in Middelburg
uit15
Beoordeling
fllü unit u
het hebbeiitcj
WBÈSËËÊËËSUÊËBÊ
donderdag 29 september 2011
lekker puu^^j
Prijs-Kwaliteit
Echt goed eten voor weinig: we be
taalden 43 euro voor twee personen.
Bediening
Het personeel is attent en vriendelijk,
we worden ondanks de drukte geen
moment vergeten.
Entourage
De zaak is mooi, maar het blijft wel
eten in een winkel.
Vegetarisch
Veel keus voor wie geen vlees eet.
Conclusie
Wij willen vaker dan alleen op donder
dag eten bij de Drukkerij.
Op donderdagavond
kun je in Middelburg
eten tussen de boe
ken. De brasserie van
boekhandel De Drukkerij ser
veert dan een driegangen menu.
Op andere dagen is het restau
rant alleen geopend voor de
lunch. En dat is best jammer.
We zijn overduidelijk niet de eni
gen die dat vinden. Het is elke don
derdagavond stampvol in het res
taurant. We hebben gereserveerd,
maar ook voor ons moet het perso
neel nog even zoeken naar een
plekje. We krijgen een tafel aan
het looppad, waar de één het res
taurant in kan kijken en de ander
zicht heeft op iedereen die binnen
komt en langs loopt. Een goede
plek om mensen te kijken.
Elke week is er hier een wisselend
menu, met altijd een vegetarische
variatie, aangevuld met salades en
soepen en een simpele biefstuk
met friet. De salades en soepen
wisselen met het seizoen. Wij wa
ren in de Drukkerij toen de herfst
net was begonnen: paddenstoelen,
pompoen, knolselderij en noten
overheersten de menukaart. Er
zijn slechtere uitingen van de
herfst denkbaar.
We rommelen wat met het week-
menu. Eén van ons neemt de vege
tarische variant, maar de ander
neemt het voorgerecht over, zodat
de één iets lichters kan eten. Ze
vinden hier alles best, en onthou
den het ook nog allemaal. En als
Fazantenpaté met een
compote van cranberry's
Stoofpotje van hazenpeper
met aardappelpuree, rode
Kool en een stoofpeertje
t Flensje met warme Kersen en
vanille ijs
fes
Prijs: 27.50
IT HOTEL
:[g DE LEUGENAAR
1
I Boulevard Bankert 132 - Vlissingen
0118 412500 - info@hoteldeleugenaar.nl
www.hoteldeleugenaar.nl
In Eten doen de
redacteuren Edith
Ramakers en Nadia
Berkelder beurtelings
verslag van een bezoek
aan Zeeuwse
eetgelegenheden.
De brasserie van boekhandel De Drukkerij serveert alleen op donderdag een driegangen menu.
foto's Marcelle Davidse
een bord vol lekkere blaadjes sla,
ui, ei, tomaat en tonijn. Eenvoudig
en lekker, hoewel het volgens de
regels geen echte Niqoise is.
De brasserie is modern ingericht,
met een lange bank met kleine ta
fels ertegen langs het gangpad; een
grote leestafel in de lichte serre,
waar je gezellig aanschuift bij ande
re eters en kekke gekleurde lamp
jes boven de tafels. Het is modem,
maar los. Ongedwongen, maar stijl
vol. Vanuit het restaurant kijkt één
van ons richting het gangpad, naar
de kunst die daar tegen de wand
hangt, maar toch vooral naar die
eindeloze stoet Middelburgers die
langs komt lopen. Er gebeurt hier
van alles, zonder dat het hinderlijk
is. Je zit dicht op buren en kan een
praatje met ze aanknopen, maar
dat hoeft niet.
Het hoofdgerecht van het vegetari
sche menu is risotto: gare risotto
rijst met een nadrukkelijke, maar
niet hinderlijke bouillonsmaak. Er
liggen lekkere paddenstoelen op:
we determineren champignons en
oesterzwammen. Verder nog een
bosje beetgare asperges, spinazie,
een heerlijke halve gegrilde cour
gette en wat geschaafde pecorino-
kaas. Het is risotto waar aandacht
aan is besteed, al heb 'm zelf graag
met de rijst nog nét niet helemaal
gaar, maar dat is een beetje zeuren
om het zeuren. Eigenlijk eet ik zel
den zulke lekkere risotto in een res
taurant.
De herfstsalade is samengesteld
uit verschillende soorten sla, ver
schillende soorten noten en dezelf
de paddenstoelen als die op de ri
sotto. De paddenstoelen zijn ge
bakken met flink wat knoflook:
we een salade voor de helft willen,
vinden ze dat eigenlijk ook goed.
Heel prettig. En ik eet ongemerkt
vegetarisch; het is altijd leuk als de
kaart aanleiding geeft om spon
taan vleesloos te gaan.
De soep van knolselderij is licht
van kleur en smaakt wat naar pad
denstoel, wat niet gek is: er zit truf-
felroom doorheen; lekker aards en
herfstig en dat is toepasselijk op de
ze winderige natte avond in de na
zomer. Ik krijg er een stukje lekker
en nog een beetje klef brood met
een knapperige korst bij. Ook bij
de laatste lepels raak ik de smaak
van de soep niet beu. En dat is een
hele prestatie voor een soep op ba
sis van groente. De salade Niqoise
aan de overkant van de tafel, is
Op donderdagavond is het spitsuur in de keuken van de brasserie
De Drukkerij.
lekker. Ik proef weer truffel, in de
dressing deze keer.
Omdat het bij het menu hoort, eet
ik nog een dessert: een kruidcake-
je in muffinvermomming, met die
typische kruidkoeksmaak die ik
persoonlijk niet zo lekker vind. De
cake is een beetje droog, maar ge
lukkig ligt er citrussaus op, met
stukjes grapefruit en sinaasappel.
We besluiten met een grote bak
thee en koffie met een lekker stuk
je chocola erbij.
Brasserie de Drukkerij, Markt 51, 4331
LK Middelburg, telefoon: 0118-886
866. www.de-drvkkery.nl. email:
brasserie@drukkerijmiddelburg.nl
Geopend voor diner op donderdagen
van 17.30-21.00; voor de lunch tijdens
openingstijden van de winkel.
De brasserie is minder goed
toegankelijk voor mensen in een
rolstoel.
Solskin... dar is genieten van elk moment
Boulevard Bankert 58, 4382 AC Vlissingen.
Telefoon (0118) 417350. Fax (0118) 440 072
www.solskin.nl