KRiiESSIl I SHI
li
1
nsü
181 strips
horizontaal
1 tentoonstelling 8 traag 12 neerslachtig
13 ovale vorm 15 maaltijd 17 fietszitting
19 algehele bewusteloosheid 21 bruto
registerton 22 soort onderwijs
23 overrijp 24 voorzetsel 25 onder
andere 26 hoogdravende taal 28 in
geen geval 29 plant 31 houterig meisje
32 mannetjesvarken 33 Jeruzalem
34 snuivend gebrul 36 Mijne Heren
38 eetgerei 39 schrijfgerei
40 Internationaal Monetair Fonds
41 Chinees gerecht 42 walvis
44 leersoort 46 klein formaat 47 plaats
in Flevoland 49 frats 51 leesteken
52 lichtzinnig.
Denksport
verticaal
I olifant 2 gewoonterecht (Indisch)
3 tekst van een acteur 4 Burgerlijk
Wetboek 5 giststof 6 redactie
7 autoversiering 8 geliefde van Zeus
9 Nederlands dagblad 10 ontroering
II gebak 14 vloeiend 16 bewoner van
het Midden-Oosten 18 bureaucratie
20 vrouwelijke watergeest 22 plaksel
26 tenen mand 27 alstublieft
28 landtong 30 paardenborstel 32 deel
van een toga 33 dikke rook 34 schaamte
35 reputatie 37 dampig 41 weldadig
43 alpenweide 45 schil 46 losse en
wollen mouw 48 familielid 50 ratione
officii.
horizontaal
3 Het is schering en inslag met dat
toestel. (6) 6 Dat figuur slaat men in
het orkest. (8) 7 Zo'n schaal is tegen
vlammen zeker bestand. (8)
8 Onverzettelijk stuk geknauwd. (8)
10 Nerveus dier. (6).
verticaal
1 Onheil op zee. (6) 2 Mijn jeugdige
vriend is matroos. (10) 4 Een goede
houding bevordert de
gezondheid. (8) 5 In een vaste file
staan is een feest. (8) 9 Die jongen
glijdt snel af. (3).
3
5
6
7
8
10
SUDOKU
Alle cijfers van 1 t/m 9 moeten een keer voorkomen
in kolom, rij en vierkant van 3 bij 3 vakjes.
1
2
6
3
7
8
5
2
2
1
5
6
4
9
2
6
6
5
2
8
2
4
6
9
8
9
7
5
3
1
4
7
1
9
8
3
OPLOSSINGEN VAN DE
Kruiswoord
Cryptogram
horizontaal: 1 stompen,
6 boekweit, 7 rouge, 9 helpdesk,
11 leisteen
verticaal: 2 toon, 3 moker,
4 executeren, 5 strekking, 8 wegen,
10 post
Sudoku
1
reageren: puzzelen@wegener.nl
Rosbief met tijmaardappeltjes
Hoofdgerecht, 4-6 personen
Een vlees thermometer is een handig hulpmiddel bij het
braden van vlees. Er zijn zelfs digitale exemplaren ver
krijgbaar met een timer, die waarschuwen wanneer het
vlees de kerntemperatuur bereikt heeft.
Ingrediënten:
1 kg rosbief
zout, peper
1 eetlepel mosterd
boter om aan te bakken
circa 10-12 roseval aardappeltjes
2 takjes tijm
7 8 5
Meer puzzelen?
Ga naar: www.Lekkerpuzzelen.nl
donderdag 19 april 2012
Meer puzzelen? Ga naar
www.lekkerpuzzelen.nl
l!|dssef 0L 's>)U!| >jaojq 6 '§uo} 8
's>ju!| ueej>jpuejq 'japuo U99}s 9 'pueq g
'uaAoq U09}s t? 'n J9U9| g 's>jU!| puej z 's}qD9j J9|p 1
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Wrijf het vlees in
met zout, peper en mosterd. Laat even intrekken. Was
intussen de ongeschilde aardappelen, dep ze droog en
snijd ze in min of meer gelijke stukken. Verwarm een
flinke klont boter in een braadpan en braad hierin het
vlees rondom in de boter. Neem het vlees uit de pan en
leg het in een grote braadslede. Schik de aardappelen
hieromheen en bedruppel met de braadboter van het
vlees. Zet het geheel in de warme oven en braad tot het
vlees een kerntemperatuur van ongeveer 55 graden
heeft bereikt (ongeveer 30-35 minuten). Neem het
vlees uit de pan en laat het op een snijplank, afgedekt
met folie, ongeveer 10 minuten rusten voor het aansnij
den. Rooster de aardappeltjes verder in de oven en be
strooi ze met de tijmblaadjes, die van de takjes zijn ge
rist. Voeg eventueel wat extra boter toe. Snijd het vlees
in plakken en serveer met de aardappeltjes.
door Bertus KOKEN door Janny van der Heijden
door Hercules Valkema www.elsje.nl
S NGLE
DE RECHTER
door Hanco Kolk Peter de Wit
www.s1ngle.nl
www.jessecartoons.com
www.knudde.nl
door Jesse van Muylwijck
door Toon van Driel
JA, Hl) sJOtrtT HST BBfJ
AViSve-RS-M/JP.
Hl) Z61 itC /JAAR &OT-SWAAM O/A
Ki,e\vO]je/j re some-re/^S/J ioe/o
GifiiG Bf? &Sbi Oi«|Fv4AiT \JOcTZ slAA/O