in Bruinisse
uit15
w
P B
im I li
Beoordeling
wmm
donderdag 12 mei 2011
,'S"vh
I Ui Wfl
BHB998B
Prijs-kwaliteit
We betaalden ruim 150,- euro voor
twee: met zo'n prijs verlangen we per
fectie tot in het detail.
Bediening
„Geniet ervan", horen we telkens bij
een nieuwe gang. Dat vinden we leuk.
Entourage
Waar vind je zo'n uitzicht? Binnen wat
stijfjes: het terras moet een feest zijn
in de zomer.
Conclusie:
Een goed adres, maar voor een speci
fiek publiek voor wie budget minder
telt: veel jachthavenmensen.
In Eten doen de
redacteuren Edith
Ramakers en Nadia
Berkelder beurtelings
verslag van een bezoek
aan Zeeuwse
Het was eigenlijk hele
maal niet de bedoe
ling, restaurant De
Etage in Bruinisse.
Maar de zus van Fleur Verloo be
gon brasserie Sailor's Inn in een
nieuw pand en had daarboven
nog een grote open verdieping
over. „Ik had plannen om naar
de hogere hotelschool te gaan",
zegt Fleur. „Maar dat ging niet
door. Toen heb ik voorgesteld
om dit te gaan doen."
De etage is het sjieke zusje van
Sailor's Inn. Dat is zo'n typisch
jachthavenrestaurant: losjes, met
een groot terras en geschikt om je
kinderen mee naar toe te nemen.
Boven krijg je nog wel wat sfeer
mee van beneden en toch houden
we het gevoel dat we er een beetje
bij hangen, we missen een echt
hart op de bovenverdieping: een
bar misschien?
Bij De Etage ga je Uit Eten met
hoofdletters: Op de tafels ligt def
tig wit linnen met zwaar bestek, er
staan bloemen in een mooi vaasje
en het bedienend personeel loopt
in zwart-witte kleding. We zitten
op paarse stoelen, pal voor het
raam waardoor we uitzicht heb
ben op de vernieuwde jachthaven
van Bruinisse. De masten van de
dure jachten steken pittoresk af te
gen de zon die prachtig ondergaat,
ergens achter vakantiepark Aqua
Delta.
We krijgen krukels terwijl we de
kaart bestuderen; ze zijn nog een
beetje lauw, en lekker van smaak.
„Het blijft toch een raar worm
pje", zegt mijn tafelgenote, terwijl
ze een beestje met een speld uit
zijn huis trekt. Steeds meer Zeeuw
se restaurants beginnen gelukkig
aan krukels als borrelhapje: als een
soort Zeeuwse tapas: een beetje
kletsen, iets lekkers drinken en
schelpjes Ieegpeuteren.... Fijn.
We krijgen nog meer vooraf: onge
veer een heel brood, met een
schaaltje boter dat volgens het pa
piertje dat er bovenop ligt fleur de
sel bevat, zeezout en lekkere olijo-
lie. Bovendien krijgen we een
bord met twee kleine gerechten:
een bergje salade van goede stevi
ge garnaal, met sjalot, mayonaise
en basilium, die lekker combineert
met de garnalen én een minikopje
komkommersoep, die we ondanks
de munt een beetje laf vinden.
Vanavond eten we allebei onge
veer hetzelfde: we konden de lok
roep van de Oosterscheldekreeft
niet weerstaan. De Etage heeft, net
als alle andere restaurants die aan-
Vanaf het terras hebben gasten uitzicht over de jachthaven. foto's Ronald den Dekker
Café
^Restaurant "polskin"
Hotel
zenmousse en - vooruit - heerlijk
vanille-ijs. We drinken nog thee,
gekozen van een pretentieuze thee-
kaart, inclusief doosjes om aan te
ruiken. De thee is gelukkig goed
en de snoepjes - een half gesmol
ten pure chocoladetruffel! - en de
koekjes die we erbij krijgen ook.
We staren nog maar even uit het
raam: naar die prachtige zonson
dergang.
Restaurant De Etage, Jachthavenweg
61a, 4311 NC Bruinisse. Telefoon:
0111 484248.
e-mail: de-etage@sailorsinn.nl
internet: www.de-etage.nl
Geopend op maandag en donderdag
vanaf 18.00 uur; op vrijdag en
zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur én
vanaf 18.00 uur en op zondag vanaf
12.00 uur. Op maandag en donderdag
is lunch mogelijk na reservering.
De Etage is niet toegankelijk voor
mensen in een rolstoel of mensen die
slecht ter been zijn.
En het bedienend personeel loopt in zwart-witte kleding...
Solskin... dal is genieten van elk moment
Boulevard Bankert 58,4382 AC Vlissingen.
Telefoon (0118) 417350. Fax (0118) 440 072
www.solskin.nl
de bakplaat. De kreeftenscharen
zijn voorgehakt, we kunnen het
sappige zoete vlees er zó uitpeute
ren. Het gesprek aan tafel wordt be-
kerkt tot: „Oohhh" en: „Mmm"
Jammer is dat we er geen gewone
zelfgemaakte mayonaise bij krij
gen, maar een variant met een - te
overheersende - kerriesmaak. En
ook de aardappelgnocchi, die toch
meer op een pannenkoekje lijken,
zijn geen succes: een beetje te vet,
vinden we. De roergebakken
lamsoren zijn wel erg lekker.
Het nagerecht is na zo'n eetfeest
een tegenvaller. We krijgen een
wat droge frambozenmuffin met
vlekjes saus er omheen, een
saaiïge brownie met goede frambo-
gesloten zijn bij De Kring van de
Oosterscheldekreeft, een menu
van drie gangen voor 59,50 euro.
Duur, maar het mag wel een keer
tje, vinden we.
Het voorgerecht is meteen het
hoogtepunt van het menu. De kok
heeft kreeft verwerkt in een lekke
re losse, wild ogende salade: non
chalant uit elkaar geplukte stuk
ken kreeft, gemengd met allerlei
soorten slablaadjes, een tikje te zu
re partjes sinasappel en heerlijk
zoete gemarineerde tomaten. De
kreeft is geweld in arbequina-olijfo-
lie, meldt de kaart. En hij is er ge
lukkig perfect mals en sappig van
geworden.
Onze hoofdgerechten zijn nage
noeg hetzelfde: ik krijg een kreeft
van de barbecue, mijn gezelschap
een exemplaar van 'de plancha',