in Vlissingen uit15 JA®2 Beoordeling extra donderdag 8 september 2011 18 september geniete** -met 15.00 1800 De Gecroonde Liefde in Vlissingen kennen we van de verrassen de lunches en van 'het café van' het Vlissingse Mu- zeeum. Wat we ook vaker ge hoord hebben, is dat het een mu seumbrasserie is, waar een hap je en een drankje kunnen wor den genuttigd. Maar er moet meer zijn. Er wordt al weer en kele jaren serieus gekookt bij de Gecroonde Liefde waar tot lang na sluitingstijd van het Mu- zeeum, gedineerd kan worden. Hoe? dat gaan we deze zaterdag avond uitproberen. Tsjonge, goed dat we gereserveerd hebben. Gasten druppelen bin nen tot het restaurant met zo'n veertig man aardig vol zit. Mid denin de zaak staat een langgerek te tafel waaraan een groot gezel schap zit. De lichten zijn gedempt, kaarsjes branden. Woorden als keu rig, netjes, smaakvol, romantisch en welgemanierd komen bij ons op. En de kaart? Die is uitdagend. We bestellen vooraf coquilles en sashimi van tonijn. Bij de aperitie ven worden amuses geserveerd, een Hollandse aardbei omwikkeld met serranoham en balsami- co-azijn en daarnaast een schaaltje olijfjes. Lekker en leuk. We laten het menu van 30 euro (kalfsmuis, kabeljauw en als des sert is 'drie keer zoet') aan ons voorbijgaan. Het klinkt aardig maar we eten toch a la carte met vooraf een sashimi van albacore to nijn, wasabi en Oosterse soya-se- samdip met een.citroen 'slushpup- pie' (11,50 euro) en een op de plank geroosterde coquilles met ge prakte nieuwe aardappeltjes en ker- rieschuim (13,50 euro). Er worden kleine perfect afgebak ken kleine broodjes en boterzach te boter bij geserveerd. We zijn blij verrast met de opperbeste star ters. De rauwe tonijn is zuiver van smaak en heerlijk mals. We proeven een mengeling van zuur, pittig en soya. Het zijn smaken die goed bij de tonijn passen. Van de coquilles en geprakte nieuwe aardappeltjes heeft de kok taartjes gemaakt. De kerrie haalt het beste uit de coquil les naar voren. Voor het hoofdgerecht kiezen we 1 uisamzm In het verhaal over Fish 8c Chipz stond het verkeerde telefoonnum mer. Het juiste is: 0111-652019. anders eten HOTEL BRASSERIE DE LEUGENAAR Boulevard Bankert 132 - Vlissingen 0118 412500 - info@hoteldeleugenaar.nl www.hoteldeleugenaar.nl Coquilles en gamba's, om en om. Prijs-kwaliteit: Entourage: Bediening: Horen, zien en ruiken: Tonijn is een bedreigde vissoort, dat is zo langzamerhand algemeen be kend. De Gecroonde Liefde probeert waar mogelijk rekening te houden met duurzaamheid en de natuur: dus geen overbeviste vissoorten op de kaart. Voor de 'groene' hengelgevan- gen albacore is bewust gekozen. Conclusie: Een leuke zaak, die het verdient om elke avond vol te zitten. In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgelegenheden. foto's Lex de Meester kaar verbonden. De brasserie de 'Gecroonde Liefde' is genoemd naar een van de schepen die Michiel de Ruyter ooit bevaren heeft. De beroemde zeeheld, van Vlissingse komaf, heeft een ere plaats in het Muzeeum gekregen. De naam voor de brasserie is goed gekozen, het is een historische en romantische plek tegelijk. Nieuwendijk 13, 4381 BV Vlissin gen, 0118-441194, www.dege- croondeliefde.nl Openingstij den: maandag tot en met woens dag van 10.00 uur tot 18.00 uur, donderdag en vrijdag van 10.00 uur tot 21.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 21.00 uur. De smaakvol ingerichte brasserie De Gecroonde Liefde. hebben een volle witte kleur. Dat is ook alweer uitstekend gedaan. De zeebaars is goed op het vel ge bakken en de coulis van paprika geeft de vis een pittige, licht exoti sche opkikker. De coquilles en gamba's zijn stuk voor stuk goed aangebakken en dus in hun waar de gelaten. De Gecroonde Liefde dwingt de complimenten af Het ligt ook nog eens gunstig aan de levendige Nieuwendijk in Vlissingen, tegen over de Jachthaven en naast het Muzeeum. Het museum en de brasserie zijn gevestigd in panden uit de 16e, 17e, 18e en zelfs de 19e eeuw. Ze zijn door moderne architectuur met el de 'vangst van de dag', kabeljauw met gepofte knoflook (18,50 euro) en een op de huid gebakken zee baarsfilet (19,50 euro) met een cou lis van paprika en basilicum olie. Het hoofdgerecht bestaat uit gam ba's en coquilles (22,50 euro). Ze liggen om en om in een rechte lijn met een jus van Hollandse garna len. Frites en boontjes, schijfjes courgette en fijngesneden koolrabi maken het gerecht compleet. Kok Raymond de Jonge maakt geen onderscheid in de bijgerech ten voor de vlees- of visschotels. „Nee, daar kunnen we niet aan be ginnen", legt gastheer Ronny Kers uit. Het kan hectisch zijn en dan vindt de Gecroonde Liefde het be langrijk om verse groenten te ser veren die bij zowel vis als vlees pas sen. De groenten zijn erg lekker en het is geen vraag meer of de kok zijn vak verstaat. De kabeljauw is mooi gebakken en de witte lamellen

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2011 | | pagina 83