Brooklyn Beach heeft streepje voor
61 uil
donderdag 24 mei 2012
In Eten doen de
redacteuren Edith
Ramakers en Nadia
Berkelder beurtelings
verslag van een bezoek
'aan Zeeuwse
eetgelegenheden.
hoofd niet naar luisteren, maar pra
ten staat. En een gesprek voeren is
vlug onmogelijk. We willen praten
en kruipen dichtbij elkaar om el
kaar te verstaan. Elke zondag zal er
een paar uur aaneengesloten live
muziek zijn, akoestisch en rustig.
Komende zondag is het de beurt
aan Sober.
Aan de inrichting van de strand
tent is weinig veranderd. Maar dat
is niet verwonderlijk. De 7 Golven
was al een mooie, grote zaak waar
tafels van sloophout, glad in het
vernis zijn geverfd. Enkele banken
zijn staalblauw gekleurd en fleu
ren de ruimte vrolijk op én op de
houtenvloer schuurt het zand van
het strand.
Op het terras trekken vuurspuwen
de 'standaards' het oog. Die heb ik
vorige keer niet gezien en inder
daad, die zijn nieuw.
We komen voor het eten en zijn
benieuwd naar de kaart. We kie
zen vooraf een viscarpaccio (9,75
euro) met wasabimayonaise en
rundercarpaccio (10,75 euro) met
geroosterde zonnebloempitten en
geraspte parmezaanse kaas. Het
brood is brossig en voelt oud aan,
omdat het te lang heeft gelegen na
afgebakken te zijn. Maartje Ooms
van de bediening schrikt van de
hebben nog niet uitgedokterd hoe
we dat kunnen realiseren", zegt
Thomas Langerer.
We krijgen bij de hoofdgerechten
lekkere friet, een schaaltje obligate
sla, die zo ingeruild kan worden
voor een paar 'warme groenten
van het seizoen'. Wij zijn vast niet
de enigen bij wie het schaaltje sla
praktisch onaangeroerd weer terug
naar de keuken gaat.
De Brooklyn Burger XXL (13,95 eu
ro) is in elk geval gemaakt van
echt rundvlees, die rosé gebakken
is. Jammer dat de burger niet van
vers in de keuken gemalen rund
vlees is en geen schroeistrepen
van de grill heeft. Met zelfgemaak
te mayonaise en gebakken uirin
gen zou het dan de moeite van
een tussenstop helemaal waard
zijn.
Het broodje is wat bros van struc
tuur en de gesmolten kaas op de
Prijs-kwaliteit:
Bediening: -
erg vriendelijk en hartelijk.
Entourage: met smaak ingericht.
Terwijl de ouders natafelen, spelen de
kinderen op het strand. Heerlijk rus
tig..
Horen, zien en ruiken: Muziek in een
strandtent (enkele uren op zondag) is
leuk, maar je moet dan niet net zin
hebben om te praten.
Conclusie: Mooi ingericht paviljoen
dat op een prettige wandelafstand
van Domburg ligt. Geen spannende
kaart, wel een kaart die bij een strand
tent met jonge uitstraling past.
Paviljoen 7 Golven' staat
op een aanwijsbordje bij
een duinovergang in
Domburg. Het is de her
innering aan een strand
tent, die niet meer bestaat. Vanaf
maart dit jaar heet het paviljoen
Brooklyn Beach en dat is weer het
zonnige zusje van Grand Café
Brooklyn Beach 'Down town' Mid
delburg.
Reden genoeg om de vernieuwde
zaak te bekijken en te proeven van
de strandkaart.
We treffen het niet. De mist legt
een deken over het strand, scheeps
hoorns klinken en het voelt kil en
vochtig aan. Het is te koud om bui
ten te eten, behalve misschien in
een hoek, waar in de luwte een zit
je is ingericht en waar een welis
waar nep houten vuurtje toch aar
dig veel warmte afstraalt. Helaas,
anderen waren ons voor.
We gaan naar binnen waar live
muziek klinkt. Try treedt deze zon
dagavond op met de gitaristen Ro
bert en Han, twee singer songwri
ters uit Middelburg. Ze hebben
mooie stemmen, het klinkt goed
en de sfeer is ongedwongen en vro
lijk. Try krijgt regelmatig applaus.
Het gevaar met live muziek is dat
het snel te hard klinkt of dat je
kritiek en gaat 'snel iets voor ons
regelen'. Er wordt een nieuw
broodje afgebakken en dat is veel
lekkerder. Goede service.
De carpaccio's zijn mooi dun ge
sneden en de wasabimayonaise en
olijven combineren goed met de
wat zilte smaak van de rauwe vis.
De rundercarpaccio is mooi opge
maakt met rucola en over het bord
zijn strepen stroop getrokken. We
zitten prettig en het eten is zoals
we verwacht hadden. Goed, maar
niet spannend.
We zijn benieuwd of de twee
hoofdgerechten verandering in die
tussentijdse beoordeling kunnen
brengen. De zeebaars (18,95 euro)
is hard op de huid gebakken. Een
gewaagde manier, maar dat kan de
stevige vis wel hebben. De filetjes
liggen op gewokte fijngesneden
groenten, die een kerriesmaak heb
ben. Ook de zeebaars is opgepept
met kerrie. De bereidingswijze is
geslaagd.
We zouden nog wel meer gerech
ten op de kaart willen zien, die
iets met zilt en zee hebben. Als je
er zo dichtbij bent, krijg je die ge
dachten vanzelf Net als de bedrijfs
leider, zo blijkt, want hij denkt na
over een bijzondere 'attractie', zo
als 'duik je eigen oester'. „Maar we
Brooklyn Beach, strandpaviljoen met het 'onbetaalbare' uitzicht.
Hamburger XXL e
Bedrijfsleider Thomas Langerer.
Strandpaviljoen Brooklyn Beach.