KRiiESSIl I SHI li 1 nsü 181 strips horizontaal 1 tentoonstelling 8 traag 12 neerslachtig 13 ovale vorm 15 maaltijd 17 fietszitting 19 algehele bewusteloosheid 21 bruto registerton 22 soort onderwijs 23 overrijp 24 voorzetsel 25 onder andere 26 hoogdravende taal 28 in geen geval 29 plant 31 houterig meisje 32 mannetjesvarken 33 Jeruzalem 34 snuivend gebrul 36 Mijne Heren 38 eetgerei 39 schrijfgerei 40 Internationaal Monetair Fonds 41 Chinees gerecht 42 walvis 44 leersoort 46 klein formaat 47 plaats in Flevoland 49 frats 51 leesteken 52 lichtzinnig. Denksport verticaal I olifant 2 gewoonterecht (Indisch) 3 tekst van een acteur 4 Burgerlijk Wetboek 5 giststof 6 redactie 7 autoversiering 8 geliefde van Zeus 9 Nederlands dagblad 10 ontroering II gebak 14 vloeiend 16 bewoner van het Midden-Oosten 18 bureaucratie 20 vrouwelijke watergeest 22 plaksel 26 tenen mand 27 alstublieft 28 landtong 30 paardenborstel 32 deel van een toga 33 dikke rook 34 schaamte 35 reputatie 37 dampig 41 weldadig 43 alpenweide 45 schil 46 losse en wollen mouw 48 familielid 50 ratione officii. horizontaal 3 Het is schering en inslag met dat toestel. (6) 6 Dat figuur slaat men in het orkest. (8) 7 Zo'n schaal is tegen vlammen zeker bestand. (8) 8 Onverzettelijk stuk geknauwd. (8) 10 Nerveus dier. (6). verticaal 1 Onheil op zee. (6) 2 Mijn jeugdige vriend is matroos. (10) 4 Een goede houding bevordert de gezondheid. (8) 5 In een vaste file staan is een feest. (8) 9 Die jongen glijdt snel af. (3). 3 5 6 7 8 10 SUDOKU Alle cijfers van 1 t/m 9 moeten een keer voorkomen in kolom, rij en vierkant van 3 bij 3 vakjes. 1 2 6 3 7 8 5 2 2 1 5 6 4 9 2 6 6 5 2 8 2 4 6 9 8 9 7 5 3 1 4 7 1 9 8 3 OPLOSSINGEN VAN DE Kruiswoord Cryptogram horizontaal: 1 stompen, 6 boekweit, 7 rouge, 9 helpdesk, 11 leisteen verticaal: 2 toon, 3 moker, 4 executeren, 5 strekking, 8 wegen, 10 post Sudoku 1 reageren: puzzelen@wegener.nl Rosbief met tijmaardappeltjes Hoofdgerecht, 4-6 personen Een vlees thermometer is een handig hulpmiddel bij het braden van vlees. Er zijn zelfs digitale exemplaren ver krijgbaar met een timer, die waarschuwen wanneer het vlees de kerntemperatuur bereikt heeft. Ingrediënten: 1 kg rosbief zout, peper 1 eetlepel mosterd boter om aan te bakken circa 10-12 roseval aardappeltjes 2 takjes tijm 7 8 5 Meer puzzelen? Ga naar: www.Lekkerpuzzelen.nl donderdag 19 april 2012 Meer puzzelen? Ga naar www.lekkerpuzzelen.nl l!|dssef 0L 's>)U!| >jaojq 6 '§uo} 8 's>ju!| ueej>jpuejq 'japuo U99}s 9 'pueq g 'uaAoq U09}s t? 'n J9U9| g 's>jU!| puej z 's}qD9j J9|p 1 Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden. Wrijf het vlees in met zout, peper en mosterd. Laat even intrekken. Was intussen de ongeschilde aardappelen, dep ze droog en snijd ze in min of meer gelijke stukken. Verwarm een flinke klont boter in een braadpan en braad hierin het vlees rondom in de boter. Neem het vlees uit de pan en leg het in een grote braadslede. Schik de aardappelen hieromheen en bedruppel met de braadboter van het vlees. Zet het geheel in de warme oven en braad tot het vlees een kerntemperatuur van ongeveer 55 graden heeft bereikt (ongeveer 30-35 minuten). Neem het vlees uit de pan en laat het op een snijplank, afgedekt met folie, ongeveer 10 minuten rusten voor het aansnij den. Rooster de aardappeltjes verder in de oven en be strooi ze met de tijmblaadjes, die van de takjes zijn ge rist. Voeg eventueel wat extra boter toe. Snijd het vlees in plakken en serveer met de aardappeltjes. door Bertus KOKEN door Janny van der Heijden door Hercules Valkema www.elsje.nl S NGLE DE RECHTER door Hanco Kolk Peter de Wit www.s1ngle.nl www.jessecartoons.com www.knudde.nl door Jesse van Muylwijck door Toon van Driel JA, Hl) sJOtrtT HST BBfJ AViSve-RS-M/JP. Hl) Z61 itC /JAAR &OT-SWAAM O/A Ki,e\vO]je/j re some-re/^S/J ioe/o GifiiG Bf? &Sbi Oi«|Fv4AiT \JOcTZ slAA/O

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2012 | | pagina 18