hbbmi in Terneuzen itfl uit 113 Beoordeling ■IF®® Si WÊFam mm m V? jjajip |j|| j IJII y donderdag 28 juli 2011 Prijs-kwaliteit: Entourage: Bedieining: Horen, zien en ruiken: er kan niet worden afgehaald, ómdat ze niet tot overlast van de buren willen zijn. Conclusie: De Lange Muur maakt een knieval voor de snelle keuken, waar kwantiteit het belangrijkste is. Ook al werd er aan tafel bediend en konden we gerechten aankruisen, we werden onrustig van deze formule. In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgelegenheden. Wat u maar wilt, wanneer u maar wilt en hoeveel u maar wilt: Het eten bij de Lange Muur in Ter- neuzen moet een onvergetelijke culinaire reis worden. 'Ga, daar eens kijken, want ze willen hun niveau verhogen, schreef een le zer'. Onvergetelijk is het, een be levenis ook, maar dat heeft wei nig te maken met verrassend of geraffineerd koken. Het is vooral een plek waar je veel kunt eten en waar 'instant bevredi ging' geldt. Heb je geen zin om te wachten op de bediening, dan kun je alvast naar het buffet om de eerste trek te stillen. „Dit is een nieuw concept", legt Su Jan Wu uit, de eigenares van het net geo pende restaurant de Lange Muur in Terneuzen. Op de tafels liggen bestelbonnetjes waar de gerechten voor de verschillende gangen vol gens het all you can eat principe aan kunt strepen. Het is geen Chinees-restaurant, het is geen Indisch restaurant, het is geen Japans restaurant, maar een Aziatisch restaurant. We ho pen dat ze het beste van de Ooster se keuken brengen. Aan de tafel achter ons zit een groot gezelschap. Ze roemen het geweldige eten, of liever, de formu le. „Maar ik ken enkele adressen waar je nog meer kan eten voor dit geld", zegt een van de gasten. Het gaat bij die tafel dus om veel eten en daarom zijn ze naar De Lange Muur gegaan. Het royale buffet biedt een keur aan diversiteit; van gerookte zalm, huzarensalade, friet, gebakken aardappelbolletjes, kruidenboter en stokbrood tot babi pangang, rib betjes, foeyong hai, maar ook to maten. „Alles wat niet op de kaart staat, kun je bij het buffet krijgen", zegt Su Jan Wu. Ook sushi liggen er in overvloed, saté, nasi, bami, witte rijst en mi hoen. Het duizelt ons en als klap stuk horen we dat er ook gewokt kan worden. „Maar dat moet u even vragen, dan brengen we het naar u toe. U kunt lekker blijven zitten als u wilt." Aparte combinaties zien we terug op de verschillende tafels. De jong ste van een gezin eet eerst een bord friet en daarna een bord fri- kandellen met gefrituurde aardap pelbolletjes. Zijn ouders beginnen met het buffet en sluiten af met en bord friet. De Lange Muur is in het nieuwe pand een andere richting ingesla gen. Op de placemat staat ook dat een goede kok een goede dokter is «sgar ';mm Hfe sm 9Vrnu'Ser «fvetstocHt NOORD-BEVELAND elke woensdag vanaf 22 juni t/m 7 sept www.amusefietstocht.nl Voor elk wat wils bij het Aziatisch restaurant in Terneuzen. foto's Mark Neelemans Aziatisch Restaurant, de Lange Muur, De Blokken 20, 4537 GN Terneuzen, Telefoon: 0115-614615. dinsdag gesloten, www.langemuurterneuzen.nl De Aziatische keuken met zowel een buffet, als bediening aan tafel. de peul halen. Niet eerder at ik de soyaboontjes op deze natuurlijke manier. Dat is leuk en dat is ook wat je wil in een restaurant. Ver rast worden en genieten van bij zondere smaaksensatie of van een mooie bereidingswijze. De ziel van de kok willen we terug zien en dat is een opgave volgens het principe 'er is voor elk wat wils'. Su Jan Wu staat open voor com mentaar. Ze legt uit hoe ze aan 'de omgekeerde vaas is gekomen'. „Als je die op zijn kop zet, dan we ten we dat u iets wilt vragen. Die tip hebben we overgenomen van een klant. U draait de vaas om als' u ons nodig heeft." Het Aziatische restaurant opende medio april zijn deuren in de Blok ken. Daarvoor zat De Lange Muur in de Dijkstraat. Het is een soort compromiskeuken, met Chinese, Japanse, Indische, maar ook veel Nederlandse invloeden. Alsof fami lie Wu geen nee wil verkopen en dan maar alles serveert. Ze doet dat ook nog eens onbeperkt. en dat de toebereiding en opname van voeding in de Aziatische cul tuur veel meer is dan verzadiging en genieten alleen. Eten tot je vol daan bent, wordt hier toch ver taald als véél eten. In het weekend kost een menu 22,95 euro per per soon. Van maandag tot donderdag bakken garnalen verrassen niet. We gaan naar het buffet voor mi hoen en nasi, die neutraal zijn. De volgende gang wordt gebracht: spek met soya saus, eend Lange Muur en garnalen met citroengras en kerriesaus en garnalen met gon bao saus. We zijn er niet enthou siast over. De garnalen zijn erg zacht gegaard en vrij smakeloos. Een lichtpuntje is de gebakken courgette, die smakelijk is in com binatie met een soort 'vissaus' (yasai mori) en de edamame (soya boontjes), die we gekookt en in de dop krijgen. We moeten ze zelf uit kost een menu 18,95 euro. We stre pen op de bestelbon een gebakken vleespasteitje aan en een gebakken ravioli. In de tussentijd gaan we naar het buffet en nemen kroe poek en sushi. De sushi zalm is wat droog, alsof hij er al een tijdje ligt. De Chinese loempia's en ge-

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2011 | | pagina 63