i8| y-S f\if\\*s>ms> 11 55 zaterdag 25 augustus 2012 Meer puzzelen? Ga naar t www.lekkerpuzzelen.nl V 7 door Toon van Driel vatTN ELSJE door Hercules Valkema www.elsje.nl horizontaal 1 bewijs, teken 4 hondenras 8 waterkering 12 takje 13 milliliter 14 strafwerktuig 16 tijdstip 17 diepe afkeer 20 bevestiging 22 nachtverblijf 24 loopvogel 25 holtedier 27 kort afgebroken geluid 29 troep 31 schrijftafel 34 gekrijs 36 trots 37 loofboom 40 Nederlandse schrijver 42 plaats in Duitsland 44 Spanjaard 47 jong dier 49 laks 50 plaats in Egypte 52 tangens 53 dierengeluid 54 doortrapt 55 slingerplant 56 taaie lekkernij. verticaal I diefstal 2 lichaam 3 groente 4 heimelijk 5 argentum 6 zanger 7 leegte 9 vastbinden 10 askruik II broodsoort 13 met hartelijke groeten 15 grote garnaal 18 halssnoer 19 plaats - in Noord-^Holland 21 trog 23 robuust 26 vragend voornaamwoord 28 deel van een viool 30 de heer 32 legendarische rocker 33 sportvrouw 34 vleesrooster 35 zeer geringe hoeveelheid 38 muze van het minnedicht 39 Tsjechische schrijver 41 tijdperk 43 wig 45 neerslag 46 koor 48 dik en zwaar 51 zink. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 B§ 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 56 CRYPT! horizontaal 1 Die er zijn, zijn in aantocht. (7) 6 Schamele bergruimte. (8) 7 Ajakkes, geld voor op reis. (6) 9 Dat is gesmeerd en belegd brood. (8) 11 Onderaardse tunnel. (8). verticaal 2 Dit mengsel is niet om te lezen. (4) 3 Familievertrek met een Grieks karakter. (5) 4 Zijn deze krullen rood van kleur. (10) 5 Een insect op je hoofd! (8) 8 Vraag of het moet. (5) 10 Staat hier oud sanitair uitgestald? (4). 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 door Bertus KOKEN door Janny van der Heijden Alle cijfers van 1 t/m 9 moeten een keer voorkomen in kolom, rij en vierkant van 3 bij 3 vakjes. Zeebaars met doperwten crème Hoofdgerecht, 2 personen Omdat zeebaars wordt gekweekt is de vis het hele jaar door goed verkrijgbaar. Bak of grill de filets altijd eerst op de huid. Keer de filets pas als zichtbaar wordt dat het visvlees van glazig naar wit veranderd. De exacte bak tijd hangt af van de dikte van de filets. Ingrediënten 2 mooie zeebaarsfilets met huid 100 gram doperwten zout, peper 2 eetlepels groentebouillon 4 eetlepels slagroom olijfolie en boter eventueel groene kruiden of een kerssoort (cress) Bereiding Kook voor de doperwtencrème de doperwtjes beetgaar. Giet ze af, overspoel ze met koud water en doe ze in een keukenmachine of blender met de bouillon en slag room. Pureer tot een gladde felgroene crème. Proef of deze nog extra gekruid moet worden. Kruid de vis met zout en peper en smelt in een ruime koekenpan een klein scheutje olijfolie met een klontje boter. Bak de vis op de huid ongeveer 3-4 minuten (afhankelijk van de dikte) keer de filets dan voorzichtig en Iaat ook de an der kant kort garen. Verwarm intussen de doperwtenpu- ree en verdeel over de borden. Leg de vis hierop en gar- neér eventueel met wat verse kruiden of cress. Reageren: puzzelen@wegener.n! 5 8 3 1 2 7 6 9 5 3 8 9 8 9 3 4 6 5 2 7 3 9 4 6 6 7 4 1 9 1 4 7 5 4 5 2 3 9 7 6 2 9 9 4 3 1 6 5 3 7 6 2 2 8 6 5 6 1 3 8 4 7 Meer puzzelen? Ga naar: www.Lekkerpuzzelen.nl Cryptogram horizontaal: 1 katzwijm, 5 afdeling, 7 buur, 8 elite, 9 epidemie, 10 storend verticaal: 1 krabbelen, 2 tijdslimiet, 3 wil, 4 mijn, 6 geregeld, 7 beheer Sudoku door Hanco Kolk Peter de Wit www.s1ngle.nl aan het vrijen? S NGLE Ik vrij het liefst in het donker. Oké DE RECHTER f JSTEM/ASA! steeps /VUMPBR.: WAAROA\ poe Al Jun-'iE PAT A'iET door Jesse van Muyiwijck www.jessecartoons.com WAT VlAJPe/O Jubl/lE PAAJ sjipaj }e§s|ei| ot 's>lu!l uajo; 6 's>lu!l Moqa§ 8 'ueui ueA pueq 'pui>i >|0|jeeq 9 'dsaB 9 '|9d90>| do 's>|U!| }90A 'siipaj d[|ds>j90jq z 'uappiiu iuooqiu|ed 1772

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2012 | | pagina 18