$ifrffcf H&ePfST&utJ m w 141 strips U n li II 1 J B J B B L L J 1 II Elm'Iiil fl B B B B a B fl fl H B fl B B H B a B 2 3 fl fl fl donderdag 19 mei 2011 Meer puzzelen? Ga naar www.lekkerpuzzelen.nl FC door Toon van Driel www.knudde.nl ELSJE door Hercules Valkema www.elsje.nl WOORD horizontaal 1 godsdienstige handeling 4 gebak 12 flierefluiter 14 verharde huid 15 per (afkorting) 17 graveren 19 hulppost 21 westerlengte 22 klinknageltje 23 voedingsbestanddeel 25 rivier in Utrecht 26 profeet 28 babyuitzet 31 onverplichte goedheid 33 erfelijk heidsdrager 34 grondlegger van de psychoanalyse 36 zwaaien 39 kledingstuk 40 langs 41 stapel 42 op voorwaarde dat 44 senior 45 wezen 47 aanspreekvorm 49 lofdicht 50 menigte 52 oud 54 richting 55 kerel. Denksport verticaal 1 verkeersterm 2 ten laste van 3 en omstreken 4 populier 5 Europese vrouw 6 plaatsvervangend 7 geldschieter 8 overmatig 9 biersoort 10 Griek 11 leidsel 13 wintersportartikel 16 droombeeld 18 publieke gebeurtenis 20 beteuterd 22 Indonesisch gerecht 24 muziekzender op tv 27 inheems 29 Europeaan 30 geneesheer 32 springstof 35 dadelijk 37 Griekse letter 38 geen enkel ding 40 onderwijstype 43 vlekkenwater 46 soort 48 zot 49 in orde 51 openbare werken 53 elektrovolt. er Moer zo sneu /MceeuiJK een <sesc.ttjKTB ofvov-eep VCOR Vie ROKKENOA6ER STRAOs^- fCAHAJ KCUMEaj/ 10 door Bertus KOKEN door Janny van der Heijden Balsamicoworteltjes Bijgerecht, 4 personen Deze geurige worteltjes zijn heerlijk bij vis. Maar de worteltjes zijn ook erg lekker én handig om te serveren bij lamsbout, ham of kip uit de oven, omdat ze dan tege lijkertijd met het vlees in de oven kunnen garen. 1 grote bos worteltjes 30 g boter 50 g bruine suiker 1,5 eetlepel balsamico azijn zout, peper Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het groen van de worteltjes en schrap ze. Was de groente, kook ze 2 minuten in licht gezouten water, giet ze af en over spoel ze met koud water. Laat de worteltjes uitlekken en leg ze in een ovenschaal. Smelt de boter en meng met de bruine suiker en balsamico-azijn. Kruid naar smaak met zout en peper. Meng dit met de worteltjes in de schaal en zie er op toe dat de groente rondom be dekt is. Rooster de worteltjes in de oven gaar in onge veer 25-30 minuten. Schep de worteltjes tussentijds 1 of 2 keer om. www.kokenuitdekrant.nl 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 horizontaal 1 Kortom: het moet nog tot bloei komen. (7) 4 Niet zo voorbij maar tegengesteld. (8) 6 Smerig woord. (4) 8 Onderzoek naar een zwemmer. (3) 9 Baby die aan de pils is. (8) 11 Deskundig onderwezen. (7). verticaal 1 Dubbel werk bij het spoor. (7) 2 Mensen en dieren. (5) 3 De wacht houden bij brievenbussen. (4,6) 5 Zinloos nagerecht. (7) 7 Rus in ruste. (6) 10 Trust van koekfabri kanten. (4). SUDOKU Alle cijfers van 1 t/m 9 moeten een keer voorkomen in kolom, rij en vierkant van 3 bij 3 vakjes. 4 5 6 7 8 9 10 11 OPLOSSINGEN VAN DE 2 6 4 3 4 5 6 9 3 8 7 3 3 9 2 8 9 3 8 1 4 3 5 8 7 6 anna □□odd SBB Cryptogram horizontaal: 1 wellust, 6 aardnoot, 7 patent, 9 rikketik, 11 magneet verticaal: 2 eersteklas, 3 lonen, 4 snob, 5 rapport, 8 mixen, 10 erna 9 2 6 5 8 2 4 3 7 3 7 1 5 2 7 1 4 8 5 1 6 9 4 4 9 5 Meer puzzelen? Ga naar: www.Lekkerpuzzelen.nl 3 9 2 5 8 7 4 6 1 8 1 7 9 4 6 5 2 3 5 4 6 2 3 1 9 7 8 7 6 5 8 1 9 2 3 4 1 2 4 6 7 3 8 5 9 9 3 8 4 5 2 7 1 6 2 7 9 3 6 4 1 8 5 6 5 1 7 9 8 3 4 2 4 8 3 1 2 5 6 9 7 7 5 9 3 6 2 8 4 1 2 6 3 1 8 4 9 7 5 4 8 1 7 5 9 3 6 2 9 1 5 6 7 8 2 3 4 6 2 7 4 3 1 5 9 8 3 4 8 2 9 5 7 1 6 1 9 2 8 4 3 6 5 7 8 3 6 5 1 7 4 2 9 5 7 4 9 2 6 1 8 3 door Jesse van Muylwijck www.jessecartoons.com S NGLE door Hanco Kolk Peter de Wit www.s1ngle.nl 3e ziet meteen of er een café met lekkere appeltaart t#j je inde buurt is? Ik vroeg me at af waar app voorstond. ikbebeen heiecooie app op mijn telefoontje. DE RECHTER r I ,1 j •sjniu do ium|d oi. 'aiuep pueq 6 'pqjoo 8 '2umn9|8nj 's>|U!| Mnoj 9 'soojieiu am>) g 'af^u0>|9p f 'auiep S|eq 'siniu uee 4u;| z 'diue| 1

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2011 | | pagina 14