M donderdag 1 september 2011 T A I Meer puzzelen? Ga naar www.lekkerpuzzelen.nl horizontaal i meubelstuk 9 zeehond 11 werklust 12 openbaar vervoer 13 negatie 15 deel van een toneelstuk 17 wijnmaat 19 insect 21 vertederen 23 inperken 25 grondsoort 26 godin van de jacht 28 overblijfsel 29 public relations 30 spleet 31 bereide dierenhuid 33 op die manier35 eng37 plaats in Duitsland 39 plaaggeest 40 fokkerij 42 nabootsing 44 tegen 45 eetvoorschrift 46 vooruit! 47 platvis 49 oude maat 50 maand 52 bos 53 startsignaal. Denksport verticaal 1 toen 2 hoofddeksel 3 wild zwijn 4 selenium 5 opschepperij 6 straat in Amsterdam 7 net zo als 8 Frans lidwoord 9 plaats in Frankrijk 10 hoofdstad van Zwitserland 14 schoonmaakgerei 16 een race fietsen 18 reverende domine 20 deel van een hotel 22 persoon van adel 24 stadion in Amsterdam 27 werkplaats 30 rede (Latijn) 32 een enkele 34 hevige storm 36 ondergrondse 38 loopstok 39 keukenkruid 40 grauw 41 en dergelijke 43 niet taai 48 goed voor 51 klein kind. WÊÊBÊÊBt horizontaal 5 De voornaamste functionarissen zijn zeer werkschuw. (8) 6 Zo is een gevangenis niet zoals het hoort. (8) 7 De gewenste kracht. (7) 9 Vrouwelijke raaf. (8) 10 Die gaat met de poen schuiven. (6). verticaal i Ongewenste intimiteit, die aan ons vreet. (10) 2 Hypothetisch koppel. (4) 3 Projectiel van een slecht kaliber. (10) 4 Doelen op taalkundig vermaak. (9) 8 Slecht gebrek. (5). SUDOKÜ Alle cijfers van 1 t/m 9 moeten een keer voorkomen in kolom, rij en vierkant van 3 bij 3 vakjes. 8 2 6 8 3 2 1 9 7 6 5 1 7 4 9 5 2 1 4 9 5 7 1 8 3 6 1 5 9 4 2 6 3 6 8 1 OPLOSSINGEN VAN DE ms—hm Cryptogram horizontaal: 1 zijtak, 5 erom, 6 nopen, 7 eindelijk, 9 vlegel, 10 nul, 11 echt, 12 noten verticaal: 1 zonnekanon, 2 typen, 3 kentekenen, 4 soldij, 8 kalmte, 9 vlijt Sudoku Meer puzzelen? Ga naar: www.Lekkerpuzzelen.nl door Toon van Driel www.knudde.nl Kleurige haringsalade Voorgerecht 4 personen In deze salade worden haricots verts of sperziebonen ge bruikt, die beetgaar gekookt worden. In plaats van verse boontjes te koken, kan natuurlijk ook een restje boon tjes worden gebruikt. 2 kleine struikjes witlof 1 kleine (gare) rode biet 2 lente-uitjes 100 g sperziebonen 2 sinaasappels 3 haringen 3 eetlepels zonnebloem- of maïsolie 1 eetlepel citroensap zeezout, versgemalen peper Maak de struikjes witlof schoon en maak de blaadjes los. Pel de biet en snijd de biet eerst in plakken en dan in blokjes. Snijd het lente-uitje in ringetjes. Haal de sperziebonen af en kook ze beetgaar. Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes met een scherp mes je tussen de vliesjes uit. Vang uitlekkend sap boven een kommetje op. Snijd de haringenhelften elk in vieren. Maak in het kommetje met opgevangen sinaasappelsap de dressing met olie en citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Neem de mooiste blaadjes witlof en meng ze met de stukjes lente-ui, gare en afgekoelde sperziebonen. Laat dit even intrekken en meng dan vlak voor het serveren de stukjes haring, biet en sinaasappel hierdoor. Schik op vier bordjes. www.kokenuitdekrant.nl •ueuu uea Sm 01 'uaAoqs>|Uj| paoq 6 's>ju!| pueq 8 'jeSueq uoAoq 'japuosiqoaj pueq 9 's>|aq uea 2nj s 'sjqoaj japnoips do 'siqooj >||om 's>|9q uea JEEq 3 's>|U!| doou>| i. door Hercules Valkema www.elsje.nl door Hanco Kolk Peter de Wit www.slngle.nl Zozo. Aavi gelukkigDat kienende Houik ben zo ding kan uit weer terug. O 3L DE RECHTER üTKec-HT W/AKS ZAAK. HOAAOST6U door Jesse van Muylwijck www.jessecartoons.com door Bertus KOKEN door Janny van der Heijden S NGLE Misschien een rare openingszin, maar ben je een borstentnan of EVi.oeH. biilenman

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2011 | | pagina 14