hbbmi in Terneuzen
itfl
uit 113
Beoordeling
■IF®® Si WÊFam mm m V?
jjajip |j|| j IJII y
donderdag 28 juli 2011
Prijs-kwaliteit:
Entourage:
Bedieining:
Horen, zien en ruiken: er kan niet
worden afgehaald, ómdat ze niet tot
overlast van de buren willen zijn.
Conclusie: De Lange Muur maakt een
knieval voor de snelle keuken, waar
kwantiteit het belangrijkste is. Ook al
werd er aan tafel bediend en konden
we gerechten aankruisen, we werden
onrustig van deze formule.
In Eten doen de
redacteuren Edith
Ramakers en Nadia
Berkelder beurtelings
verslag van een bezoek
aan Zeeuwse
eetgelegenheden.
Wat u maar wilt,
wanneer u maar
wilt en hoeveel u
maar wilt: Het
eten bij de Lange Muur in Ter-
neuzen moet een onvergetelijke
culinaire reis worden. 'Ga, daar
eens kijken, want ze willen hun
niveau verhogen, schreef een le
zer'. Onvergetelijk is het, een be
levenis ook, maar dat heeft wei
nig te maken met verrassend of
geraffineerd koken.
Het is vooral een plek waar je veel
kunt eten en waar 'instant bevredi
ging' geldt. Heb je geen zin om te
wachten op de bediening, dan
kun je alvast naar het buffet om
de eerste trek te stillen. „Dit is een
nieuw concept", legt Su Jan Wu
uit, de eigenares van het net geo
pende restaurant de Lange Muur
in Terneuzen. Op de tafels liggen
bestelbonnetjes waar de gerechten
voor de verschillende gangen vol
gens het all you can eat principe
aan kunt strepen.
Het is geen Chinees-restaurant,
het is geen Indisch restaurant, het
is geen Japans restaurant, maar
een Aziatisch restaurant. We ho
pen dat ze het beste van de Ooster
se keuken brengen.
Aan de tafel achter ons zit een
groot gezelschap. Ze roemen het
geweldige eten, of liever, de formu
le. „Maar ik ken enkele adressen
waar je nog meer kan eten voor
dit geld", zegt een van de gasten.
Het gaat bij die tafel dus om veel
eten en daarom zijn ze naar De
Lange Muur gegaan.
Het royale buffet biedt een keur
aan diversiteit; van gerookte zalm,
huzarensalade, friet, gebakken
aardappelbolletjes, kruidenboter
en stokbrood tot babi pangang, rib
betjes, foeyong hai, maar ook to
maten. „Alles wat niet op de kaart
staat, kun je bij het buffet krijgen",
zegt Su Jan Wu.
Ook sushi liggen er in overvloed,
saté, nasi, bami, witte rijst en mi
hoen. Het duizelt ons en als klap
stuk horen we dat er ook gewokt
kan worden. „Maar dat moet u
even vragen, dan brengen we het
naar u toe. U kunt lekker blijven
zitten als u wilt."
Aparte combinaties zien we terug
op de verschillende tafels. De jong
ste van een gezin eet eerst een
bord friet en daarna een bord fri-
kandellen met gefrituurde aardap
pelbolletjes. Zijn ouders beginnen
met het buffet en sluiten af met en
bord friet.
De Lange Muur is in het nieuwe
pand een andere richting ingesla
gen. Op de placemat staat ook dat
een goede kok een goede dokter is
«sgar ';mm Hfe sm
9Vrnu'Ser
«fvetstocHt
NOORD-BEVELAND
elke woensdag vanaf
22 juni t/m 7 sept
www.amusefietstocht.nl
Voor elk wat wils bij het Aziatisch restaurant in Terneuzen. foto's Mark Neelemans
Aziatisch Restaurant, de Lange Muur,
De Blokken 20, 4537 GN Terneuzen,
Telefoon: 0115-614615. dinsdag
gesloten, www.langemuurterneuzen.nl
De Aziatische keuken met zowel een buffet, als bediening aan tafel.
de peul halen. Niet eerder at ik de
soyaboontjes op deze natuurlijke
manier. Dat is leuk en dat is ook
wat je wil in een restaurant. Ver
rast worden en genieten van bij
zondere smaaksensatie of van een
mooie bereidingswijze.
De ziel van de kok willen we terug
zien en dat is een opgave volgens
het principe 'er is voor elk wat
wils'.
Su Jan Wu staat open voor com
mentaar. Ze legt uit hoe ze aan 'de
omgekeerde vaas is gekomen'.
„Als je die op zijn kop zet, dan we
ten we dat u iets wilt vragen. Die
tip hebben we overgenomen van
een klant. U draait de vaas om als'
u ons nodig heeft."
Het Aziatische restaurant opende
medio april zijn deuren in de Blok
ken. Daarvoor zat De Lange Muur
in de Dijkstraat. Het is een soort
compromiskeuken, met Chinese,
Japanse, Indische, maar ook veel
Nederlandse invloeden. Alsof fami
lie Wu geen nee wil verkopen en
dan maar alles serveert. Ze doet
dat ook nog eens onbeperkt.
en dat de toebereiding en opname
van voeding in de Aziatische cul
tuur veel meer is dan verzadiging
en genieten alleen. Eten tot je vol
daan bent, wordt hier toch ver
taald als véél eten. In het weekend
kost een menu 22,95 euro per per
soon. Van maandag tot donderdag
bakken garnalen verrassen niet.
We gaan naar het buffet voor mi
hoen en nasi, die neutraal zijn. De
volgende gang wordt gebracht:
spek met soya saus, eend Lange
Muur en garnalen met citroengras
en kerriesaus en garnalen met gon
bao saus. We zijn er niet enthou
siast over. De garnalen zijn erg
zacht gegaard en vrij smakeloos.
Een lichtpuntje is de gebakken
courgette, die smakelijk is in com
binatie met een soort 'vissaus'
(yasai mori) en de edamame (soya
boontjes), die we gekookt en in de
dop krijgen. We moeten ze zelf uit
kost een menu 18,95 euro. We stre
pen op de bestelbon een gebakken
vleespasteitje aan en een gebakken
ravioli. In de tussentijd gaan we
naar het buffet en nemen kroe
poek en sushi. De sushi zalm is
wat droog, alsof hij er al een tijdje
ligt. De Chinese loempia's en ge-