E52 VENEZIA Vakantieverkeersdrukte in Europa -ISSPIIjjl 'MÊSBBs De zomervakantie staat weer voor de deur en daarmee ook het begin van de massale vakantieuittocht. Honderddui zenden Nederlanders vertrekken naar bui tenlandse bestemmingen. De regio mid den heeft vanaf vandaag vakantie, een week later volgt zuid. De ANWB waar schuwt voor flinke files en ander leed. Kopenhagen Liverpbol ■l Odense Malmö BR1TTA Bremen -Hamburg Amsterdam Londen Hannover Antwerpen •ortmund TSJECHIË 7/ T^tStuttgart Orléans Tours Miinchen Wenen Innsbrück ■S'C-' a Zurich Ëjermont- Ferrand Genève iMaribor Bolzano Bordeaux f'Verona Bilbao .9 Biarritz Venetië Avignon •iBologna Genua larbonne Rimini Marseille Barcelona Tarragona Rome1 if MIDDELLANDSE ZEE "4 Valencia Benidorm Dublin IERLAND SB - .r. m Wegnummer Grote kans op files tijdens zomerperiode Drukke grensovergang met kans op file Langdurige wegwerkzaam- heden op 1 locatie of op 1 tracé fl Tunnel met lange wachttijd NOORDZEE POR. Salamanca ATLANTISCHE OCEAAN Poznan ^POLEN KRO. BOS. De ANWB en de reisverzekeraars geven vakantiegangers de volgende aanbevelingen: 1. Sluit een reisverzekering (met medische dekking) af. Een ziektekostenverzekering dekt niet alle medische kósten. 2. Overnacht niet op parkeerplaatsen langs snelwegen in Europa. Risico op diefstal en beroving. Neem een hotel of cam ping. 3. Sla geen acht op mensen die wijzen op pech of een lekke band. Het is vaak een voorbode van onheil. 4. Neem niet te veel contant geld mee. Je kunt op veel plaatsen geld pinnen. 5. Sluit de auto af bij het tanken, voor een kop koffie of maaltijd. Leg waardevolle spullen uit het zicht. 6. Vertrek uitgerust en neem voldoende rust in het begin van de vakantie. 7. Neem voldoende eigen medicijnen mee en bewaar die op een koele plaats. 8. Smeer je goed in met (de juiste factor) zonnebrandcrème en blijf overdag zo veel mogelijk in de schaduw. 9. Drink veel vocht. Maar pas op met water! Kies voor flessenwater, met gesealde dop en datumstempel. 10. Let op de hygiëne in restaurants. Ga vooral eten bij drukbezochte eetgelegenheden waar de ingrediënten snel ver werkt en gebruikt worden. infographic ANP bron ANWI

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2011 | | pagina 12