uit in
donderdag 22 december 2011
De Gespleten Arent in Middelburg
Het was een genoegen om met Volkskrantrecensent Mac van
Dinther naar de jongens van Melis in Middelburg te gaan. We
recenseerden samen de rijke en tegelijkertijd verfijnde gerechten,
maar schreven onze privérecensie op in onze eigen krant. De
recensies hadden veel overeenkomsten. Eigenlijk was het na
de kreeft al een uitgemaakte zaak. Niet eerder, zei Van Dinther,
at hij een kreeft die zo lekker bereid was. En hij heeft al veel
kreeften in zijn leven gegeten. Ik moest hem gelijk geven. De
kreeftenbouillon was een superopkikker. Maar voor mij stal de
Cespleten Arent vooral mijn hart, omdat de broers Melis koken
met respect voor het (Zeeuwse) product. Na de crème van witte
chocolade en yoghurtijs wisten we het zeker dat Paul Melis achter
het fornuis niet heeft stilgezeten.
Ontdek en Geniet bij
Mondriaan in Domburg
'i restaurantmondriaan.nl
6 gangen kerstmenu op 24 en 26
december in restaurant Mondriaan
3, 4 of 5 gangen afhaal kerstmenu
vanaf 29,50 tot 39,50 p.p.
Afhaaldata 24, 25 en 26 december
Ontdek ook onze food-, wijn-
cadeauwinkel aan de Weststraat 9
in Domburg, geopend van woensdag
t/m zondag.
Kijk op
www.restaurantmondriaan.nl
Restaurant 0118-584434
Winkel 0118-584460
Dat lekker eten met
altijd duur hoeft te zijn,
bewijzen drie restaurants
die van Michelin een
Bib Gourmand hebben
gekregen.
Ze bieden
aantrekkelijk geprijsde
driegangenmenu's.
Michelin let op een
scherpe prijs-kwa-
liteitverhouding.
Auberge des Moules in Philippine
De Campveerse toren m Veere
De Drukkerij in
Middelburg
Het is jammer dat de brasserie in de
gelijknamige boek- en muziekhandel
maar één keer in de week open is voor
het diner. Op donderdagavonden
zit het stampvol in het restaurant:
voor Middelburgers is het al lang
geen geheim meer dat je hier
goed en goedkoop kunt eten. Er
is wekelijks een driegangenmenu
voor 16,50, aangevuld met wat
standaardgerechten. Het eten is
knispervers, met creativiteit en een
beetje eigentijds klaargemaakt. De
ingrediënten komen zoveel mogelijk
van Middelburgse leveranciers. De
bediening is snel, zodat eters ook
nog tijd overhouden om na afloop te
winkelen of naar de film te gaan. En
ook niet onbelangrijk: de brasserie is
een ideale plek om mensen te kijken:
het winkelend publiek trekt in een
stoet aan je voorbij.
Kint en Co in Paal
Is het een meesterzet om zo ver van de 'bewoonde wereld' een
restaurant te beginnen? Feit is dat de reis naar Kint en Co alleen
al een attractie is. Paal ligt ver in Oost-Zeeuws-Vlaanderen,
tegen het land van Saeftinghe aan. De lange reis over dijken en
langs omgeploegde akkers wordt ruimschoots beloond met een
parade van heerlijke gerechten, gemaakt van producten uit de
streek. Kok Riet Kint houdt van groente, en van wild, en van vis;
en van smaakcombinaties, en van structuren. Ze combineert
Zeeuws met mediterraan alsof het altijd al zo had moeten
zijn. En misschien is dat ook wel zo. De bediening is al net zo
vanzelfsprekend vriendelijk als de keuken, zonder de gebruikelijke
Kint en Co is de verborgen culinaire schat van
Zeeuws-Vlaanderen, zonder pretenties en zonder sterallures. Al
komt het restaurant er wat ons betreft voor in aanmerking.