Brooklyn Beach heeft streepje voor 61 uil donderdag 24 mei 2012 In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek 'aan Zeeuwse eetgelegenheden. hoofd niet naar luisteren, maar pra ten staat. En een gesprek voeren is vlug onmogelijk. We willen praten en kruipen dichtbij elkaar om el kaar te verstaan. Elke zondag zal er een paar uur aaneengesloten live muziek zijn, akoestisch en rustig. Komende zondag is het de beurt aan Sober. Aan de inrichting van de strand tent is weinig veranderd. Maar dat is niet verwonderlijk. De 7 Golven was al een mooie, grote zaak waar tafels van sloophout, glad in het vernis zijn geverfd. Enkele banken zijn staalblauw gekleurd en fleu ren de ruimte vrolijk op én op de houtenvloer schuurt het zand van het strand. Op het terras trekken vuurspuwen de 'standaards' het oog. Die heb ik vorige keer niet gezien en inder daad, die zijn nieuw. We komen voor het eten en zijn benieuwd naar de kaart. We kie zen vooraf een viscarpaccio (9,75 euro) met wasabimayonaise en rundercarpaccio (10,75 euro) met geroosterde zonnebloempitten en geraspte parmezaanse kaas. Het brood is brossig en voelt oud aan, omdat het te lang heeft gelegen na afgebakken te zijn. Maartje Ooms van de bediening schrikt van de hebben nog niet uitgedokterd hoe we dat kunnen realiseren", zegt Thomas Langerer. We krijgen bij de hoofdgerechten lekkere friet, een schaaltje obligate sla, die zo ingeruild kan worden voor een paar 'warme groenten van het seizoen'. Wij zijn vast niet de enigen bij wie het schaaltje sla praktisch onaangeroerd weer terug naar de keuken gaat. De Brooklyn Burger XXL (13,95 eu ro) is in elk geval gemaakt van echt rundvlees, die rosé gebakken is. Jammer dat de burger niet van vers in de keuken gemalen rund vlees is en geen schroeistrepen van de grill heeft. Met zelfgemaak te mayonaise en gebakken uirin gen zou het dan de moeite van een tussenstop helemaal waard zijn. Het broodje is wat bros van struc tuur en de gesmolten kaas op de Prijs-kwaliteit: Bediening: - erg vriendelijk en hartelijk. Entourage: met smaak ingericht. Terwijl de ouders natafelen, spelen de kinderen op het strand. Heerlijk rus tig.. Horen, zien en ruiken: Muziek in een strandtent (enkele uren op zondag) is leuk, maar je moet dan niet net zin hebben om te praten. Conclusie: Mooi ingericht paviljoen dat op een prettige wandelafstand van Domburg ligt. Geen spannende kaart, wel een kaart die bij een strand tent met jonge uitstraling past. Paviljoen 7 Golven' staat op een aanwijsbordje bij een duinovergang in Domburg. Het is de her innering aan een strand tent, die niet meer bestaat. Vanaf maart dit jaar heet het paviljoen Brooklyn Beach en dat is weer het zonnige zusje van Grand Café Brooklyn Beach 'Down town' Mid delburg. Reden genoeg om de vernieuwde zaak te bekijken en te proeven van de strandkaart. We treffen het niet. De mist legt een deken over het strand, scheeps hoorns klinken en het voelt kil en vochtig aan. Het is te koud om bui ten te eten, behalve misschien in een hoek, waar in de luwte een zit je is ingericht en waar een welis waar nep houten vuurtje toch aar dig veel warmte afstraalt. Helaas, anderen waren ons voor. We gaan naar binnen waar live muziek klinkt. Try treedt deze zon dagavond op met de gitaristen Ro bert en Han, twee singer songwri ters uit Middelburg. Ze hebben mooie stemmen, het klinkt goed en de sfeer is ongedwongen en vro lijk. Try krijgt regelmatig applaus. Het gevaar met live muziek is dat het snel te hard klinkt of dat je kritiek en gaat 'snel iets voor ons regelen'. Er wordt een nieuw broodje afgebakken en dat is veel lekkerder. Goede service. De carpaccio's zijn mooi dun ge sneden en de wasabimayonaise en olijven combineren goed met de wat zilte smaak van de rauwe vis. De rundercarpaccio is mooi opge maakt met rucola en over het bord zijn strepen stroop getrokken. We zitten prettig en het eten is zoals we verwacht hadden. Goed, maar niet spannend. We zijn benieuwd of de twee hoofdgerechten verandering in die tussentijdse beoordeling kunnen brengen. De zeebaars (18,95 euro) is hard op de huid gebakken. Een gewaagde manier, maar dat kan de stevige vis wel hebben. De filetjes liggen op gewokte fijngesneden groenten, die een kerriesmaak heb ben. Ook de zeebaars is opgepept met kerrie. De bereidingswijze is geslaagd. We zouden nog wel meer gerech ten op de kaart willen zien, die iets met zilt en zee hebben. Als je er zo dichtbij bent, krijg je die ge dachten vanzelf Net als de bedrijfs leider, zo blijkt, want hij denkt na over een bijzondere 'attractie', zo als 'duik je eigen oester'. „Maar we Brooklyn Beach, strandpaviljoen met het 'onbetaalbare' uitzicht. Hamburger XXL e Bedrijfsleider Thomas Langerer. Strandpaviljoen Brooklyn Beach.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2012 | | pagina 46