20 zeeland
1/aaVa>S«1
Beleef de vis
vanaf de kotter
tot op het bord
VARKENSHAAS
3.95
HAAS-RIBKARBONADE
SPEKLAPPEN
KUIKENBOUT
GRATIS!
1 RUNDERBIEFSTUK
445
495
2.95
1.95
DICC PHI ID MET/FONDUE - STEENGRILL - BAKPLAAT WOKPAN 250GB
DlCr'VlUUnlVIC I mt OA mDMiEF-mmwiEF-mmMmLoits-mMKiiL p.p. umi
RUNDERKOGELBIEFSTUKrneim RUNDERENTRECOTE 100GR1I.79
bij Sjaak van Zee
ZONOVERGOTEN
AANBIEDING BIJ
SJAAK VAN ZEE
HERENMODE
dinsdag 22 mei 2012
BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAR0S.NL
MG
MG
KG
KG
KG
qancn pp.vanaf a
GOES I KAMPERFOELIESTRAAT 85 I
Reclames geldig t/m zaterdag IGROOTHANOELSKORTING 1.50 bij afname van 3kg per vers vleessoort excl. reclames I Prijs- en tekstfouten voorbehouden
A- V
Deze aanbieding geldt op alle artikelen in de winkel,
met uitzondering van (na)bestellingen- Het gratis
artikel is het goedkoopste artikel van uw aankopen.
Sjaak van Zee Herenmode
St. Adriaanstraat 7,4461 JC Goes
T: 0113-215652 E: info@sjaakvanzee.nl
W: www.sjaakvanzee.nl
Maten t/m 62 Va, 64 en 57
Ook op maandagen van 13.00 tot 17.30 u geopend
De hele haven in Breskens wacht een
grondige opknapbeurt Nadat eerdere
plannen strandden, praten betrokkenen
nu samen over een nieuwe visie.
olie nog ruiken, en iedereen mag
er aan het stuurwiel draaien",
schetst ambtenaar Tini Maenhout
de 'beleving'. Gasten bezoeken ui
teraard ook de vismijn, waar ze 'li
ve' kunnen meekijken, en informa
tie wordt gegeven over de werking
ervan.
Het huidige kantoor van de vis
mijn wordt omgebouwd tot restau
rant. Daar kan geproefd worden
van alles wat Breskens op visge-
bied te bieden heeft.- Schaalje en
Maenhout hopen daarnaast dat
daar regionale koks een opleiding
kunnen krijgen. „We willen de top
koks uit de regio daarbij betrek
ken", vertelt Maenhout. „Dat gaat
wel lukken, al is dat nog niet hele
maal concreet."
In het gebouw komt ook een vis
winkel. „Daar komt de nadruk te
Het is nu of nooit voor de vis
mijn in Breskens. De toekomst
moet worden veiliggesteld door
er een 'experience' van te ma
ken. Compleet met een vissers
schip op het dak.
door Martijn de Koning
Je ziet het wel eens na een na
tuurramp, zoals een tsunami:
een schip dat op het dak van
een gebouw lartgs de kade is
gesmeten. In Breskens doen
ze het straks met opzet: een veer
tig meter lange viskotter bovenop
de vismijn zetten.
Het schip is het meest in het oog
springende onderdeel van de trans
formatie die de vismijn, en in het
kielzog het visserijmuseum, bin
nenkort ondergaan. Dat is niet uit
luxe. De vismijn is nog wel in ge
bruik, maar het aantal kotters met
als thuishaven Breskens is inmid
dels op de vingers van één hand te
tellen. „Als we niets doen, is het
binnenkort over en uit", weet ook
wethouder Jan Schaalje, die 'ont
wikkeling van de haven van Bres
kens' als aparte taak in zijn porte
feuille heeft. „En dat moeten we
niet willen, want Breskens is visse
rij." Het plaatsen van de kotter is
spectaculair, maar slechts een on
derdeel van een veel groter plan.
Onder de noemer 'de smaak van
vis' worden vismijn en visserijmu
séum straks 'een beleving', waarin
vangst, handel, verkoop, achter
grond en consumeren een plek
krijgen, In goed Nederlands: een
'experience', van 'catch-to-plate'
(vangst tot bord).
In en op de kotter ervaren bezoe
kers het leven aan boord. Dat ge
beurt onder meer door driedimen-
sionele projecties. „Je kan er de
Het is vrij stil geworden rond de vismijn van Breskens. Slechts een handje
vol vissersschepen is nog in Breskens geregistreerd. foto PZC