BUU4£K&l Biuten, dinsdag 24 januari 2012 van maakt. Twee aan twee rollen de deegbol letjes verder over de lopende band om op het eind als een langgerold stukje tevoorschijn te komen. De rolletjes krijgen dan meteen al hun eerste suikerbad voordat ze in spiraalvorm.op de bakplaat terechtkomen. Het lijkt zo eenvoudig. Toch is de ene bolus de andere niet. De kleur en de plakkerigheid verschillen zelfs per eiland. „Op Schouwen- Duiveland bakt de bakker ze bruiner dan op Walcheren", weet Peter te vertellen. „De smaak van onze bolus schuilt in de sa menstelling van de suiker. Wij gebruiken vier soorten basterdsuiker en kaneel. Meer zeg ik daar niet over. Elke bakker heeft zo zijn eigen geheim." Piet Daane (links) en zoon Peter: „Een goede bolus begint bij een mooi deeg." foto's Lex de Meester

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2012 | | pagina 21