in Domburg
Beoordeling
Het is warm in Dom
burg, zomers zelfs,
en het is vakantie
bovendien: de ter
rassen zitten vol,
badgasten flaneren door de
hoofdstraat van het dorp, toeris
ten en locals sturen hun dikke
auto's langs de toeschouwers,
wielrenners passeren op het ge
makje. Wij gaan op het toch wat
stille terras van Le Sans zitten,
onder de grote grijze parasols
op het Groentje.
Het is wat donker op het terras bij
Le Sans, misschien dat het daarom
niet zo druk is, bedenken we. We
zitten op strak meubilair, van hout
en aluminium, een potje met vro
lijke gele viooltjes zorgt voor gezel
ligheid. Een dikke eend amuseert
de terrasbezoekers door uitgebreid
uit het hondendrinkbakje te slob
beren.
Binnen is de aankleding strak; op
het strenge af zelfs. „Het lijkt wel
een geluidswal", is het oordeel van
mijn gezelschap over de wand ge
maakt van met keien gevulde sta
len korven. Er staan kunststof ta
fels, stoelen van leer, de wanden
zijn bruin en de grote bistroban-
ken die er tegenaan staan groen.
En zoals tegenwoordig in elk zelf
verklaard modern restaurant staan
ook hier - waar niet? - orchideeën
in potten. Eters hebben zicht op
de keuken; een strakke werkruim
te met veel staal.
Le Sans biedt een kennismakings
menu aan, drie gangen die elk
weer bestaan uit meer gerechten,
voor 29,50 euro per persoon. En
dan krijgen we ook nog een fles
wijn mee naar huis. We happen
toe: ik kies de vleesvariant, mijn
collega het vismenu. Om erin te
komen krijgen we een schaaltje
krukels voor onze neus, die een
beetje koud zijn, maar wel lekker.
We krijgen vier - dezelfde - voorge
rechten: ik begin met pompoen
soep met stukjes gerookte forel er
in. Vaak vind ik pompoensoep iets
flauws hebben, maar deze is goed
op smaak, en dat komt vooral
door de combinatie met de zilte
vis; een goede vondst. Er drijft een
groen spoor van peterselie in de
kom: een lekker soepje. De gegrati
neerde oester is wel een teleurstel
ling; het dier ligt onder een plak
kaas die nogal overheersend van
smaak is. Eerlijk gezegd vind ik de
ze behandeling zonde, ik eet een
oester liever rauw. De huisgerook-
te entrecote met snippers parme
zaan, zoete compote van rode uien
en rucola, is een variant op de
Prijs-kwaliteit
Het menu is voordelig, maar wat ons
betreft toch wat weinig hoogtepun
ten op het bord. We betaalden 65 eu
ro voor twee, inclusief drankjes en
thee na afloop.
Entourage
Het terras is een beetje donker: het in
terieur is strak gedèsigned: voor de
liefhebber.
Bediening
Efficiënt, iets persoonlijker mag.
Conclusie: Wie hier eet, komt niet
voor verrassingen te staan, ook geen
onaangename trouwens.
In Eten doen de
redacteuren Edith
Ramakers en Nadia
Berkelder beurtelings
verslag van een bezoek
aan Zeeuwse
Het interieur is strak, op het strenge af.
Restaurant Le Sans, 't Groentje 3,
4357 BC Domburg. 0118-581436
info@lesans.nl. www.lesans.nl
Elke dag geopend vanaf 11.00 uur,
restaurant Le Sans is redelijk
begaanbaar voor mensen die in een
rolstoel zitten.
Café
liestaurant "polskin"
Solskin... dat is genieten van elk moment
Boulevard Bankert 58, 4382 AC Vlissingen.
Telefoon (0118) 417350. Fax (0118) 440 072
www.solskin.nl
pels bij, van een kleine soort, in de
schil gebakken.
Het toetje is een beetje een tegen
valler. Het zijn vier onderdelen die
eigenlijk bijna allemaal te zoet
naar mijn smaak zijn: de warme
chocolademousse is wat dun, bit-
ter-puur, met op bodem van het
glas een laagje mierzoete amare-
nen; een bolletje kaneelijs, een
wentelteefje dat naar een broodje
smaakt; vanille-hangop met stoof
peersiroop en crème caramel, die
lekker maar gewoontjes is.
foto's Marcelle Davidse
Noordzee
overbekende carpaccio. Het ge
rechtje is in orde, maar ook geen
spektakel. De salade van rivier
kreeftjes op een bosje wakamé is
onze favoriet van de vier. De frisse
wakamé, een soort zeewier, combi
neert lekker met het zachte vlees.
Mijn bordje vlees bestaat uit twee
Het terras van Le Sans aan het Groentje in Domburg.
onderdelen: een knapperig gebak
ken, maar rosé gebleven, wilde
eendenborst op een bergje zuur
kool en daarnaast een stuk fantas
tisch zacht gegaarde sukade. Dat is
vlees waar ik voor wakker ge
maakt wil worden: het valt uit el
kaar als ik er naar kijk en er zit een
mooi randje vet in van binnen. Ik
vind het jammer dat ik hier geen
bord vol van krijg. De saus van ro
de port met sjalot doet het vooral
goed bij de eend, de sukade heeft
helemaal geen saus nodig.
Ook mijn gezelschap krijgt twee
gerechten: een stuk gegrilde to
nijn, die nét iets te gaar - en te
koud - is, op tomaat-olijven chut
ney. De gebakken filet van zee
baars op hutspot is heerlijk. De
pesto, die midden op het bord ligt,
past bij de tonijn. We krijgen er ge
weldig lekkere gebakken aardap-