E52
VENEZIA
Vakantieverkeersdrukte in Europa
-ISSPIIjjl
'MÊSBBs
De zomervakantie staat weer voor de
deur en daarmee ook het begin van de
massale vakantieuittocht. Honderddui
zenden Nederlanders vertrekken naar bui
tenlandse bestemmingen. De regio mid
den heeft vanaf vandaag vakantie, een
week later volgt zuid. De ANWB waar
schuwt voor flinke files en ander leed.
Kopenhagen
Liverpbol
■l
Odense
Malmö
BR1TTA
Bremen
-Hamburg
Amsterdam
Londen
Hannover
Antwerpen
•ortmund
TSJECHIË
7/ T^tStuttgart
Orléans
Tours
Miinchen
Wenen
Innsbrück
■S'C-' a
Zurich
Ëjermont-
Ferrand
Genève
iMaribor
Bolzano
Bordeaux
f'Verona
Bilbao
.9
Biarritz
Venetië
Avignon
•iBologna
Genua
larbonne
Rimini
Marseille
Barcelona
Tarragona
Rome1 if
MIDDELLANDSE
ZEE
"4 Valencia
Benidorm
Dublin
IERLAND
SB - .r.
m Wegnummer
Grote kans op files
tijdens zomerperiode
Drukke grensovergang
met kans op file
Langdurige wegwerkzaam-
heden op 1 locatie of op 1 tracé
fl Tunnel met lange wachttijd
NOORDZEE
POR.
Salamanca
ATLANTISCHE
OCEAAN
Poznan
^POLEN
KRO.
BOS.
De ANWB en de reisverzekeraars geven vakantiegangers de volgende aanbevelingen:
1. Sluit een reisverzekering (met medische dekking) af. Een ziektekostenverzekering dekt niet alle medische kósten.
2. Overnacht niet op parkeerplaatsen langs snelwegen in Europa. Risico op diefstal en beroving. Neem een hotel of cam
ping.
3. Sla geen acht op mensen die wijzen op pech of een lekke band. Het is vaak een voorbode van onheil.
4. Neem niet te veel contant geld mee. Je kunt op veel plaatsen geld pinnen.
5. Sluit de auto af bij het tanken, voor een kop koffie of maaltijd. Leg waardevolle spullen uit het zicht.
6. Vertrek uitgerust en neem voldoende rust in het begin van de vakantie.
7. Neem voldoende eigen medicijnen mee en bewaar die op een koele plaats.
8. Smeer je goed in met (de juiste factor) zonnebrandcrème en blijf overdag zo veel mogelijk in de schaduw.
9. Drink veel vocht. Maar pas op met water! Kies voor flessenwater, met gesealde dop en datumstempel.
10. Let op de hygiëne in restaurants. Ga vooral eten bij drukbezochte eetgelegenheden waar de ingrediënten snel ver
werkt en gebruikt worden.
infographic ANP bron ANWI