in Middelburg uit15 Beoordeling fllü unit u het hebbeiitcj WBÈSËËÊËËSUÊËBÊ donderdag 29 september 2011 lekker puu^^j Prijs-Kwaliteit Echt goed eten voor weinig: we be taalden 43 euro voor twee personen. Bediening Het personeel is attent en vriendelijk, we worden ondanks de drukte geen moment vergeten. Entourage De zaak is mooi, maar het blijft wel eten in een winkel. Vegetarisch Veel keus voor wie geen vlees eet. Conclusie Wij willen vaker dan alleen op donder dag eten bij de Drukkerij. Op donderdagavond kun je in Middelburg eten tussen de boe ken. De brasserie van boekhandel De Drukkerij ser veert dan een driegangen menu. Op andere dagen is het restau rant alleen geopend voor de lunch. En dat is best jammer. We zijn overduidelijk niet de eni gen die dat vinden. Het is elke don derdagavond stampvol in het res taurant. We hebben gereserveerd, maar ook voor ons moet het perso neel nog even zoeken naar een plekje. We krijgen een tafel aan het looppad, waar de één het res taurant in kan kijken en de ander zicht heeft op iedereen die binnen komt en langs loopt. Een goede plek om mensen te kijken. Elke week is er hier een wisselend menu, met altijd een vegetarische variatie, aangevuld met salades en soepen en een simpele biefstuk met friet. De salades en soepen wisselen met het seizoen. Wij wa ren in de Drukkerij toen de herfst net was begonnen: paddenstoelen, pompoen, knolselderij en noten overheersten de menukaart. Er zijn slechtere uitingen van de herfst denkbaar. We rommelen wat met het week- menu. Eén van ons neemt de vege tarische variant, maar de ander neemt het voorgerecht over, zodat de één iets lichters kan eten. Ze vinden hier alles best, en onthou den het ook nog allemaal. En als Fazantenpaté met een compote van cranberry's Stoofpotje van hazenpeper met aardappelpuree, rode Kool en een stoofpeertje t Flensje met warme Kersen en vanille ijs fes Prijs: 27.50 IT HOTEL :[g DE LEUGENAAR 1 I Boulevard Bankert 132 - Vlissingen 0118 412500 - info@hoteldeleugenaar.nl www.hoteldeleugenaar.nl In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgelegenheden. De brasserie van boekhandel De Drukkerij serveert alleen op donderdag een driegangen menu. foto's Marcelle Davidse een bord vol lekkere blaadjes sla, ui, ei, tomaat en tonijn. Eenvoudig en lekker, hoewel het volgens de regels geen echte Niqoise is. De brasserie is modern ingericht, met een lange bank met kleine ta fels ertegen langs het gangpad; een grote leestafel in de lichte serre, waar je gezellig aanschuift bij ande re eters en kekke gekleurde lamp jes boven de tafels. Het is modem, maar los. Ongedwongen, maar stijl vol. Vanuit het restaurant kijkt één van ons richting het gangpad, naar de kunst die daar tegen de wand hangt, maar toch vooral naar die eindeloze stoet Middelburgers die langs komt lopen. Er gebeurt hier van alles, zonder dat het hinderlijk is. Je zit dicht op buren en kan een praatje met ze aanknopen, maar dat hoeft niet. Het hoofdgerecht van het vegetari sche menu is risotto: gare risotto rijst met een nadrukkelijke, maar niet hinderlijke bouillonsmaak. Er liggen lekkere paddenstoelen op: we determineren champignons en oesterzwammen. Verder nog een bosje beetgare asperges, spinazie, een heerlijke halve gegrilde cour gette en wat geschaafde pecorino- kaas. Het is risotto waar aandacht aan is besteed, al heb 'm zelf graag met de rijst nog nét niet helemaal gaar, maar dat is een beetje zeuren om het zeuren. Eigenlijk eet ik zel den zulke lekkere risotto in een res taurant. De herfstsalade is samengesteld uit verschillende soorten sla, ver schillende soorten noten en dezelf de paddenstoelen als die op de ri sotto. De paddenstoelen zijn ge bakken met flink wat knoflook: we een salade voor de helft willen, vinden ze dat eigenlijk ook goed. Heel prettig. En ik eet ongemerkt vegetarisch; het is altijd leuk als de kaart aanleiding geeft om spon taan vleesloos te gaan. De soep van knolselderij is licht van kleur en smaakt wat naar pad denstoel, wat niet gek is: er zit truf- felroom doorheen; lekker aards en herfstig en dat is toepasselijk op de ze winderige natte avond in de na zomer. Ik krijg er een stukje lekker en nog een beetje klef brood met een knapperige korst bij. Ook bij de laatste lepels raak ik de smaak van de soep niet beu. En dat is een hele prestatie voor een soep op ba sis van groente. De salade Niqoise aan de overkant van de tafel, is Op donderdagavond is het spitsuur in de keuken van de brasserie De Drukkerij. lekker. Ik proef weer truffel, in de dressing deze keer. Omdat het bij het menu hoort, eet ik nog een dessert: een kruidcake- je in muffinvermomming, met die typische kruidkoeksmaak die ik persoonlijk niet zo lekker vind. De cake is een beetje droog, maar ge lukkig ligt er citrussaus op, met stukjes grapefruit en sinaasappel. We besluiten met een grote bak thee en koffie met een lekker stuk je chocola erbij. Brasserie de Drukkerij, Markt 51, 4331 LK Middelburg, telefoon: 0118-886 866. www.de-drvkkery.nl. email: brasserie@drukkerijmiddelburg.nl Geopend voor diner op donderdagen van 17.30-21.00; voor de lunch tijdens openingstijden van de winkel. De brasserie is minder goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Solskin... dar is genieten van elk moment Boulevard Bankert 58, 4382 AC Vlissingen. Telefoon (0118) 417350. Fax (0118) 440 072 www.solskin.nl

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2011 | | pagina 95