in Vlissingen
uit15
JA®2
Beoordeling
extra
donderdag 8 september 2011
18 september
geniete**
-met
15.00 1800
De Gecroonde Liefde in
Vlissingen kennen
we van de verrassen
de lunches en van
'het café van' het Vlissingse Mu-
zeeum. Wat we ook vaker ge
hoord hebben, is dat het een mu
seumbrasserie is, waar een hap
je en een drankje kunnen wor
den genuttigd. Maar er moet
meer zijn. Er wordt al weer en
kele jaren serieus gekookt bij de
Gecroonde Liefde waar tot lang
na sluitingstijd van het Mu-
zeeum, gedineerd kan worden.
Hoe? dat gaan we deze zaterdag
avond uitproberen.
Tsjonge, goed dat we gereserveerd
hebben. Gasten druppelen bin
nen tot het restaurant met zo'n
veertig man aardig vol zit. Mid
denin de zaak staat een langgerek
te tafel waaraan een groot gezel
schap zit. De lichten zijn gedempt,
kaarsjes branden. Woorden als keu
rig, netjes, smaakvol, romantisch
en welgemanierd komen bij ons
op. En de kaart? Die is uitdagend.
We bestellen vooraf coquilles en
sashimi van tonijn. Bij de aperitie
ven worden amuses geserveerd,
een Hollandse aardbei omwikkeld
met serranoham en balsami-
co-azijn en daarnaast een schaaltje
olijfjes. Lekker en leuk.
We laten het menu van 30 euro
(kalfsmuis, kabeljauw en als des
sert is 'drie keer zoet') aan ons
voorbijgaan. Het klinkt aardig
maar we eten toch a la carte met
vooraf een sashimi van albacore to
nijn, wasabi en Oosterse soya-se-
samdip met een.citroen 'slushpup-
pie' (11,50 euro) en een op de
plank geroosterde coquilles met ge
prakte nieuwe aardappeltjes en ker-
rieschuim (13,50 euro).
Er worden kleine perfect afgebak
ken kleine broodjes en boterzach
te boter bij geserveerd. We zijn
blij verrast met de opperbeste star
ters.
De rauwe tonijn is zuiver
van smaak en heerlijk
mals. We proeven een
mengeling van zuur, pittig en
soya. Het zijn smaken die goed bij
de tonijn passen. Van de coquilles
en geprakte nieuwe aardappeltjes
heeft de kok taartjes gemaakt. De
kerrie haalt het beste uit de coquil
les naar voren.
Voor het hoofdgerecht kiezen we
1 uisamzm
In het verhaal over Fish 8c Chipz
stond het verkeerde telefoonnum
mer. Het juiste is: 0111-652019.
anders eten
HOTEL BRASSERIE
DE LEUGENAAR
Boulevard Bankert 132 - Vlissingen
0118 412500 - info@hoteldeleugenaar.nl
www.hoteldeleugenaar.nl
Coquilles en gamba's, om en om.
Prijs-kwaliteit:
Entourage:
Bediening:
Horen, zien en ruiken:
Tonijn is een bedreigde vissoort, dat
is zo langzamerhand algemeen be
kend. De Gecroonde Liefde probeert
waar mogelijk rekening te houden
met duurzaamheid en de natuur: dus
geen overbeviste vissoorten op de
kaart. Voor de 'groene' hengelgevan-
gen albacore is bewust gekozen.
Conclusie: Een leuke zaak, die het
verdient om elke avond vol te zitten.
In Eten doen de
redacteuren Edith
Ramakers en Nadia
Berkelder beurtelings
verslag van een bezoek
aan Zeeuwse
eetgelegenheden.
foto's Lex de Meester
kaar verbonden. De brasserie de
'Gecroonde Liefde' is genoemd
naar een van de schepen die
Michiel de Ruyter ooit bevaren
heeft. De beroemde zeeheld, van
Vlissingse komaf, heeft een ere
plaats in het Muzeeum gekregen.
De naam voor de brasserie is goed
gekozen, het is een historische en
romantische plek tegelijk.
Nieuwendijk 13, 4381 BV Vlissin
gen, 0118-441194, www.dege-
croondeliefde.nl Openingstij
den: maandag tot en met woens
dag van 10.00 uur tot 18.00 uur,
donderdag en vrijdag van 10.00
uur tot 21.00 uur, zaterdag en
zondag van 12.00 uur tot 21.00
uur.
De smaakvol ingerichte brasserie De Gecroonde Liefde.
hebben een volle witte kleur. Dat
is ook alweer uitstekend gedaan.
De zeebaars is goed op het vel ge
bakken en de coulis van paprika
geeft de vis een pittige, licht exoti
sche opkikker. De coquilles en
gamba's zijn stuk voor stuk goed
aangebakken en dus in hun waar
de gelaten.
De Gecroonde Liefde dwingt de
complimenten af Het ligt ook nog
eens gunstig aan de levendige
Nieuwendijk in Vlissingen, tegen
over de Jachthaven en naast het
Muzeeum.
Het museum en de brasserie zijn
gevestigd in panden uit de 16e, 17e,
18e en zelfs de 19e eeuw. Ze zijn
door moderne architectuur met el
de 'vangst van de dag', kabeljauw
met gepofte knoflook (18,50 euro)
en een op de huid gebakken zee
baarsfilet (19,50 euro) met een cou
lis van paprika en basilicum olie.
Het hoofdgerecht bestaat uit gam
ba's en coquilles (22,50 euro). Ze
liggen om en om in een rechte lijn
met een jus van Hollandse garna
len. Frites en boontjes, schijfjes
courgette en fijngesneden koolrabi
maken het gerecht compleet.
Kok Raymond de Jonge maakt
geen onderscheid in de bijgerech
ten voor de vlees- of visschotels.
„Nee, daar kunnen we niet aan be
ginnen", legt gastheer Ronny Kers
uit. Het kan hectisch zijn en dan
vindt de Gecroonde Liefde het be
langrijk om verse groenten te ser
veren die bij zowel vis als vlees pas
sen.
De groenten zijn erg lekker en het
is geen vraag meer of de kok zijn
vak verstaat. De kabeljauw is mooi
gebakken en de witte lamellen