in Oostburg uit j15 Beoordeling donderdag 15 december 2011 In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgelegenheden. Prijs-kwaliteit: Entourage: Bediening: Horen, zien en ruiken: We komen nog een keer terug als ze beter op el kaar ingewerkt zijn. Conclusie: Ze hebben geen hore- ca-achtergrond. Dat kan leuk zijn, maar als alles in het honderd loopt, wil je wel weten wat er aan'de hand is. Die uitleg bleef uit. Dat is jammer en niet des horeca's. Maar de keuken werkt wel met verse producten en wil iets moois op tafel zetten. Die ambitie is een pluspunt. Restaurant 't Is Boven in Oostburg is nog maar net open, maar wel met een prijs van de Kamer van Koophandel op zak. Ze wonnen de zogenoemde 'Leen van Gelder'-startersprijs 20ir, omdat ze het beste onder nemingsplan konden overleg gen. De nieuwkomers in de horecawe- reld zijn Eddy en Monique van Os uit Oostburg. In hun Spaanse res taurant 't is Boven, laten ze tempe rament en passie samenkomen, zo laat de Kamer van Koophandel we ten. Als dan ook nog een collega ons op het nieuwe restaurant wijst en we wel zin hebben in de mediter rane keuken, besluiten we naar Oostburg te rijden. 't Is Boven is ook echt boven, op de eerste verdieping waar eens een Joegoslaaf gehuisvest was. We worden ontvangen door Moni que, die nog wat onwennig over komt. Ze zijn ook nog maar een dag of vier open, dus is het wel te begrijpen. De muren zijn geschilderd in war me, steenrode kleuren. Veel tafel tjes of banken staan in comparti menten, waardoor knusheid wordt gecreëerd. Het is duidelijk dat bij de opening veel gasten een bloemetje of plantje hebben mee genomen. Ze fleuren de zaak nog meer op. Het is druk met zo'n zes bezette ta fels en gaandeweg de avond zal blijken dat de toeloop beter min der groot had kunnen zijn. We krijgen dun gesneden schijfjes Spaanse worst bij onze aperitieven aangeboden. Op de kaart prijken veel kleine gerechtjes, tapas of ra- ciones en hoofdgerechten. We be sluiten allebei zes raciones te be stellen. Drie vooraf en drie als hoofdgerecht. Er zijn aparte hoofdgerechten te bestellen, maar de tapas staan zo lekker beschreven dat we ons daar bij willen houden. De formule doet ons denken aan een goed restaurant op het Bel- lamypark in Vlissingen. Daar aten we de lekkerste tapas ooit. De kok wilde alle hapjes a la minute berei den en zijn vingers niet branden aan prefab. Een nobele ambitie die uiteindelijk te arbeidsintensief was. We hopen dat het in de keuken van 't Is Boven beter geregeld is. We beginnen met aiolibrood (3,00 euro), gegrilde visspiesjes (7,00 eu Ontdek en Geniet bij Mondriaan in Domburg V restaurantmondriaan.nl 6 gangen kerstmenu op 24 en 26 december in restaurant Mondriaan 3,4 of 5 gangen afhaal kerstmenu vanaf 29,50 tot 39,50 p.p. Afhaaldata 24, 25 en 26 december Ontdek ook onze food-, wijn- cadeauwinkel aan de Weststraat 9 in Domburg, geopend van woensdag t/m zondag. Kijk op www.restaurantmondriaan.nl Restaurant 0118-584434 Winkel 0118-584460 foto Peter Nicolai Monique van Os in het nieuwe restaurant 't Is Boven. al kuren, maar toen 'bleef de scha de binnen de perken'. „Ik weet nu al dat ik enkele veranderingen moet doorvoeren: ik wil zoveel mogelijk met verse spullen wer ken, maar dan moet ik echt nog ie mand naast me hebben." Hij heeft proefgedraaid. „Alles ging goed, maar voor vrienden koken is iets anders. Die zijn minder kritisch. Vanavond kwamen alle orders te gelijk door en haperde de appara tuur ook nog eens." Restaurant 't Is Boven: Raadhuisplein 38, Oostburg, 0117-455226 dinsdag gesloten. Andere dagen open vanaf 16.00 uur. www.hetisboven.nl Oei, dat komt hard aan in de keu ken. Wij krijgen na een uur onze hap jes, die goed van smaak zijn. Dat geldt zeker voor de gefrituurde ba- calaosigaar en de tuinbonentapas. Alles is vers bereid. Veel koks die hun vak serieus nemen, zullen zelf alleen naar restaurants gaan waar met verse producten wordt ge werkt. Dat is bij 't Is Boven zeker het geval. Maar dan gebeurt er iets, waar door er geen enkel gerecht meer uit de keuken komt. De bediening kijkt wat beteuterd, maar niemand neemt het initiatief om de gasten te informeren. Na nog een uur wordt een tafel verblijd met een dessert en een ander tafeltje met een eerste gang. „Ik hoop dat het wachten beloond wordt", klinkt de dooddoener van het personeel. Over de tapas hebben we weinig klachten. Jammer dat er over de fri tes paprikapoeder is gestrooid, waardoor een wat wrange en stroe ve smaak ontstaat. Maar het run derstoofpotje (5,00 euro) was goed. De gefrituurde pepers met tonijn (5,50 euro) en de bloedworstjes met appel (5,00 euro) zijn een lek kernij. Het hapje met laagjes aubergine (5,50 euro) had niet op deze ma nier door mogen komen. De auber gine was aan de rauwe kant. Maar dat kwam, zoals bij het af scheid pas bleek, omdat de grill ka pot was. Daar was alle commotie door ontstaan. Kok Eddy van Os: „Dit is het ergste wat een kok kan overkomen." Een dag eerder vertoonde de grill De compartimenten geven een knusse sfeer. foto Peter Nicolai ro), 'sigaar' van bacalao (6,50 eu ro), tuinbonen en spek en serrano- ham (5,00 euro). We zijn vol ver wachting, maar ons geduld wordt op de proef gesteld. Er gaat duide lijk iets mis in de keuken. Tussen het bedienend personeel wordt flink overlegd, maar er komt geen verklaring. En erger nog; het duurt erg lang voordat de gerechten op tafel komen. Een tafeltje achter ons is het wachten beu. Ze beslui ten te vertrekken, zonder gegeten te hebben.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2011 | | pagina 75