Een
van smaken
to I uit
m
donderdag 22 december 2011
feestv;
Voor welk restaurant zouden we een omweg willen maken? Of liever nog:
naar welke zaak zouden we deze kerstvakantie nog een keer terug willen
keren? Net als vorig jaar stellen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia
Berkelder hun top vijf samen. Het zijn alle restaurants die een topper zijn
in hun categorie. Of het nu een eetcafé of specialiteitenrestaurant is.
Naar Oud Sluis gingen we dit jaar ook, maar Sergio Herman doet niet
mee in deze PZC top vijf van best beoordeelde Restaurants.
Hij is de absolute koning van Zeeland.
Hostellerie Schuddebeurs in Schuddebeurs
Uit eten gaan is een belevenis. Een avond van ontspanning,
verrassing en verwennerij. Dat is de leus die restauranteigenaren
vaak gebruiken. En terecht, want dat maakt uit eten gaan tot een
feest. In Hostellerie Schuddebeurs hebben ze dat begrepen. De
gast wordt verwend, ook al stelt hij de vreemdste vragen op de
moeilijkste momenten. Tijdens de heerlijke zwoele zomeravond
dineerden bijna alle gasten buiten, tot het weer omsloeg en
iedereen naar binnen vluchtte. Maar enkele volhouders wilden
in de nog warme buitenlucht blijven eten. Zonder een krimp te
geven plaatste de bediening bij elke tafel een parasol die als een
reuzenparaplu dienstdeed. Kok Bart de Bree in de keuken kookt
stoer en proeft gegarandeerd elk gerecht voordat het naar de
tafels gaat. De terrine van zwartpootkip met Zeeuws spek was
onvergetelijk. Voor ons kon de avond niet lang genoeg duren.
Het is zeldzaam dat een kok precies zo kookt als wij willen eten:
puur, met lokale producten van topkwaliteit en met een flinke
dosis liefde. We lieten ons overrompelen in Scherpenisse,
waar je van alles kunt eten wat Zeeland zo bijzonder maakt:
Oosterscheldekreeft, makreel uit de streek, kokkels, garnalen
en rund-vlees en groenten van lokale boeren. Hier wordt recht
gedaan aan het product. Het wordt niet weggestopt onder saus of
garnituur; maar de kok haalt er de beste eigenschappen van naar
boven. Vis aan de Markt is een restaurant waar je met een gerust
hart met je zakenpartners naar toe kan, maar het restaurant is
ontspannen genoeg voor een feestelijk familiediner. En goed, het
is op Tholen, voor de meeste Zeeuwen toch een eind weg: maar
de moeite wordt hier ruimschoots beloond.
Vis aan de Markt in Scherpenisse
Pittig Chinees eten?
Ga dan naar Mulan in Hulst
Of China Garden in Domburg.
Bij Mulan eet je Chinees zoals de kok zelf
thuis eet. Maar ook kan er dim sum op elk
moment van de dag gegeten worden.
Bij China Garden proefje de authentieke
smaken van de Chinese en Indische keuken
en is de wan tan soep onovertroffen lekker.