strips 22 1 a m a a a a a a a y zaterdag 26 maart 2011 Meer puzzelen? Ca naar www.lekkerpuzzelen.nl WOORD horizontaal i balletrokje 4 beroep 12 gemoedsge steldheid 13 keurmeester 14 rivier in Tsjechië 16 sanitaire voorziening 18 boeddhistische priester 20 aanwijzend voornaamwoord 21 vraagstuk 22 sterrenbeeld 24 tam 25 lid van verdienste 27 vervaardigen 29 onnozel 30 vorstelijk paleis 31 godin van de jacht 34 in overvloed 36 licht springen 37 afzender 39 rivier in Egypte 40 diergaarde 41 oktober 42 borrel 44 pijn achteraf 46 grondsoort 47 weelde 49 roem verschaffend 50 niet toestemmend 51 kachelijzer. verticaal I stappen 2 keukengerei 3 tijdeenheid 4 voorschrift 5 humeur 6 Duitse omroep 7 rivierarm 8 eerstkomende 9 ogenblik 10 vervoermiddel II getroffen 15 langhalzig zoogdier 17 in mindering gebracht 19 ventje 21 stankafsluiter 23 midden 26 Bulgaarse munt 27 koekje 28 kleine slok 30 uitroep 32 Griekse god 33 oud 35 afvallen 36 mannetjeseend 37 in het jaar 38 hoofdkaas 40 harde pees 43 verzot (op) 45 pijn 46 lichaamsdeel van een dier 48 xenon. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 horizontaal 1 Ten slotte is een loot gevoelig. (7) 6 Was stroom en wordt stroom. (8) 7 Niet meer beschroomd. (7) 9 Gisse vent. (8) 10 Toch roem van vroeger. (6). verticaal 2 Hier voelt een zeeman zich op zijn gemak. (10) 3 Centraal staat uitnodigend vaatwerk. (3) 4 Het wordt gelukkig gewenst. (9) 5 Lekkere griezeltante. (7) 8 Die sukkel heeft een opwindende functie. (6). 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 SUDOKU H Alle cijfers van 1 t/m 9 moeten een keer voorkomen in kolom, rij en vierkant van 3 bij 3 vakjes. OPLOSSINGEN VAN DE 8 6 3 4 2 9 1 4 5 7 6 4 9 5 1 5 6 2 1 7 6 7 1 6 7 1 8 4 5 6 3 G E W E N N I N G T H A N S E A R N O M E R G E L T Z A A G G A M M A K I W I A L S B A K S M S N A P G S D A L E N P A T E N T M A A R N U T H M A A N A A N T A L K R 0 O S O L A K K A F E T S P E L D R A B D R F T O R M U R O E I N E z E L tit E S T A A N S C H R A N S E N Cryptogram horizontaal: 4 slasaus, 6 waterski, 7 ambt, 9 abt, 10 doorsnee, 11 grillen verticaal: i asla, 2 talent, 3 aanstaande, 5 seintje, 6 waardig, 8 bloei Sudoku 5 6 3 7 4 1 6 7 9 8 6 3 7 5 8 8 3 2 9 2 6 5 9 4 Meer puzzelen? Ga naar: www.Lekkerpuzzelen.nl 9 7 5 1 8 3 2 6 4 8 2 1 4 6 7 5 3 9 3 4 6 5 2 9 8 1 7 4 1 8 9 3 2 7 5 6 5 6 3 8 7 1 4 9 2 2 9 7 6 4 5 1 8 3 6 3 4 2 5 8 9 7 1 7 5 9 3 1 4 6 2 8 1 8 2 7 9 6 3 4 5 7 8 3 2 1 5 4 9 6 1 6 4 8 9 3 7 2 5 5 9 2 6 7 4 8 1 3 9 2 6 5 8 7 3 4 1 8 3 1 9 4 6 5 7 2 4 7 5 1 3 2 6 8 9 6 1 9 7 5 8 2 3 4 3 5 7 4 2 1 9 6 8 2 4 8 3 6 9 1 5 7 www.knudde.nl 6Ff£ IMZ06N. door Hercules Valkema S NGLE door Hanco Kolk Peter de Wit Ik vind het fijn als een man ook zijn vrouwelijke kant durft te talen zien DE RECHTER door Jesse van Muylwijck www.jessecartoons.com /WEAJeER zir P/*TA>00 /ABT Pie gXP015TVeK<50A)Ad"tM«SeAJ WÊ VGfcKOPgAi Auugg/J WAP€A>S AAAJ picTAT©Rs door Bertus door Janny van der Heijden Fettuccine Alfredo Hoofdgerecht, 2 personen Het verhaal gaat dat dit recept ooit bijna 100 jaar gele den bedacht is door de Italiaanse chef Alfredo di Lelio, die zich zorgen maakte om zijn zwangere vrouw die haar eetlust verloren had. In het originele recept dat ook op de kaart van zijn restaurant in Rome kwam, zat echter geen slagroom. Het was een simpele fettucine al burro: pasta met boter en versgeraspte kaas. In Amerika waar het gerecht razend populair werd is de toevoeging van slagroom er halverwege de vorige eeuw bij geko men. 200 g verse fettucine of tagliatelle zout 75 g boter 1 dl slagroom 100 g vers geraspte parmezaanse kaas nootmuskaat, peper of gehakte peterselie Kook de verse pasta in enkele minuten beetgaar in ruim water met zout. Snijd de boter in kleine stukjes en ver warm dit in een ruime pan met de slagroom. Strooi al roerend de geraspte parmezaanse kaas hierbij. Giet de pasta af en stort de pasta met aanhangend vocht direct in de pan met de saus. Meng snel dooreen. Breng op smaak met wat geraspte nootmuskaat, versgemalen peper of vers gehakte peterselie. Geef er een salade bij. Meng eventueel voor de originele versie beetgaar ge kookte pasta met gesmolten en net kleurende boter en bestrooi vervolgens met de versgeraspte kaas. afliaje} ueA }9oa 01 '>|aop japuo pza 6 'japuosjipaj 8 'loqoj ueA 2nj '|aasuad 9 'qoqoj isjoq do g Toqoj doi 'p|ed do jjoa 'ia^rp do z 'uaAoqjm.jp 1 www.kokenuitdekrant.nl

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2011 | | pagina 22