in Ouwerkerk uit 15 -II Beoordeling Y restaurantmondriaan.nl Ontdek en Geniet bij Mondriaan in Domburg 6 gangen kerstmenu op 24 en 26 december in restaurant Mondriaan 3, 4 of 5 gangen afhaal kerstmenu vanaf 29,50 tot 39,50 p.p. Afhaaldata 24, 25 en 26 december Ontdek ook onze food-, wijn- cadeauwinkel aan de Weststraat 9 in Domburg, geopend van woensdag t/m zondag. Kijk op www.restaurantmondriaan.ni Restaurant 0118-584434 Winkel 0118-584460 donderdag 1 december 2011 V Een pub in het Engelse plaatsje Marlow, bij Londen, kreeg in de nieuwe Michelingids voor Groot-Brittannië een tweede ster. De Engelsen zijn er trots op, terecht, want ze tonen aan dat er goed en eerlijk eten in pubs geserveerd kan worden. Maar liefst dertien pubs hebben nu één Michelin- ster. We hebben het nu niet over pubs met michelinsterrena- spiratie, maar wel over eetcafés die een goede caféhap willen serveren. En dat betekent in elk geval het gebruik van verse pro ducten. De maaltijd moet boven dien veel weg hebben van een eigen goede thuiskeuken. En over dit alles ligt dan een sausje en dat is de prettige, vriendelij ke omgeving. Tegen deze meet lat legden we Knipcafé de Bar bier in Ouwerkerk. Aan originaliteit geen gebrek bij de Barbier als we denken aan de combinatie van knippen, drinken en eten? Het is toch bijzonder dat je met net geverfd haar aan de bar kunt zitten in de kroeg die cen traal aan de Ring van Ouwerkerk ligt. Eerder zagen we in Ierland veel pubs met tal van mogelijke combi naties: van een schoenmaker, bibli otheek annex pub, tot een visagis- te en pub. Eigenaar Bas Neele van de Barbier zegt dat de kapper een noodzakelijke aanvulling is. „Met het café alleen teren we in de win ter in op onze verdiensten van de zomer." In de keuken staat zijn schoon zoon Pascal Kosters. Cora Neele runt de kapperszaak met dochter Maaike, maar beiden staan ook in de bediening. Het personeel is op elkaar ingespeeld. Deze avond laten we het knippen voor wat het is, maar proberen wel de kaart uit. De eerste teleurstelling is dat het draadjesvlees op is. Dat is nu net een lekker eetcafé-gerecht. Jam mer ook dat de forumule 'eten wat de pot schaft', niet wordt toe gepast: voor het hele café een zuur kool- of andere stampot met een gehaktbal, zelfgemaakt worstje bij voorbeeld of wildpaté. De dagschotel is tonijnfilet (16,- eu ro). Het zijn grove schotels, die ge makkelijk te bereiden zijn. De kok hoeft hierbij zijn vaardigheden niet aan te wenden. We hopen dat - de hoofdgerechten verrassender zijn. De tonijnfilet is mooi rosé geble ven. Pascal Kosters gebruikt een la va grill. Hij serveert er een rata touille bij. De smaak is goed, maar de groenten zijn donker. De spare- ribs zijn mals, maar overdonderen niet en zijn wat flauw van smaak. De schnitzel is wat gewoontjes. De friet zijn opvallend van vorm, een beetje uitgehold. Het blijkt McCain friet te zijn. De gebakken aardappeltjes moeten eigenlijk an- f ders genoemd worden, want ze hebben niets van het bintje dat ge kookt is, daarna in lekkere plakjes is gesneden en lichtbruin gebak ken is. Dit bijgerecht heeft veel weg van gefrituurde aardappelpu ree. We denken dat het knipcafé eigen zinniger kan zijn en door echt te koken met verse producten beter wordt. Zeker omdat het een zaak is waar je blij van wordt. Er heerst vrolijkheid in de no-nonsense zaak. De krukken rond de royale, mooie bar zijn de hele avond be zet. Aan een paar tafeltjes wordt gegeten. Iedereen lijkt elkaar te kennen en er is volop gespreksstof De laatste nieuwtjes worden er uitgewisseld en het is fijn om in gezelschap te eten. Tegelijkertijd geef je een vro lijke zwarte labrador een aai. Je gaat met plezier naar de knipcafé De Barbier. Maar de keuken lijkt nog zoeken de. Het Engelse pub-gevoel heerst er al in de met ossenrood geschil derde muren. Nu nog de echte 4 pub-maaltijd, die gezond en met verse producten in december de winter buitenhoudt. Knipcafé de Barbier, Ring 39, 4305 AC Ouwerkerk, 0111-643174. Knippen van dinsdag tot en met zaterdag 9.30 uur tot 21.00 uur. Café-restaurant open vanaf 17.00 uur. De eetcafé maaltijd in Ouwerkerk. ro). Die proberen we. Bas Neele waarschuwt dat het de laatste is en dat het bovendien een dunne moot is. „De kok zal zijn best doen om hem op jullie verzoek ro sé te bereiden", zegt hij. We bestel len nog spareribs (14,- euro), een schnitzel 11,50 euro) en een saté (10,50 euro). We zijn met vieren en delen nog twee voorgerechtjes, gegratineerde mossels (5,50 euro) en een rundercarppacio (6,25 eu Bas en Cora Neele achter de mooie toog van hun knipcafé De Barbier. foto Loes de jong Ouwerkerk Knipcafé De Barbier Ring 39 In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgelegenheden. Prijs-kwaliteit: Entourage: Bediening: Horen, zien en ruiken: Een mooie vondst om knippen en eten in een zaak aan te bieden. Het is een gezelli ge ontmoetingsplek. Conclusie: De keuken maakte zich zelf er deze zondagavond iets te ge makkelijk vanaf. We zouden echt om rijden naar de Barbier als de kaart per soonlijker zou zijn.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2011 | | pagina 75