in Domburg Beoordeling Het is warm in Dom burg, zomers zelfs, en het is vakantie bovendien: de ter rassen zitten vol, badgasten flaneren door de hoofdstraat van het dorp, toeris ten en locals sturen hun dikke auto's langs de toeschouwers, wielrenners passeren op het ge makje. Wij gaan op het toch wat stille terras van Le Sans zitten, onder de grote grijze parasols op het Groentje. Het is wat donker op het terras bij Le Sans, misschien dat het daarom niet zo druk is, bedenken we. We zitten op strak meubilair, van hout en aluminium, een potje met vro lijke gele viooltjes zorgt voor gezel ligheid. Een dikke eend amuseert de terrasbezoekers door uitgebreid uit het hondendrinkbakje te slob beren. Binnen is de aankleding strak; op het strenge af zelfs. „Het lijkt wel een geluidswal", is het oordeel van mijn gezelschap over de wand ge maakt van met keien gevulde sta len korven. Er staan kunststof ta fels, stoelen van leer, de wanden zijn bruin en de grote bistroban- ken die er tegenaan staan groen. En zoals tegenwoordig in elk zelf verklaard modern restaurant staan ook hier - waar niet? - orchideeën in potten. Eters hebben zicht op de keuken; een strakke werkruim te met veel staal. Le Sans biedt een kennismakings menu aan, drie gangen die elk weer bestaan uit meer gerechten, voor 29,50 euro per persoon. En dan krijgen we ook nog een fles wijn mee naar huis. We happen toe: ik kies de vleesvariant, mijn collega het vismenu. Om erin te komen krijgen we een schaaltje krukels voor onze neus, die een beetje koud zijn, maar wel lekker. We krijgen vier - dezelfde - voorge rechten: ik begin met pompoen soep met stukjes gerookte forel er in. Vaak vind ik pompoensoep iets flauws hebben, maar deze is goed op smaak, en dat komt vooral door de combinatie met de zilte vis; een goede vondst. Er drijft een groen spoor van peterselie in de kom: een lekker soepje. De gegrati neerde oester is wel een teleurstel ling; het dier ligt onder een plak kaas die nogal overheersend van smaak is. Eerlijk gezegd vind ik de ze behandeling zonde, ik eet een oester liever rauw. De huisgerook- te entrecote met snippers parme zaan, zoete compote van rode uien en rucola, is een variant op de Prijs-kwaliteit Het menu is voordelig, maar wat ons betreft toch wat weinig hoogtepun ten op het bord. We betaalden 65 eu ro voor twee, inclusief drankjes en thee na afloop. Entourage Het terras is een beetje donker: het in terieur is strak gedèsigned: voor de liefhebber. Bediening Efficiënt, iets persoonlijker mag. Conclusie: Wie hier eet, komt niet voor verrassingen te staan, ook geen onaangename trouwens. In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse Het interieur is strak, op het strenge af. Restaurant Le Sans, 't Groentje 3, 4357 BC Domburg. 0118-581436 info@lesans.nl. www.lesans.nl Elke dag geopend vanaf 11.00 uur, restaurant Le Sans is redelijk begaanbaar voor mensen die in een rolstoel zitten. Café liestaurant "polskin" Solskin... dat is genieten van elk moment Boulevard Bankert 58, 4382 AC Vlissingen. Telefoon (0118) 417350. Fax (0118) 440 072 www.solskin.nl pels bij, van een kleine soort, in de schil gebakken. Het toetje is een beetje een tegen valler. Het zijn vier onderdelen die eigenlijk bijna allemaal te zoet naar mijn smaak zijn: de warme chocolademousse is wat dun, bit- ter-puur, met op bodem van het glas een laagje mierzoete amare- nen; een bolletje kaneelijs, een wentelteefje dat naar een broodje smaakt; vanille-hangop met stoof peersiroop en crème caramel, die lekker maar gewoontjes is. foto's Marcelle Davidse Noordzee overbekende carpaccio. Het ge rechtje is in orde, maar ook geen spektakel. De salade van rivier kreeftjes op een bosje wakamé is onze favoriet van de vier. De frisse wakamé, een soort zeewier, combi neert lekker met het zachte vlees. Mijn bordje vlees bestaat uit twee Het terras van Le Sans aan het Groentje in Domburg. onderdelen: een knapperig gebak ken, maar rosé gebleven, wilde eendenborst op een bergje zuur kool en daarnaast een stuk fantas tisch zacht gegaarde sukade. Dat is vlees waar ik voor wakker ge maakt wil worden: het valt uit el kaar als ik er naar kijk en er zit een mooi randje vet in van binnen. Ik vind het jammer dat ik hier geen bord vol van krijg. De saus van ro de port met sjalot doet het vooral goed bij de eend, de sukade heeft helemaal geen saus nodig. Ook mijn gezelschap krijgt twee gerechten: een stuk gegrilde to nijn, die nét iets te gaar - en te koud - is, op tomaat-olijven chut ney. De gebakken filet van zee baars op hutspot is heerlijk. De pesto, die midden op het bord ligt, past bij de tonijn. We krijgen er ge weldig lekkere gebakken aardap-

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2011 | | pagina 81