Programma CONTACTA rond wiy Mcy [AI FM1 Hans van Breukelen Inter Scaldes vertelt Restaurant Inter Scaldes Evenement contacta 2012 15 september 2012 deOndernemer Het programma voor CONTAC TA.NL op 6, 7 en 8 november is vrijwel rond. De invulling van de laatste m2 van de beursvloer is de finale fase ingegaan en de Pleinen leggen de contouren van hun defi nitieve vormen vast. Tekst: Annet van de Ree GOES - Voor zowel organisator LMG strategie creatie als de plein coördinatoren een prettige constate ring; CONTACTA.NL 2012 staat! Naast de prominente sprekers Jacque line Zuid weg, Jan Mulder en Floris van Bommel is nu ook Hans van Breukelen vastgelegd voor de Arena. Achter de schermen wordt door LMG strategie creatie nog koorts achtig gewerkt aan de komst van een prominente gast voor de opening op dinsdag 6 november a.s. De spanning srijgt, want wie gaat er in de voetspo ren treden van Jan-Peter Balkenende, Yves Leterme en Wubbo Ockels? Kennis delen In het kader van de KIP-formule (Kennis-Innovatie-Presentatie) staan er volop kennissessies gepland. Part ners Rabobank en DRV presenteren diverse sessies met actuele thema's als de overgang naar IBAN en SEPA. Op de stand van DRV vinden voort durend korte presentaties van 15. mi nuten plaats met concrete tips voor ondernemers onder het mom van 'morgen (beter) doen!'. Op de ope- nmgsavond.staat de. Arena in het te ken van een seminar over 'Alternatief Financieren' georganiseerd door Zwaartekracht Groep met o.a. Pom Vroemen, directeur van 'Crowd about now' voormalig CDA-kamer- lid Ad Koppejan over de Kredietunie en Rabobank- directievoorzitter Ad de Korte. Mobiliteitscentrum Zee- landwerkt presenteert in het kader van "de week van de mobiliteit" een seminar met als thema 'We lopen over van het talent'. Een eigen thema rondom innovatie in de schoonmaak branche wordt gepresenteerd door Stoffels Bleijenberg. Organisator LMG strategie creatie biedt iedere standhouder de gelegenheid om aan de deelname aan CONTACTA.NL een extra dimensie te geven met een Wi §3ü W&. üi Si gra gga Mefc meewerking van Guus Hlddink, Ruud van Nistelrooy, Frank dB Boer, Clarence Seedorf. Giovanni van Bronckhorst. Wesley Sntyjrier, Bert van Marwijk en vele anderen Hans van Breukelen, gastspreker op CONTACTA. introductie, door de nieuwste trends in de branche uit te lichten of vernieu wingen binnen een organisatie met re laties te delen. Aanmelden als bezoe ker van de presentaties en sessies gaat net als in voorgaande edities via het registratiesysteem van www.contac- ta.nl Aantrekkingskracht Na een succesvolle 2011 editie krijgt ook het Plieger Plein een vervolg. "Ons Plein krijgt" een andere locatie nl. de Westerscheldehal, het wordt groter en nog aantrekkelijker," ver telt een enthousiaste Marc van Keu len, vestigingmanagér Plieger Goes. "Onze toeleveranciers hebben de meerwaarde van CONTACTA.NL vorig jaar ervaren. Ze willen graag meewerken aan het vergroten van de aantrekkingskracht en de kruisbestui ving op CONTACTA.NL. Aan iede re standhouder is gevraagd een eigen beursactie te ontwikkelen. Een groot aantal relaties en potentials worden uitgenodigd op het Plieger Plein. "Vrijwel de hele productlijn van de merken van Plieger zijn vertegen woordigd en daar zijn we best trots op," aldus Van Keulen. "Dit keer staan we zelf met een stand en een topmerk keuken, dat wordt een echte 'blikvanger. Plieger heeft samen met haar directe buurman, hét Bouwplein, een Bouw- en Wonen cluster gerealiseerd zodat iedere klant alle disciplines en inspiratie kunnen vinden op' een