uit| 7 Op zoek naar de persoonlijke touch ontdekjeplekje jm www.pzc.nl/uit over De Vijverhoeve. Een uitste kend restaurant, waar de koks alle noodzakelijke vaardigheden onder de knie hebben. Het zijn professio nals die kunnen vertrouwen op hun ambachtelijkheid. En die ganzenlever dan? Die staat nog steeds op de kaart, omdat de klanten er 'heel veel om vragen'. Maar kok Bart Grahame wil alle gasten verwennen. „Jazeker ook de vegetariër. Dat kan ik doen met de producten die we standaard in huis hebben. Maar ik zou het pret tig vinden als bij de reservering wordt doorgegeven dat iemand ve getarisch is. Dan kan ik er iets extra moois van maken." Restaurant De Vijverhoeve, Creveningseweg 2, 4524 JK Sint Anna ter Muiden, 0117-461394. Reserveren is noodzakelijk. Vaste sluitingsdagen: woensdag en donderdag. Lamszadel en lamsrack Kok Bart Grahame maakt een schotel af donderdag 13 september 2012 In dit nieuwe seizoen roepen we lezers op om leuke, bijzon dere, aparte eetgelegenheden aan de PZC door te geven. Het ar gument dat we niet meer naar een restaurant gaan, omdat we daar al eens geweest zijn, zullen we min der stringent gebruiken. Koks wis selen nogal eens van kachel en ei genaren kiezen nogal eens een nieuwe richting. Die nieuwe ont wikkeling of een andere kok in een vertrouwde omgeving willen we graag uitproberen. Zeeland heeft een naam hoog te houden op het gebied van eten. En niet alleen met de sterrenkoks die - zoals iedereen wel weet - met verve en passie hun gerechten be reiden. Maar niets is vervelender dan om bij elk gerecht te denken: dit komt van de groothandel en is hup, zo in de oven geschoven. De gemakkelijke kok die creativiteit mist, kon en kan niet op veel com passie rekenen. Het eetcafé, de zaak met sterallu res, het strandpaviljoen of de dorpsbrasserie waar bewust geko zen wordt voor het lokale product zoals het lam van 'om de hoek', of de groente van de boer verderop, slaan we hoger aan. Vakbekwaam heid en een persoonlijke touch ge ven de zaak nog eens een zetje om hoog. Dat de recensie een momentopna me is, hebben we eerder geschre ven. We nemen mee in de beoor deling dat het in de bediening een keer mis kan gaan, en in de keu ken ook. Maar als het personeel daar op een goede manier uit komt, nemen we dat ruimhartig mee in het verslag. Gaat het nog steeds goed met Zeeland op culi nair gebied? Dat denken we wel, maar het kan altijd beter. Vertel ons welke restaurants langs deze meetlat gelegd kunnen worden. Mail naar. verslaggeving@pzcnl (zet in het onderwerp-veld: eetrubriek). I Uit eten met héél veel korting ook bö: Primera

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2012 | | pagina 51