uit in donderdag 22 december 2011 De Gespleten Arent in Middelburg Het was een genoegen om met Volkskrantrecensent Mac van Dinther naar de jongens van Melis in Middelburg te gaan. We recenseerden samen de rijke en tegelijkertijd verfijnde gerechten, maar schreven onze privérecensie op in onze eigen krant. De recensies hadden veel overeenkomsten. Eigenlijk was het na de kreeft al een uitgemaakte zaak. Niet eerder, zei Van Dinther, at hij een kreeft die zo lekker bereid was. En hij heeft al veel kreeften in zijn leven gegeten. Ik moest hem gelijk geven. De kreeftenbouillon was een superopkikker. Maar voor mij stal de Cespleten Arent vooral mijn hart, omdat de broers Melis koken met respect voor het (Zeeuwse) product. Na de crème van witte chocolade en yoghurtijs wisten we het zeker dat Paul Melis achter het fornuis niet heeft stilgezeten. Ontdek en Geniet bij Mondriaan in Domburg 'i restaurantmondriaan.nl 6 gangen kerstmenu op 24 en 26 december in restaurant Mondriaan 3, 4 of 5 gangen afhaal kerstmenu vanaf 29,50 tot 39,50 p.p. Afhaaldata 24, 25 en 26 december Ontdek ook onze food-, wijn- cadeauwinkel aan de Weststraat 9 in Domburg, geopend van woensdag t/m zondag. Kijk op www.restaurantmondriaan.nl Restaurant 0118-584434 Winkel 0118-584460 Dat lekker eten met altijd duur hoeft te zijn, bewijzen drie restaurants die van Michelin een Bib Gourmand hebben gekregen. Ze bieden aantrekkelijk geprijsde driegangenmenu's. Michelin let op een scherpe prijs-kwa- liteitverhouding. Auberge des Moules in Philippine De Campveerse toren m Veere De Drukkerij in Middelburg Het is jammer dat de brasserie in de gelijknamige boek- en muziekhandel maar één keer in de week open is voor het diner. Op donderdagavonden zit het stampvol in het restaurant: voor Middelburgers is het al lang geen geheim meer dat je hier goed en goedkoop kunt eten. Er is wekelijks een driegangenmenu voor 16,50, aangevuld met wat standaardgerechten. Het eten is knispervers, met creativiteit en een beetje eigentijds klaargemaakt. De ingrediënten komen zoveel mogelijk van Middelburgse leveranciers. De bediening is snel, zodat eters ook nog tijd overhouden om na afloop te winkelen of naar de film te gaan. En ook niet onbelangrijk: de brasserie is een ideale plek om mensen te kijken: het winkelend publiek trekt in een stoet aan je voorbij. Kint en Co in Paal Is het een meesterzet om zo ver van de 'bewoonde wereld' een restaurant te beginnen? Feit is dat de reis naar Kint en Co alleen al een attractie is. Paal ligt ver in Oost-Zeeuws-Vlaanderen, tegen het land van Saeftinghe aan. De lange reis over dijken en langs omgeploegde akkers wordt ruimschoots beloond met een parade van heerlijke gerechten, gemaakt van producten uit de streek. Kok Riet Kint houdt van groente, en van wild, en van vis; en van smaakcombinaties, en van structuren. Ze combineert Zeeuws met mediterraan alsof het altijd al zo had moeten zijn. En misschien is dat ook wel zo. De bediening is al net zo vanzelfsprekend vriendelijk als de keuken, zonder de gebruikelijke Kint en Co is de verborgen culinaire schat van Zeeuws-Vlaanderen, zonder pretenties en zonder sterallures. Al komt het restaurant er wat ons betreft voor in aanmerking.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2011 | | pagina 77