uit| 7
Op zoek
naar de
persoonlijke
touch
ontdekjeplekje jm
www.pzc.nl/uit
over De Vijverhoeve. Een uitste
kend restaurant, waar de koks alle
noodzakelijke vaardigheden onder
de knie hebben. Het zijn professio
nals die kunnen vertrouwen op
hun ambachtelijkheid.
En die ganzenlever dan? Die staat
nog steeds op de kaart, omdat de
klanten er 'heel veel om vragen'.
Maar kok Bart Grahame wil alle
gasten verwennen. „Jazeker ook
de vegetariër. Dat kan ik doen met
de producten die we standaard in
huis hebben. Maar ik zou het pret
tig vinden als bij de reservering
wordt doorgegeven dat iemand ve
getarisch is. Dan kan ik er iets
extra moois van maken."
Restaurant De Vijverhoeve,
Creveningseweg 2, 4524 JK Sint Anna
ter Muiden, 0117-461394.
Reserveren is noodzakelijk.
Vaste sluitingsdagen: woensdag en
donderdag.
Lamszadel en lamsrack
Kok Bart Grahame maakt een schotel af
donderdag 13 september 2012
In dit nieuwe seizoen roepen
we lezers op om leuke, bijzon
dere, aparte eetgelegenheden
aan de PZC door te geven. Het ar
gument dat we niet meer naar een
restaurant gaan, omdat we daar al
eens geweest zijn, zullen we min
der stringent gebruiken. Koks wis
selen nogal eens van kachel en ei
genaren kiezen nogal eens een
nieuwe richting. Die nieuwe ont
wikkeling of een andere kok in
een vertrouwde omgeving willen
we graag uitproberen.
Zeeland heeft een naam hoog te
houden op het gebied van eten.
En niet alleen met de sterrenkoks
die - zoals iedereen wel weet - met
verve en passie hun gerechten be
reiden. Maar niets is vervelender
dan om bij elk gerecht te denken:
dit komt van de groothandel en is
hup, zo in de oven geschoven. De
gemakkelijke kok die creativiteit
mist, kon en kan niet op veel com
passie rekenen.
Het eetcafé, de zaak met sterallu
res, het strandpaviljoen of de
dorpsbrasserie waar bewust geko
zen wordt voor het lokale product
zoals het lam van 'om de hoek', of
de groente van de boer verderop,
slaan we hoger aan. Vakbekwaam
heid en een persoonlijke touch ge
ven de zaak nog eens een zetje om
hoog.
Dat de recensie een momentopna
me is, hebben we eerder geschre
ven. We nemen mee in de beoor
deling dat het in de bediening een
keer mis kan gaan, en in de keu
ken ook. Maar als het personeel
daar op een goede manier uit
komt, nemen we dat ruimhartig
mee in het verslag. Gaat het nog
steeds goed met Zeeland op culi
nair gebied? Dat denken we wel,
maar het kan altijd beter. Vertel
ons welke restaurants langs deze
meetlat gelegd kunnen worden.
Mail naar. verslaggeving@pzcnl (zet
in het onderwerp-veld: eetrubriek).
I
Uit eten met héél veel korting
ook bö: Primera