141 strips H H R m R R H H R R R R 13 R R R H R R R R R H m R ■inn R R m R m R R R J J □□■□■nnn R R dinsdag 23 augustus 2011 Meer puzzelen? Ga naar twmHËgtaMKk www.lekkerpuzzelen.nl ^«lB|gp!iiIfer KRUI; ELSJE door Hercules Valkema www.elsje.nl WOORD horizontaal 1 informatie 5 ontwerp 12 genaaide naad 14 telwoord 16 plaats in Oostenrijk 17 specerij 18 schade verzekering 19 atmosfeer 21 hoofdbedekking 23 kledder 25 midden 27 gappen 30 Amerikaanse statenbond 31 melkpoeder 34 vooruit! 35 uniform 36 rangtelwoord 38 zwaardwalvis 40 strand bij Venetië 42 voorzetsel 43 Bijbeldeel 44 meute 47 regelmaat 49 kledingstuk 50 randschrift van een munt 52 de gesteldheid opnemen 53 vermogend persoon. ©Denksport verticaal I godsdienst 2 Nieuwe Testament 3 projectiescherm 4 in orde 5 lingerie 6 laatstleden 7 effen 8 ontkenning 9 dergelijke 10 landbouwwerktuig II Frans lidwoord 13 schurk 15 traag 17 monsterachtig wezen 18 prijs 20 gebrek 22 plaats in Duitsland 24 wildernis 26 ipse fecit 28 groente 29 controle na behandeling 32 een klein beetje 33 persoonlijk voornaamwoord 34 hulpmiddel 37 met het bedoelde 39 god van de liefde 41 verrichten 45 periodieke autokeuring 46 Japanse munt 48 van de 49 overdreven 50 Frans lidwoord 51 Denemarken (auto). 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 1 horizontaal 1 Bij dit element kan een lichtje opgaan. (6) 6 Dienst op het verkeerde moment. (8) 7 Gestrikt dier. (8) 9 Bestemming die in trek is. (8) 10 Het wezen van de regentijd. (6). verticaal 2 Vindt men in de plaats Huizen. (10) 3 Dat is goed waardeloos. (3) 4 Personenauto om schoon te maken. (8) 5 Iemand inhalen en niet de vrije baan geven. (8) 8 Als artiest moetje erop komen. (6). 1 2 3 4 5 6 7 - 8 9 10 10 door Bertus KOKEN door Janny van der Heijden Varkensvlees in honing sojasaus Hoofdgerecht, 6-8 personen Varkensschouder heeft een lange bereidingstijd. Het stuk schouder aan de bovenkant van het voorbeen wordt meestal gebruikt voor schouderham. Het is echter ook in zijn geheel in de oven en aan het spit te bereiden. Maar simpel op het fornuis is wel zo makkelijk en erg lekker. Gebruik wel een grote pan. circa 2 kg varkensschouder 1,25 dl sojasaus 1,25 dl sherry 1,25 dl vloeibare honing 7 dl kippenbouillon 1 kaneelstokje 2 stukken steranijs maïzena Leg het stuk vlees in een ruime pan en voeg sojasaus, sherry, honing en kippenbouillon toe. Breng alles lang zaam aan de kook en schuim het oppervlak af. Voeg kaneel en steranijs toe en laat het varkensvlees in 3 uur zachtjes gaar worden op de laagste stand. Keer het vlees elk half uur. Neem het vlees uit het kookvocht en houd het warm in een stuk aluminiumfolie. Zeef het kookvocht en kook het zachtjes in. Bind het kookvocht met een beetje maïzena en geef het bij het zachte vlees. O www.kokenuitdekrant.nl SUDOKU Alle cijfers van 1 t/m 9 moeten een keer voorkomen in kolom, rij en vierkant van 3 bij 3 vakjes. 2 6 7 9 3 7 8 5 4 8 9 5 7 1 2 3 1 5 4 8 6 7 5 6 9 2 1 4 1 7 3 1 3 8 2 5 6 3 9 2 5 3 2 4 8 6 3 9 3 2 4 9 1 6 9 5 8 8 7 1 6 2 Kruiswoord Cryptogram horizontaal: 1 scherts, 6 oplawaai, 7 straks, 9 pluimvee, 11 taalles verticaal: 2 cape, 3 exact, 4 taaladvies, 5 uitstel, 8 slaaf, 10 iglo Sudoku Reageren: puzzelen@wegener.nl Meer puzzelen? Ga naar: www.Lekkerpuzzelen.nl 4 2 8 3 6 7 5 9 1 3 5 9 2 4 1 6 8 7 1 7 6 8 5 9 4 3 2 5 9 2 6 3 4 7 1 8 7 1 3 9 8 5 2 4 6 8 6 4 7 1 2 3 5 9 9 3 1 4 7 6 8 2 5 2 4 7 5 9 8 1 6 3 6 8 5 1 2 3 9 7 4 5 4 8 1 2 3 7 9 6 7 2 1 6 4 5 3 8 9 6 3 7 8 5 4 1 2 8 5 6 3 7 1 9 2 4 1 9 2 4 5 8 3 6 7 3 7 4 6 9 2 8 5 1 2 1 5 8 3 7 6 4 9 6 3 7 2 4 9 1 8 5 4 8 9 5 1 6 2 7 3 door Toon van Driel www.knudde.n OCTOPUSSEN INKTVISSEN S NGLE door Hanco Kolk Peter de Wit www.jessecartoons.com Dokter, ik tieb een nare uitslag op mijn rug. DE RECHTER Laat maar eens zien dan. door Jesse van Muylwijck K^PAPFÏ, <2>4PATfi/ K*PH/*pi jaisuaA 0 L '>|0J do SezSjz 6 'uaAoqs>juj| 8 'pueqjeeq 's>ju;| }U9} 9 'siqoaj uaoqos 5 'af}U9ssn>| 'siqoaj |9jM 'japuo snj>|e>| z 'u9Aoq u9>|>|o;s 1

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2011 | | pagina 14