Een van smaken to I uit m donderdag 22 december 2011 feestv; Voor welk restaurant zouden we een omweg willen maken? Of liever nog: naar welke zaak zouden we deze kerstvakantie nog een keer terug willen keren? Net als vorig jaar stellen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder hun top vijf samen. Het zijn alle restaurants die een topper zijn in hun categorie. Of het nu een eetcafé of specialiteitenrestaurant is. Naar Oud Sluis gingen we dit jaar ook, maar Sergio Herman doet niet mee in deze PZC top vijf van best beoordeelde Restaurants. Hij is de absolute koning van Zeeland. Hostellerie Schuddebeurs in Schuddebeurs Uit eten gaan is een belevenis. Een avond van ontspanning, verrassing en verwennerij. Dat is de leus die restauranteigenaren vaak gebruiken. En terecht, want dat maakt uit eten gaan tot een feest. In Hostellerie Schuddebeurs hebben ze dat begrepen. De gast wordt verwend, ook al stelt hij de vreemdste vragen op de moeilijkste momenten. Tijdens de heerlijke zwoele zomeravond dineerden bijna alle gasten buiten, tot het weer omsloeg en iedereen naar binnen vluchtte. Maar enkele volhouders wilden in de nog warme buitenlucht blijven eten. Zonder een krimp te geven plaatste de bediening bij elke tafel een parasol die als een reuzenparaplu dienstdeed. Kok Bart de Bree in de keuken kookt stoer en proeft gegarandeerd elk gerecht voordat het naar de tafels gaat. De terrine van zwartpootkip met Zeeuws spek was onvergetelijk. Voor ons kon de avond niet lang genoeg duren. Het is zeldzaam dat een kok precies zo kookt als wij willen eten: puur, met lokale producten van topkwaliteit en met een flinke dosis liefde. We lieten ons overrompelen in Scherpenisse, waar je van alles kunt eten wat Zeeland zo bijzonder maakt: Oosterscheldekreeft, makreel uit de streek, kokkels, garnalen en rund-vlees en groenten van lokale boeren. Hier wordt recht gedaan aan het product. Het wordt niet weggestopt onder saus of garnituur; maar de kok haalt er de beste eigenschappen van naar boven. Vis aan de Markt is een restaurant waar je met een gerust hart met je zakenpartners naar toe kan, maar het restaurant is ontspannen genoeg voor een feestelijk familiediner. En goed, het is op Tholen, voor de meeste Zeeuwen toch een eind weg: maar de moeite wordt hier ruimschoots beloond. Vis aan de Markt in Scherpenisse Pittig Chinees eten? Ga dan naar Mulan in Hulst Of China Garden in Domburg. Bij Mulan eet je Chinees zoals de kok zelf thuis eet. Maar ook kan er dim sum op elk moment van de dag gegeten worden. Bij China Garden proefje de authentieke smaken van de Chinese en Indische keuken en is de wan tan soep onovertroffen lekker.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2011 | | pagina 76