iS strips m m m m m m 1 fl fl iSÜH woensdag 27 juni 2012 Meer puzzelen? Ga naar Q www.lekkerpuzzelen.nl door Toon van Driel www.knudde.nl S NCLE Een cosmetisch cViirurQ is eigenlek een soort kunstenaar. ïa. En Jij inspireert met mri door Hanco Kolk Peter de Wit Met mijn artiestenoog zie ik jou met prachtige, vollere oor sten, een strakgetrokken gezicht en een uitgebreide nposuctie. £n de kunstenaar is weer eens de gebeten hond. horizontaal i aangedaan 7 huidvlekje 12 administratie 13 sofa 15 uitroep van spot 17 heldere vloeistof 18 essentie 20 tropische vogel 21 teleurgesteld 22 bederf 24 deel van het lichaam 25 sport 27 deel van het oog 29 oosters bordspel 30 inham aan zee 31 plaksel 32 nors 34 Son Eminence 35 exploitant van schepen 37 opgelicht 39 toestel 41 Bulgaarse munt 42 kleefmiddel 43 Frans departement 44 plaats in Duitsland 46 automodel 48 bezoldiging 49 draden uitpluizen 51 hogesnelheidslijn 52 ophef 53 zangvogel. ©Denksport verticaal I gevit 2 woestijn in Afrika 3 politieke partij 4 tussenvoegsel 5 nauw 6 houterig meisje 7 strik 8 lood 9 gym- nastiektoestel 10 rivier in Duitsland II Argentijnse dans 14 entstof 16 versie ringsmotief 17 welke persoon 19 zwemslag 21 ambacht 23 deel van Azië 26 bloeiwijze 27 duw 28 ski 31 voormuur 33 mededingster 34 vertrek 36 zuurdeeg37 sterkedrank 38 Nederlandse staatsman 40 benaming 42 koek 45 regenachtig 47 afsluitende laag 48 communicatie middel 50 firma 51 inhoudsmaat. www.s1ngle.nl 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 a 13 14 a 15 16 17 18 19 20 21 Z 22 23 24 25 26 H 27 28 29 30 a 31 ii 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 H 49 50 H 51 52 53 •ueiu uea 3m 01, 'uaAoqs>|U!| 5 '|aqjoo 8 '}ood|90}s i 'sjqoaj aiuep pueq 9 'ueui uea }E§S|eq s '§uu jz 'SEi uee }0|s j; 'aiuEp JEEq do} z 'sjazljM KOKEN door Janny van der Heijden Ouderwetse hachee Hoofdgerecht, 4 personen Stoof eventueel 2 plakken ontbijtkoek mee. De hachee krijgt dan een extra lekkere smaak. Bestrijk de plakken voor ze worden toegevoegd eerst met mosterd. Ingrediënten: 750 gram runderlappen zout, peper 4 flinke uien 75 gram boter 2 volle eetlepels bloem 7,5 dl-1 liter runderbouillon 2 laurierblaadjes 1 kruidnagel gemalen komijn (djinten) 1-2 eetlepels azijn Bereiding: Snijd het vlees in dobbelsteentjes en kruid met zout en peper. Pel de uien en snijd ze in hele of halve ringen. Ver hit ongeveer 2/3 van de boter en bak hierin het vlees rondom aan. Neem het uit de pan. Voeg de rest van de boter toe en fruit de uiringen een minuut of 8 tot ze zacht en goudgeel zijn. Voeg het vlees weer aan de pan toe en bestrooi het geheel met de bloem. Laat de bloem ongeveer 2 minuten garen. Schenk al roerend on geveer 5-6 dl bouillon in de pan. Draai de warmtebron laag en voeg de specerijen en azijn toe. Leg een deksel schuin op de pan en laat het vlees gaarstoven in onge veer 2-2,5 uur. Schenk tussentijds telkens een scheut van de resterende bouillon in de pan. horizontaal 1 Chagrijnig diertje. (7) 6 Opgefrist en vergiftigd. (8) 7 Dik boek over de vesting. (7) 9 Onervaren vlinder. (8) 10 Hij zegt dat hij onder de streep zit. (6). verticaal 2 Onthullen dat ze publiek bevallen. (9) 3 Aan zee of in de stad. (3) 4 Kaart voor dubbele beglazing. (10) 5 Meer plaats maken. (7) 8 Het gieren van dieren. (6). SUDOKÜ Alle cijfers van 1 t/m 9 moeten een keer voorkomen in kolom, rij en vierkant van 3 bij 3 vakjes. 1 2 3 4 B a 5 6 7 8 B B B B 9 B B I....! 10 OPLOSSINGEN VAN Kruiswoord WM m 6 4 8 3 1 6 4 1 8 4 2 9 7 1 4 9 9 7 8 6 2 1 3 5 7 9 3 5 2 2 8 5 1 7 3 8 Cryptogram horizontaal: 1 asblond, 6 overmoed, 7 tarwe, 9 afweging, 11 ongemak verticaal: 2 smeer, 3 lammergier, 4 neet, 5 voetbal, 8 knaap, 10 wond Sudoku 6 5 7 2 9 4 3 8 3 5 2 1 6 9 1 9 7 2 1 2 3 1 7 7 5 4 Reageren: puzzelen@wegener.nl Meer puzzelen? Ga naar: www.Lekkerpuzzelen.nl

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2012 | | pagina 18