Eersterangs eten 6 luit h K.rdeS g donderdag 7 juni 2012 Boka Bizarro Beach. Bofkonten zijn we. Ech te bofkonten. Net op de eerste echte zomer se vrijdagavond zit ten wij aan een tafel bovenin de nieuwe strandtent op de Nolledijk in Vlissingen: Boka Bizarro Beach is de naam, het sjieke zusje van Panta Rhei, de oude bekende strandtent die op de begane grond gevestigd is. We kijken vanachter glas op de borden van de gasten van de strandtent beneden. Daar eten ze tongetjes, zo te zien, en pasta en frietjes. Zij eten met de voeten in het zand. Wij zitten er iets forme ler bij, op meubels van mooi teak hout en zittingen van fraai linnen. Boven ons hoofd zijn witte zeilen gespannen, tegen het zonlicht, het ronde terras is afgeschermd met glas, zodat je ook bij een briesje comfortabel zit. Eind maart ging het nieuwe pavil joen open: een imposant bouw werk van hout en glas op de Vlis- singse Nolle: nieuwbouw was noodzaak nadat de oude Panta Rhei was afgebrand: de plannen werden steeds maar ambitieuzer.. Uiteindelijk werd het een strand tent plus een restaurant. En een reddingspost in het torentje erbo venop. Het restaurant boven heeft panorama-uitzicht over de Wester- schelde, en een imposante kap van hout. Eigenlijk wilden we hier al een week eerder eten, maar dat ging niet: het restaurant was afgehuurd voor een trouwfeest. Boka Bizarro Beach is een officiële trouwlocatie. „Dat is een nadeel omdat je men sen moet teleurstellen", zal eige naar Roger Mastbooms ons na het eten uitleggen. „Het was voor ons een lastige keuze, maar we hebben het toch gedaan." We hebben voor vanavond een ta fel binnen besproken, omdat we geen idee hadden dat het zulk stra lend weer zou worden, maar we mogen zonder probleem door schuiven naar buiten. Daar duurt het even voordat we de aandacht hebben van de bediening. Het is druk bij Boka Bizarro Beach en dat vinden we niet gek. Later zul len we horen dat er wat perso- neelsuitval was vanavond. Het is niet erg. We zitten hier goed. En ja, hoe gaat dat dan in Vlissin gen, op mooie voorjaarsavonden? De containerschepen varen voor bij, de loodsboot zorgt voor gol ven. Op het strand spelen kinde ren, terwijl hun ouders een biertje drinken bij Panta Rhei. Verderop stoken de bewoners van de strand huisjes een kampvuur. En natuur lijk zakt de zon in de loop van de avond langzaam in de zee. De menukaart is klassiek, met een knipoog naar een bistro of brasse rie; een beetje Frans, een vleugje Italiaans en een tikje Spaans en niet al te avontuurlijk. Ik kies voor garnalenkroketten, die volgens de kaart huisgemaakt zijn. Het egaal bruine korstje is mooi dun, maar net niet krokant genoeg, de vul ling is rijk, de ragout is wat stijf misschien en een beetje flauw. Bij de kroketjes ligt rucola met een dressing, een stel getoaste stok- broodjes met tapenade en tomaat en brood met ravigotesaus. Degelij ke garnalenkroketten dus, maar geen spectaculaire. Mijn tafelgenoot eet bouil labaisse vooraf. De kok heeft de klassieke Franse vissoep een heel eigen draai gege ven. Er zitten garnalen in, een wit- vis, gamba's en lekkere beetgare groenten. „In een Franse vissers plaats zou hij teruggestuurd wor den naar de kok", zegt hij. „Maar ik vind het de moeite waard. Het is heel erg lekker." Intussen kijken we toch wat afgunstig naar de bu ren die zo'n etagère vol met schaal- en schelpdieren voor hun neus krijgen. We zien scheermes sen, en kokkels en gamba's: dat doen we ook een keer, als we iets te vieren hebben. De lamsrack van mijn gezelschap is prachtig donker gebraden en heerlijk roze vanbinnen. De saus van tomaat en honing is don- ker-zoetig. „Hier heeft de kok ont zettend zijn best op gedaan", klinkt het tevreden aan de over kant. Onder de lamskoteletten ligt een mix van knapperig gebakken krieltjes, asperges die precies goed beetgaar zijn, boontjes en zee kraal. Ik heb de dagvangst gekozen, de catch of the day, het is roodbaars, een ietwat kleurloos visje, dat nét iets te zout is. De witte dragonsaus is lekker, de garnituur is dezelfde als bij de lamsrack: krieltjes, asper- ln Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgelegenheden. Prijs-Kwaliteit Niet superperfeet, en ook niet heel erg origineel, "maar wet degelijk ge kookt en alles vers gemaakt. We be taalden 95 euro voor twee. Bediening Aardig en attent. Tijdens ons etentje was er net te weing personeel. Entourage Als dit: niet het mooiste plekje van Walcheren is, dan weten we het niet meer. Subliem. Conclusie: Goed eten op een toploca tie: hier heeft Vlissingen nou jaren op gewacht.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2012 | | pagina 50