Groot(s) lunchen bij Beau4 land worteltjes van het eigen Met 12 luit donderdag 23 augustus 2012 De redactie test deze zo mer elke week twee ter rassen in een Zeeuwse plaats. Deze week zijn we in Kamperland. Volgende week wordt de terrassenserie afgesloten met een terugblik. BEOORDELING Prijs/kwaliteit consumpties: 8 Tuurlijk, 7,25 euro is best een bedrag, maar je krijgt dan ook waar voor je geld. En een XXL-tosti is een keuze, het hoeft niet. Uitzicht: 9 Maar wat wil je ook, met een terras pal aan de boorden van het Veerse Meer. Bediening: 8 Prima, gewoon zoals het hoort. En die frisse serveerster met charmant Vlaams accent, daar is over nage dacht. Hygiëne: 7 Zeker in orde, alleen jammer dat er zowel bij de dames als bij de heren maar één toiletpot is. Je hebt dus kans dat je moet wachten of een plas moet plegen in de onwelriekende dampen van je voorganger... door Luc Oggel Als je de waterskiërs hun sportieve caprio len op het Veerse Meer ziet uithalen, voel je je bijna schul dig om op het terras van restau rant Beau4 aan de Campensweg in Kamperland plaats te nemen zonder dat daar enige lichamelijke inspanning aan is voorafgegaan. Maar honger hebben we wel, dus met die troostrijke gedachte gaan we snel zitten aan één van de ro buuste houten tafels. Beau4 beschikt, pal aan de boor den van het Veerse Meer, over een absolute toplocatie. Ën vanwege het naastgelegen Waterskicentrum de Schotsman worden we voortdu rend getrakteerd op stunts en fla ters op het water. Niet alle tafels op het terras zijn de ze middag bezet, we worden dan ook vrij snel geholpen. We begin nen met een koffle en een latte Machiatto en bestuderen onder wijl de kaart. Die biedt 'voor ieder wat wils' en de gerechten worden bereid met ingrediënten van loka le leveranciers. Ik wil een gewone tosti bestellen, maar als serveerster Sofie, die me er kennelijk hongerig vindt uitzien, wijst op de XXL-va- riant, twijfel ik geen moment. Mijn tafelgenote kiest met de Club Sandwich Beau4 eveneens voor een maagvuller, blijkt als de bor Koffie: €1,90 Latte Machiatto: €2,50 Thee: €2,00 Club Sandwich Beau4: €7,25 Tosti ham/kaas XXL: €7,25 Clas kraanwater: gratis den worden gebracht. Drie dikke sneeën brood, royaal voorzien van kaas, tomaat, sla, bacon en pesto. „Jeetje, deze moet ik slachten", roept ze vanachter de eetbare wol kenkrabber, om vervolgens strijd lustig haar mes en vork erin te planten. De tosti XXL is van een formaat waar zelfs een Amerikaan van zou opkijken en ik vraag me dan ook af hoe het tosti-ijzer eruit ziet. De bijgeleverde tomatenketchup daar entegen zit in een ieniemienie-bak- je en is na drie happen op, maar dan heb je dus nog een heel stuk tosti over. Het nadeel van zo'n joe kel is wel dat-ie snel afkoelt. Ver der is hij perfect; lekker knapperig en precies lang genoeg tussen de ij zers gelegen. Geen verbrand plekje te bekennen. Ook mijn tafelgenote is zeer con tent met haar bestelling, maar alle bei denken we dat we de eerstko mende dagen niet meer hoeven te eten. Wel vindt ze het jammer dat Beau4 geen verse jus d'orange schenkt. Ze kiest daarom voor een thee om de copieuze lunch weg te spoelen. Ik vraag om een glas wa ter en dat is geen enkel probleem. Het terras is ruim opgezet en be halve aan gewone tafels kun je ook neerstrijken op één van de lounge banken. Binnen ziet het er even eens prima uit, hét interieur is fris en smaakvol. Op de toiletruimte is enigszins beknibbeld zo lijkt het, want er is bij zowel dames-als he ren slechts één toiletpot. Ook geen urinoir dus. Het kan daarom soms zijn dat de wc bezet is en als dat lang duurt, dan weet je het wel: neus dicht bij het binnentreden...! Restaurant Beau4 is in het hoogseizoen zeven dagen per week open vanaf 10.00 uur. www.restaurant-beau4.nl door Ondine van der Vleuten Sinds twee jaar heeft Kam perland een plek waar je een broodje kunt eten of zelfs voor een tientje een compleet toeristisch ontbijt kunt nuttigen: boerderijter ras Sandee. Verscentrum Sandee profileerde zich tot dan toe vooral als dorpssu per, waar in de schappen ook pro ducten uit de eigen boomgaard, zachtfruit en groenten werden ver kocht. Typisch een boerderijwin kel, met veel streekproducten. Die zien we terug op het boerderij terras: Zeeuwse mosterd, Zeeuwse boerenham, brood van Bliek Mees terbakkers, kaas die gerijpt is bij Oskam uit Breskens, en als het zo uitkomt worden ook jammetjes en producten van eigen teelt ge bruikt. „Maar de hele kaart daarop aanpassen, dat kunnen we niet", zegt de uitbater eerlijk. Het is dus niet gezegd dat de sla op uw bord door Sandee zelf geteeld is, maar de wortel bijvoorbeeld weer wel. Toch leuk om te-weten. De menukaart is nogal basic, met pannenkoeken, frietjes, kroketten op brood en maaltijdsalades. Voor al gericht op de toerist die in de buurt logeert of komt langsfietsen. Het ruim opgezette terras biedt fraai uitzicht op het veer se Meer. foto's Willem Mieras Het boerderijterras van Verscentrum Sandee werkt veel met zelfgekweekte producten en serveert onder meer huisgemaakte soep en jam. foto's Willem Mieras

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2012 | | pagina 44