i8|
y-S
f\if\\*s>ms>
11
55
zaterdag 25 augustus 2012
Meer puzzelen? Ga naar t
www.lekkerpuzzelen.nl V 7
door Toon van Driel
vatTN
ELSJE
door Hercules Valkema
www.elsje.nl
horizontaal
1 bewijs, teken 4 hondenras
8 waterkering 12 takje 13 milliliter
14 strafwerktuig 16 tijdstip 17 diepe
afkeer 20 bevestiging 22 nachtverblijf
24 loopvogel 25 holtedier 27 kort
afgebroken geluid 29 troep
31 schrijftafel 34 gekrijs 36 trots
37 loofboom 40 Nederlandse schrijver
42 plaats in Duitsland 44 Spanjaard
47 jong dier 49 laks 50 plaats in Egypte
52 tangens 53 dierengeluid
54 doortrapt 55 slingerplant 56 taaie
lekkernij.
verticaal
I diefstal 2 lichaam 3 groente
4 heimelijk 5 argentum 6 zanger
7 leegte 9 vastbinden 10 askruik
II broodsoort 13 met hartelijke groeten
15 grote garnaal 18 halssnoer 19 plaats -
in Noord-^Holland 21 trog 23 robuust
26 vragend voornaamwoord 28 deel
van een viool 30 de heer
32 legendarische rocker 33 sportvrouw
34 vleesrooster 35 zeer geringe
hoeveelheid 38 muze van het
minnedicht 39 Tsjechische schrijver
41 tijdperk 43 wig 45 neerslag 46 koor
48 dik en zwaar 51 zink.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
B§
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
56
CRYPT!
horizontaal
1 Die er zijn, zijn in aantocht. (7)
6 Schamele bergruimte. (8)
7 Ajakkes, geld voor op reis. (6)
9 Dat is gesmeerd en belegd
brood. (8) 11 Onderaardse
tunnel. (8).
verticaal
2 Dit mengsel is niet om te lezen. (4)
3 Familievertrek met een Grieks
karakter. (5) 4 Zijn deze krullen rood
van kleur. (10) 5 Een insect op je
hoofd! (8) 8 Vraag of het moet. (5)
10 Staat hier oud sanitair
uitgestald? (4).
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
door Bertus KOKEN
door Janny van der Heijden
Alle cijfers van 1 t/m 9 moeten een keer voorkomen
in kolom, rij en vierkant van 3 bij 3 vakjes.
Zeebaars met doperwten crème
Hoofdgerecht, 2 personen
Omdat zeebaars wordt gekweekt is de vis het hele jaar
door goed verkrijgbaar. Bak of grill de filets altijd eerst
op de huid. Keer de filets pas als zichtbaar wordt dat
het visvlees van glazig naar wit veranderd. De exacte bak
tijd hangt af van de dikte van de filets.
Ingrediënten
2 mooie zeebaarsfilets met huid
100 gram doperwten
zout, peper
2 eetlepels groentebouillon
4 eetlepels slagroom
olijfolie en boter
eventueel groene kruiden of een kerssoort (cress)
Bereiding
Kook voor de doperwtencrème de doperwtjes beetgaar.
Giet ze af, overspoel ze met koud water en doe ze in
een keukenmachine of blender met de bouillon en slag
room. Pureer tot een gladde felgroene crème. Proef of
deze nog extra gekruid moet worden. Kruid de vis met
zout en peper en smelt in een ruime koekenpan een
klein scheutje olijfolie met een klontje boter. Bak de vis
op de huid ongeveer 3-4 minuten (afhankelijk van de
dikte) keer de filets dan voorzichtig en Iaat ook de an
der kant kort garen. Verwarm intussen de doperwtenpu-
ree en verdeel over de borden. Leg de vis hierop en gar-
neér eventueel met wat verse kruiden of cress.
Reageren: puzzelen@wegener.n!
5
8
3
1
2
7
6
9
5
3
8
9
8
9
3
4
6
5
2
7
3
9
4
6
6
7
4
1
9
1
4
7
5
4
5
2
3
9
7
6
2
9
9
4
3
1
6
5
3
7
6
2
2
8
6
5
6
1
3
8
4
7
Meer puzzelen?
Ga naar: www.Lekkerpuzzelen.nl
Cryptogram
horizontaal: 1 katzwijm,
5 afdeling, 7 buur, 8 elite,
9 epidemie, 10 storend
verticaal: 1 krabbelen,
2 tijdslimiet, 3 wil, 4 mijn,
6 geregeld, 7 beheer
Sudoku
door Hanco Kolk Peter de Wit
www.s1ngle.nl
aan het vrijen?
S NGLE
Ik vrij het liefst
in het donker. Oké
DE RECHTER
f JSTEM/ASA! steeps /VUMPBR.:
WAAROA\ poe Al Jun-'iE PAT A'iET
door Jesse van Muyiwijck
www.jessecartoons.com
WAT VlAJPe/O Jubl/lE PAAJ
sjipaj }e§s|ei| ot 's>lu!l uajo; 6 's>lu!l Moqa§ 8
'ueui ueA pueq 'pui>i >|0|jeeq 9 'dsaB 9 '|9d90>| do
's>|U!| }90A 'siipaj d[|ds>j90jq z 'uappiiu iuooqiu|ed
1772