in Ouwerkerk
uit 15
-II
Beoordeling
Y restaurantmondriaan.nl
Ontdek en Geniet bij
Mondriaan in Domburg
6 gangen kerstmenu op 24 en 26
december in restaurant Mondriaan
3, 4 of 5 gangen afhaal kerstmenu
vanaf 29,50 tot 39,50 p.p.
Afhaaldata 24, 25 en 26 december
Ontdek ook onze food-, wijn-
cadeauwinkel aan de Weststraat 9
in Domburg, geopend van woensdag
t/m zondag.
Kijk op
www.restaurantmondriaan.ni
Restaurant 0118-584434
Winkel 0118-584460
donderdag 1 december 2011
V
Een pub in het Engelse
plaatsje Marlow, bij
Londen, kreeg in de
nieuwe Michelingids
voor Groot-Brittannië
een tweede ster. De Engelsen
zijn er trots op, terecht, want ze
tonen aan dat er goed en eerlijk
eten in pubs geserveerd kan
worden. Maar liefst dertien
pubs hebben nu één Michelin-
ster. We hebben het nu niet
over pubs met michelinsterrena-
spiratie, maar wel over eetcafés
die een goede caféhap willen
serveren. En dat betekent in elk
geval het gebruik van verse pro
ducten. De maaltijd moet boven
dien veel weg hebben van een
eigen goede thuiskeuken. En
over dit alles ligt dan een sausje
en dat is de prettige, vriendelij
ke omgeving. Tegen deze meet
lat legden we Knipcafé de Bar
bier in Ouwerkerk.
Aan originaliteit geen gebrek bij
de Barbier als we denken aan de
combinatie van knippen, drinken
en eten? Het is toch bijzonder dat
je met net geverfd haar aan de bar
kunt zitten in de kroeg die cen
traal aan de Ring van Ouwerkerk
ligt.
Eerder zagen we in Ierland veel
pubs met tal van mogelijke combi
naties: van een schoenmaker, bibli
otheek annex pub, tot een visagis-
te en pub. Eigenaar Bas Neele van
de Barbier zegt dat de kapper een
noodzakelijke aanvulling is. „Met
het café alleen teren we in de win
ter in op onze verdiensten van de
zomer."
In de keuken staat zijn schoon
zoon Pascal Kosters. Cora Neele
runt de kapperszaak met dochter
Maaike, maar beiden staan ook in
de bediening. Het personeel is op
elkaar ingespeeld.
Deze avond laten we het knippen
voor wat het is, maar proberen
wel de kaart uit.
De eerste teleurstelling is dat het
draadjesvlees op is. Dat is nu net
een lekker eetcafé-gerecht. Jam
mer ook dat de forumule 'eten
wat de pot schaft', niet wordt toe
gepast: voor het hele café een zuur
kool- of andere stampot met een
gehaktbal, zelfgemaakt worstje bij
voorbeeld of wildpaté.
De dagschotel is tonijnfilet (16,- eu
ro). Het zijn grove schotels, die ge
makkelijk te bereiden zijn. De kok
hoeft hierbij zijn vaardigheden
niet aan te wenden. We hopen dat -
de hoofdgerechten verrassender
zijn.
De tonijnfilet is mooi rosé geble
ven. Pascal Kosters gebruikt een la
va grill. Hij serveert er een rata
touille bij. De smaak is goed, maar
de groenten zijn donker. De spare-
ribs zijn mals, maar overdonderen
niet en zijn wat flauw van smaak.
De schnitzel is wat gewoontjes.
De friet zijn opvallend van vorm,
een beetje uitgehold. Het blijkt
McCain friet te zijn. De gebakken
aardappeltjes moeten eigenlijk an- f
ders genoemd worden, want ze
hebben niets van het bintje dat ge
kookt is, daarna in lekkere plakjes
is gesneden en lichtbruin gebak
ken is. Dit bijgerecht heeft veel
weg van gefrituurde aardappelpu
ree.
We denken dat het knipcafé eigen
zinniger kan zijn en door echt te
koken met verse producten beter
wordt. Zeker omdat het een zaak
is waar je blij van wordt. Er heerst
vrolijkheid in de no-nonsense
zaak. De krukken rond de royale,
mooie bar zijn de hele avond be
zet. Aan een paar tafeltjes wordt
gegeten.
Iedereen lijkt elkaar te kennen en
er is volop gespreksstof De laatste
nieuwtjes worden er uitgewisseld
en het is fijn om in gezelschap te
eten. Tegelijkertijd geef je een vro
lijke zwarte labrador een aai. Je
gaat met plezier naar de knipcafé
De Barbier.
Maar de keuken lijkt nog zoeken
de. Het Engelse pub-gevoel heerst
er al in de met ossenrood geschil
derde muren. Nu nog de echte 4
pub-maaltijd, die gezond en met
verse producten in december de
winter buitenhoudt.
Knipcafé de Barbier, Ring 39,
4305 AC Ouwerkerk,
0111-643174.
Knippen van dinsdag tot en met
zaterdag 9.30 uur tot 21.00 uur.
Café-restaurant open vanaf 17.00 uur.
De eetcafé maaltijd in Ouwerkerk.
ro). Die proberen we. Bas Neele
waarschuwt dat het de laatste is en
dat het bovendien een dunne
moot is. „De kok zal zijn best
doen om hem op jullie verzoek ro
sé te bereiden", zegt hij. We bestel
len nog spareribs (14,- euro), een
schnitzel 11,50 euro) en een saté
(10,50 euro). We zijn met vieren
en delen nog twee voorgerechtjes,
gegratineerde mossels (5,50 euro)
en een rundercarppacio (6,25 eu
Bas en Cora Neele achter de mooie toog van hun
knipcafé De Barbier.
foto Loes de jong
Ouwerkerk
Knipcafé De Barbier
Ring 39
In Eten doen de
redacteuren Edith
Ramakers en Nadia
Berkelder beurtelings
verslag van een bezoek
aan Zeeuwse
eetgelegenheden.
Prijs-kwaliteit:
Entourage:
Bediening:
Horen, zien en ruiken: Een mooie
vondst om knippen en eten in een
zaak aan te bieden. Het is een gezelli
ge ontmoetingsplek.
Conclusie: De keuken maakte zich
zelf er deze zondagavond iets te ge
makkelijk vanaf. We zouden echt om
rijden naar de Barbier als de kaart per
soonlijker zou zijn.