Acht sterren koken voor 200jaar Zeeuws- Vlaand eren NetwsrJ sterrenkoks tonen hun kunsten september 2012 deOndernemer m Meesterchef Edwin Vinke (midden). Foto: ANP Van Belle Business, lid van het eerste uur van In Business. Van zorgwoningen tot moderne win kelinrichting en van sfeervolle verga- derruimte tot chique ontvangstruim te: ais ondernemer hoeft u voor de complete inrichting van uw project nog maar één adres te onthouden. Van Belle Wonen, Van Belle Keukens en Blankenburgh Homestyle hebben hun expertise gebundeld in Van Belle Business. Voor de zakelijke markt leveren zij samen een breed pakket, geschikt voor vrijwel alle denkbare toepassingen en doelgroepen. Jurrien Kruidhof. Wij hebben vrijwel ook alles in huis» voor de inrichting van hore cabedrijven, de recreatiesector, winkels, kantines, vergaderruimtes, kantoien en wachtkamers maar ook inrichtingen van verzorgingshuizen of appartementen Voor dit soort projecten liggen de eisen vaak hoger, zoals bij vloeren die zwaar belast worden of rolstoelbestendig moe ten zijn of keukeninrichtingen voor men- sen met een verstandelijke beperking orn maar een paar voorbeelden te noemen. Ons aanbod is heel breed. Wij kunnen dezelfde kwaliteit leveren als interieur- bouwers maar onze tarieven zijn een stuk "vriendelijker". hebben wij ook alle vloerenbedekkingen mogen leveren met ons bedrijf Blanken burgh Homestyle, waar Petei Blanken burgh de scepter zwaait. Eén van onze laatste projecten is de Burg- golf in Middelburg geweest. Een prachtig clubhuis waar wij veel van onze expertise hebben mogen laten zien. Wij hebben het volledige interieurbouwwerk gedaan zoals het bouwen van de bar, de recep tie, de kleedkamers en het leveren van de meubelen en verlichting Daarnaast De komende maanden zijn er nog veel prachtige projecten waar wij de opdracht voor gekregen hebben en die wij mogen inrichten zoals Verliefd BruidsCouture, een nieuwe winkel in Kapelle voor alle bruidskleding en de nieuwbouw van Bouwbedrijf Kambier Hier mogen wij ook de gehele inrichting verzorgen. SAMEN DE KANSEN IN ZEELAND BENUTTEN In Business creëert een netwerk aan innovatieve en actieve ondernemers die gebruik willen maken van de kan sen en mogelijkheden die Zeeland te bieden heeft. Door middel van master- classes, netwerken, advies en betere samenwerking tussen ondernemers onderling en overheden willen we de Zeeuwse economie en werkgelegen heid verstevigen en promoten. We willen samen innoveren en investeren in een duurzame toekomst op korte en lange termijn. Dat zien we, net als vernieuwen en verbinden, als de kern waarden van In Business. BUSINESS info@inbusiness.nu www.inbusiness.nu Sergio Herman (Oud-Sluis) en Syrco Bakker (Pure C). Het is een unieke gebeurtenis. Nog niet eerder hebben de vijf Zeeuws-Vlaamse sterrenkoks ge zamenlijk een diner verzorgd. Op 30 oktober gebeurt dat wel in het Terneuzense Scheldetheater. Opgeteld acht Michelin-sterren koken voor 200 jaar Zeeuws-Vlaanderen. Tekst: Peter Oggel TBRNEUIZEN - Die sterren staan voor Sergio Herman (Oud Sluis, drie sterren), Edwin Vinke (Kromme Wa tergang, twee sterren) en de een-ster restaurateurs Francois de Potter (La Trinité), Syrco Bakker (Pure C) en Eric'van Bochove ('t Vlasbloem eken). Hun gezamenlijke walking-dinner vormt de apotheose van de Dag van Zeeuws-Vlaanderen. Prominente sprekers op deze netwerkbijeenkomst zijn oud-Rabotopman Herman Wijf fels en bierman Balthazar, oud-gou verneur van de provincie Oost-Vlaan deren. "Dit is echt zeldzaam", zegt voorzit ter Frans Reijniers van de Stichting Zeeuws-Vlaanderen 2014, op dinsdag 30 oktober organisator van de Dag van Zeeuws-Vlaanderen. Hij heeft veel energie in. de medewerking van de vijf chefkoks gestopt. "Ze doen liet écht uit liefde voor- Zeeuws-Vlaanderen." De opbrengst van de netwerkbij eenkomst -stelling is: Zeeuws-Vlaanderen, scharnier tus sen Nederland en Vlaanderen- is be stemd voor de organisatie van evene menten in 2014. Zeeuws-Vlaanderen bestaat dat jaar precies twee eeuwen. Op 20 juli 1814 ondertekent koning Willem I het besluit om Staats-Vlaan deren toe te voegen, aan de provincie Zeeland. Het duurt tot 19 septembcr 1814 tot het besluit daadwerkelijk is uitgevoerd. Staats-Vlaanderen is Zeeuws-Vlaanderen De Stichting Zeeuws-Vlaanderen 2014 bereidt voor het jubileumjaar festiviteiten voor. Met als motto 'van Zeeuws-Vlaanderen, voor Zeeuws-Vlaanderen' is voor de orga nisatie de afgelopen maanden de hulp ingeroepen van de bevolking. Vanuit verenigingen en instellingen is en thousiast gereageerd. Er ligt nu een lijst met vele tientallen mogelijke eve nementen. Daarnaast hoopt de Stich ting in 2014 drie manifestaties organi seren: op 14 februari, in het weekend van 20 en 21 juli en op 19 september. Feestvieren kost geld. De Stichting heeft een beroep gedaan op provincie en Zeeuws-Vlaamse gemeenten, ont wikkelt een sponsorplan voor het be drijfsleven, maar wil ook op eigen kracht geld inzamelen. Voor de Dag van Zeeuws-Vlaanderen zijn inmid- Foto: Peter Nicolai dels uitnodigingen verstuurd naar be drijven en instellingen in Zeeuws-Vlaanderen, Midden-Zee land en Belgisch-Vlaanderen. Er werken veel prominenten aan de netwerkbijeenkomst mee. Naast Wijf fels en Balthazar de commissaris van de Koningin in Zeeland, Karla Peijs en de Terneuzense burgemeester Jan Lonink. Bijzonder is ook de beschou wing op de inleiders door gedeputeer de Ben de Reu, voorzitter Alain Du- fait van de Kring van Werkgevers en voormalig Belgisch minister Wivina de Meester, nu onder meer delegatie leider van de taskforce verdieping Westerschelde/Kanaal Gent-Temeu- zen. Hans Adriaansens, oud-dean van de Roosevelt Academy, leidt de bij eenkomst. Kaarten voor de Dag van Zeeuws- Vlaanderen kosten 200 euro. Na af trek van kosten gaat dit bedrag naar het jubileum in 2014. Reijniers ver wacht veel belangstelling. "Het gaat tenslotte om Zeeuws-Vlaanderen als ons woon- en werkgebied. Gezamen lijk werken aan de economische toe komst van onze regio, dat is in het be lang van inwoners en bedrijven. Dat kan niemand onberoerd laten." ^^Aanmeldingen zijn mogelijk via de website www.zeeuws- vlaanderen2014.nl

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2012 | | pagina 113