loca- Claudia Jannis Brevet delen graag met-u, wat hen bezig houdt in de Gastronomie, deze week is Claudia aan het woord: Broodje gezond (verstand) De zomer breekt aan en hiermee start op Inter Scaldes altijd het sei zoen met de internationale wensen en voor ons de uitdaging om zo goed mogelijk hieraan te voldoen. In de loop der jaren zijn mij een aantal verschillen in opvattingen, maar ook interessante verschillen in culinaire beleving opgevallen. Amerikanen zijn doorgaans geïnteresseerd in één ding; 'low calories'. Dit resulteert in de meeste gevallen in een groene salade vooraf, bui ten de kaart om en ëen licht hoofdgerecht zonder vet en sauzen apart, weinig tot geen boter, veel groente alleen in water gekookt. Misschien komt dit beeld niet zo gauw bij u op; Amerika, de bakermat van de hamburgers en fastfood, maar deze dikmakers hebben een andere groe pering aan het denken gezet, wat resulteert in het andere uiterste. Een uitdaging voor Jannis dus! Overigens zijn de Amerikanen zeer dankbare en tevreden gasten, ze klagen nooit en alles in Zeeland is 'lovely'. Ze kopen gretig ons kookboek Art Cuisine en ook de doosjes maca- rons verdwijnen als sneeuw voor de zon in de koffers als souvenir. Japanse gasten zijn altijd te bekoren met rauwe vis, onze tartaar van coquilles met zwarte truffel bijvoorbeeld. Zij zijn tevens echt geïnteres seerd in de huisspecialiteiten. In de meeste gevallen hebben zij dan ook thuis in Japan al bestudeerd, wat onze specialiteiten zijn, dus kunnen ze zonder een menukaart gezien te hebben al vragen naar gerechten van onze kaart. De kreeft gegaard in Sauternes, is de grote favoriet, evenals de oesters met Bunnahabhain whisky. Spaanse en Italiaanse gasten, het zuidelijk temperament, prefereren olijfolie boven boter op tafel en willen vooral laat aan tafel; 21.00 uur is vaak nog te vroeg voor hen. Engelse gasten zijn interessant. Het Engelse culinair toerisme is de laat ste jaren fors toegenomen in aantal en het lijkt alsof de Engelsen een inhaalslag zijn begonnen in de gastronomie. Waarschijnlijk geïnspireerd door kookprogramma's en televisiekoks als Gordon Ramsey en Jamie Oliver. Zij deinzen niet terug voor kaviaar en truffel en drinken graag goedé wijn.'Culinair verantwoord' is wel zeer belangrijk voor de En gelsen, dit zou ook wel eens door de invloed van Jamie met zijn verant woorde voeding kunnen komen. Dat de Engelse chefs niet controver sieel te werk kunnen gaan, blijkt uit een bericht uit de Daily Telegraph, waarin de restauranteigenaar van the Hadley Bowling Inn in Droitwich werd bedreigd door dierenrechten activisten, die zijn bedrijf met Mo- lotov cocktails wilden vernielen nadat een terrine van eekhoorn op zijn menukaart prijkte. Tevens komt het.duurste broodje ter wereld uit Engeland. In het Lon- dens warenhuis Selfridges kan men in het bezit komen van het voor verpakte zuurdesembroodje van Michelinsterrenchef Scott McDonald. Voor het duurste broodje dient 90 pond oftewel I 15,00 te worden neergeteld.Wie nu denkt, dat het broodje behangen zal zijn met blad goud en vele grammen kaviaar heeft het mis. De culinair verantwoorde sandwich bestaat uit o.a. een plakje Wagyu biefstuk, foie gras, Brie de Meaux, mosterd confit, Engelse pruimtomaatjes en groene sla. Zeld zame koper? Wekelijks verkoopt het warenhuis zo'n 8 exèmplaren van dit voorverpakte broodje'gezond' (verstand).... Marc van Keulen van Plieger. Ad Koppejan. Zandweg 2, 4416 NA KRUININGEN Reserveren 01 13-381753

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2012 | | pagina 93