in Bruinisse uit15 w P B im I li Beoordeling wmm donderdag 12 mei 2011 ,'S"vh I Ui Wfl BHB998B Prijs-kwaliteit We betaalden ruim 150,- euro voor twee: met zo'n prijs verlangen we per fectie tot in het detail. Bediening „Geniet ervan", horen we telkens bij een nieuwe gang. Dat vinden we leuk. Entourage Waar vind je zo'n uitzicht? Binnen wat stijfjes: het terras moet een feest zijn in de zomer. Conclusie: Een goed adres, maar voor een speci fiek publiek voor wie budget minder telt: veel jachthavenmensen. In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse Het was eigenlijk hele maal niet de bedoe ling, restaurant De Etage in Bruinisse. Maar de zus van Fleur Verloo be gon brasserie Sailor's Inn in een nieuw pand en had daarboven nog een grote open verdieping over. „Ik had plannen om naar de hogere hotelschool te gaan", zegt Fleur. „Maar dat ging niet door. Toen heb ik voorgesteld om dit te gaan doen." De etage is het sjieke zusje van Sailor's Inn. Dat is zo'n typisch jachthavenrestaurant: losjes, met een groot terras en geschikt om je kinderen mee naar toe te nemen. Boven krijg je nog wel wat sfeer mee van beneden en toch houden we het gevoel dat we er een beetje bij hangen, we missen een echt hart op de bovenverdieping: een bar misschien? Bij De Etage ga je Uit Eten met hoofdletters: Op de tafels ligt def tig wit linnen met zwaar bestek, er staan bloemen in een mooi vaasje en het bedienend personeel loopt in zwart-witte kleding. We zitten op paarse stoelen, pal voor het raam waardoor we uitzicht heb ben op de vernieuwde jachthaven van Bruinisse. De masten van de dure jachten steken pittoresk af te gen de zon die prachtig ondergaat, ergens achter vakantiepark Aqua Delta. We krijgen krukels terwijl we de kaart bestuderen; ze zijn nog een beetje lauw, en lekker van smaak. „Het blijft toch een raar worm pje", zegt mijn tafelgenote, terwijl ze een beestje met een speld uit zijn huis trekt. Steeds meer Zeeuw se restaurants beginnen gelukkig aan krukels als borrelhapje: als een soort Zeeuwse tapas: een beetje kletsen, iets lekkers drinken en schelpjes Ieegpeuteren.... Fijn. We krijgen nog meer vooraf: onge veer een heel brood, met een schaaltje boter dat volgens het pa piertje dat er bovenop ligt fleur de sel bevat, zeezout en lekkere olijo- lie. Bovendien krijgen we een bord met twee kleine gerechten: een bergje salade van goede stevi ge garnaal, met sjalot, mayonaise en basilium, die lekker combineert met de garnalen én een minikopje komkommersoep, die we ondanks de munt een beetje laf vinden. Vanavond eten we allebei onge veer hetzelfde: we konden de lok roep van de Oosterscheldekreeft niet weerstaan. De Etage heeft, net als alle andere restaurants die aan- Vanaf het terras hebben gasten uitzicht over de jachthaven. foto's Ronald den Dekker Café ^Restaurant "polskin" Hotel zenmousse en - vooruit - heerlijk vanille-ijs. We drinken nog thee, gekozen van een pretentieuze thee- kaart, inclusief doosjes om aan te ruiken. De thee is gelukkig goed en de snoepjes - een half gesmol ten pure chocoladetruffel! - en de koekjes die we erbij krijgen ook. We staren nog maar even uit het raam: naar die prachtige zonson dergang. Restaurant De Etage, Jachthavenweg 61a, 4311 NC Bruinisse. Telefoon: 0111 484248. e-mail: de-etage@sailorsinn.nl internet: www.de-etage.nl Geopend op maandag en donderdag vanaf 18.00 uur; op vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur én vanaf 18.00 uur en op zondag vanaf 12.00 uur. Op maandag en donderdag is lunch mogelijk na reservering. De Etage is niet toegankelijk voor mensen in een rolstoel of mensen die slecht ter been zijn. En het bedienend personeel loopt in zwart-witte kleding... Solskin... dal is genieten van elk moment Boulevard Bankert 58,4382 AC Vlissingen. Telefoon (0118) 417350. Fax (0118) 440 072 www.solskin.nl de bakplaat. De kreeftenscharen zijn voorgehakt, we kunnen het sappige zoete vlees er zó uitpeute ren. Het gesprek aan tafel wordt be- kerkt tot: „Oohhh" en: „Mmm" Jammer is dat we er geen gewone zelfgemaakte mayonaise bij krij gen, maar een variant met een - te overheersende - kerriesmaak. En ook de aardappelgnocchi, die toch meer op een pannenkoekje lijken, zijn geen succes: een beetje te vet, vinden we. De roergebakken lamsoren zijn wel erg lekker. Het nagerecht is na zo'n eetfeest een tegenvaller. We krijgen een wat droge frambozenmuffin met vlekjes saus er omheen, een saaiïge brownie met goede frambo- gesloten zijn bij De Kring van de Oosterscheldekreeft, een menu van drie gangen voor 59,50 euro. Duur, maar het mag wel een keer tje, vinden we. Het voorgerecht is meteen het hoogtepunt van het menu. De kok heeft kreeft verwerkt in een lekke re losse, wild ogende salade: non chalant uit elkaar geplukte stuk ken kreeft, gemengd met allerlei soorten slablaadjes, een tikje te zu re partjes sinasappel en heerlijk zoete gemarineerde tomaten. De kreeft is geweld in arbequina-olijfo- lie, meldt de kaart. En hij is er ge lukkig perfect mals en sappig van geworden. Onze hoofdgerechten zijn nage noeg hetzelfde: ik krijg een kreeft van de barbecue, mijn gezelschap een exemplaar van 'de plancha',

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2011 | | pagina 77