delen
In het kader van de KIP-formule
(Kennis-Innovatie-Presentatie) staan
er volop kennissessies gepland. Part
ners Rabobank en DRV presenteren
diverse sessies met actuele thema's als
de overgang naar IBAN en SEPA.
Op de stand van DRV vinden voort
durend korte presentaties van 15. mi
nuten plaats met concrete tips voor
ondernemers onder het mom van
'morgen (beter) doen!'. Op de ope-
nmgsavond.staat de. Arena in het te
ken van een seminar over 'Alternatief
Financieren' georganiseerd door
Zwaartekracht Groep met o.a. Pom
Vroemen, directeur van 'Crowd
about now' voormalig CDA-kamer-
lid Ad Koppejan over de Kredietunie
en Rabobank- directievoorzitter Ad
de Korte. Mobiliteitscentrum Zee-
landwerkt presenteert in het kader
van "de week van de mobiliteit" een
seminar met als thema 'We lopen
over van het talent'. Een eigen thema
rondom innovatie in de schoonmaak
branche wordt gepresenteerd door
Stoffels Bleijenberg. Organisator
LMG strategie creatie biedt iedere
standhouder de gelegenheid om aan
de deelname aan CONTACTA.NL
een extra dimensie te geven met een
Wi §3ü W&. üi Si gra gga
Mefc meewerking van Guus Hlddink, Ruud van Nistelrooy,
Frank dB Boer, Clarence Seedorf. Giovanni van Bronckhorst.
Wesley Sntyjrier, Bert van Marwijk en vele anderen
Hans van Breukelen, gastspreker op CONTACTA.
introductie, door de nieuwste trends
in de branche uit te lichten of vernieu
wingen binnen een organisatie met re
laties te delen. Aanmelden als bezoe
ker van de presentaties en sessies gaat
net als in voorgaande edities via het
registratiesysteem van www.contac-
ta.nl
Aantrekkingskracht
Na een succesvolle 2011 editie krijgt
ook het Plieger Plein een vervolg.
"Ons Plein krijgt" een andere locatie
nl. de Westerscheldehal, het wordt
groter en nog aantrekkelijker," ver
telt een enthousiaste Marc van Keu
len, vestigingmanagér Plieger Goes.
"Onze toeleveranciers hebben de
meerwaarde van CONTACTA.NL
vorig jaar ervaren. Ze willen graag
meewerken aan het vergroten van de
aantrekkingskracht en de kruisbestui
ving op CONTACTA.NL. Aan iede
re standhouder is gevraagd een eigen
beursactie te ontwikkelen. Een groot
aantal relaties en potentials worden
uitgenodigd op het Plieger Plein.
"Vrijwel de hele productlijn van de
merken van Plieger zijn vertegen
woordigd en daar zijn we best trots
op," aldus Van Keulen. "Dit keer
staan we zelf met een stand en een
topmerk keuken, dat wordt een echte
'blikvanger.
Plieger heeft samen met haar directe
buurman, hét Bouwplein, een
Bouw- en Wonen cluster gerealiseerd
zodat iedere klant alle disciplines en
inspiratie kunnen vinden op' een loca-
Claudia Jannis Brevet delen graag met-u, wat hen bezig houdt
in de Gastronomie, deze week is Claudia aan het woord:
Broodje gezond (verstand)
De zomer breekt aan en hiermee start op Inter Scaldes altijd het sei
zoen met de internationale wensen en voor ons de uitdaging om zo
goed mogelijk hieraan te voldoen. In de loop der jaren zijn mij een
aantal verschillen in opvattingen, maar ook interessante verschillen in
culinaire beleving opgevallen.
Amerikanen zijn doorgaans geïnteresseerd in één ding; 'low calories'.
Dit resulteert in de meeste gevallen in een groene salade vooraf, bui
ten de kaart om en ëen licht hoofdgerecht zonder vet en sauzen apart,
weinig tot geen boter, veel groente alleen in water gekookt. Misschien
komt dit beeld niet zo gauw bij u op; Amerika, de bakermat van de
hamburgers en fastfood, maar deze dikmakers hebben een andere groe
pering aan het denken gezet, wat resulteert in het andere uiterste. Een
uitdaging voor Jannis dus! Overigens zijn de Amerikanen zeer dankbare
en tevreden gasten, ze klagen nooit en alles in Zeeland is 'lovely'.
Ze kopen gretig ons kookboek Art Cuisine en ook de doosjes maca-
rons verdwijnen als sneeuw voor de zon in de koffers als souvenir.
Japanse gasten zijn altijd te bekoren met rauwe vis, onze tartaar van
coquilles met zwarte truffel bijvoorbeeld. Zij zijn tevens echt geïnteres
seerd in de huisspecialiteiten. In de meeste gevallen hebben zij dan ook
thuis in Japan al bestudeerd, wat onze specialiteiten zijn, dus kunnen ze
zonder een menukaart gezien te hebben al vragen naar gerechten van
onze kaart.
De kreeft gegaard in Sauternes, is de grote favoriet, evenals de oesters
met Bunnahabhain whisky. Spaanse en Italiaanse gasten, het zuidelijk
temperament, prefereren olijfolie boven boter op tafel en willen vooral
laat aan tafel; 21.00 uur is vaak nog te vroeg voor hen.
Engelse gasten zijn interessant. Het Engelse culinair toerisme is de laat
ste jaren fors toegenomen in aantal en het lijkt alsof de Engelsen een
inhaalslag zijn begonnen in de gastronomie. Waarschijnlijk geïnspireerd
door kookprogramma's en televisiekoks als Gordon Ramsey en Jamie
Oliver. Zij deinzen niet terug voor kaviaar en truffel en drinken graag
goedé wijn.'Culinair verantwoord' is wel zeer belangrijk voor de En
gelsen, dit zou ook wel eens door de invloed van Jamie met zijn verant
woorde voeding kunnen komen. Dat de Engelse chefs niet controver
sieel te werk kunnen gaan, blijkt uit een bericht uit de Daily Telegraph,
waarin de restauranteigenaar van the Hadley Bowling Inn in Droitwich
werd bedreigd door dierenrechten activisten, die zijn bedrijf met Mo-
lotov cocktails wilden vernielen nadat een terrine van eekhoorn op zijn
menukaart prijkte.
Tevens komt het.duurste broodje ter wereld uit Engeland. In het Lon-
dens warenhuis Selfridges kan men in het bezit komen van het voor
verpakte zuurdesembroodje van Michelinsterrenchef Scott McDonald.
Voor het duurste broodje dient 90 pond oftewel I 15,00 te worden
neergeteld.Wie nu denkt, dat het broodje behangen zal zijn met blad
goud en vele grammen kaviaar heeft het mis. De culinair verantwoorde
sandwich bestaat uit o.a. een plakje Wagyu biefstuk, foie gras, Brie de
Meaux, mosterd confit, Engelse pruimtomaatjes en groene sla. Zeld
zame koper? Wekelijks verkoopt het warenhuis zo'n 8 exèmplaren van
dit voorverpakte broodje'gezond' (verstand)....
Marc van Keulen van Plieger.
Ad Koppejan.
Zandweg 2, 4416 NA KRUININGEN
Reserveren 01 13-381753