in Serooskerke S- Beoordeling sa In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgelegenheden. Prijs-kwaliteit: Entourage: Bediening:*** Horen, zien en ruiken: De Schelp- hoek ligt aan een natuurgebied en vlakbij duikplekken in de Oosterschel- de. Conclusie: In de categorie familieres taurants scoort de Schelphoek goed. Het is wel een restaurant van de oude stempel, maar ook dat is soms wel prettig. Het blijft de hele tijd maar in mijn hóófd zitten. Waarom staat De Schelphoek afge keerd van de mooie Oosterschel- de? Het ligt aan een waterrijk na tuurgebied, maar dat zie je niet als je aan tafel zit. Doodzonde, maar als het goed is, komt daar spoedig verandering in. De Schelphoek in het Schouwse Serooskerke wil terug naar zijn oude stek, bij het caisson aan het water, waar het voor de ramp van '53 lag. „Dat is al heel lang een diepe wens van ons", zegt Margreet Bosland, eigenaar van het restaurant. Rijk en Margreet Bosland runnen het restaurant vanaf 1994. Daar voor was het eigendom van fami lie Van der Putten. „We liggen aan een fietsroute en mensen vinden ons toch wel. Maar aan de andere kant van de dijk is het uitzicht veel mooier." In hun familierestaurant serveren ze voor ieder wat wils. De menu kaart ziet er klassiek uit, met wild bouillon en paddenstoelen en sel derij of gebraden hazenrugfilet met wildroomsaus. Vanaf 31 maart serveert De Schelphoek weer een menu met Oosterscheldekreeft. Dan wordt traditiegetrouw het kreeftenseizoen geopend. Rijk zegt over zijn eigen keuken, dat hij 'vrij traditioneel kookt'. De kaart verraadt een voorkeur voor Frank rijk, met soupe de gibiers légére- ment liée aux girolles (8,00 euro.) We zijn met lunchtijd bij De Schelphoek, waar we terecht kun nen voor een uitgebreid a la carte menu, of gewoon voor een uitsmij- tertje, omelet of gebakken mossel. We willen een simpele lunch en kiezen een groentensoep (6,00 eu ro) en tomatensoep (6,00 euro) vooraf De met linnen ingedekte ta fels zijn bestemd voor het a la car te eten. Wij krijgen placemats. Het is een gegeven dat het wassen van tafellinnen een behoorlijke aanslag op de portemonnee van de onder nemer is. „We zouden ook alle ta fellinnen kunnen afschaffen, maar dat willen we onze trouwe gasten niet aandoen", verklaart Margreet Bosland. De tomatensoep is gedeeltelijk van eigen hand. De chefkok/eigenaar Rijk Bosland heeft aan een basis soep een 'persoonlijke touch' gege ven. Dat is toch een zwaktebod. Mijn disgenoot kan de groenten- soep met verse bleekselderie, bloemkool, courgette erg waarde Kestauraru De Schelphoek f Serooskerke Margreet Bosland serveert een lunch in De Schelphoek in Serooskerke. zijn nog maar net terug van van een vakantie in Frankrijk en moe ten weer op gang komen. Bijna al le bestellingen zijn binnen, maar de groenteboer moet nog langsko men. „Met wat kunstgrepen heb ben we toch nog een mooie sala de, zonder sla, kunnen maken." Daar heeft hij gelijk in. De salades waren niet opzienbarend, maar wel op smaak met gebruik van goe de, verse producten. We krijgen nog de Parel van de Schelphoek als toetje. Een 'zelfont worpen' gebakje, dat gebakken is met veel ingrediënten van de bo lus. „Ik wilde weieens wat anders dan bolussen aanbieden voor onze catering. Zo ben ik op onze eigen parel gekomen." Het is een compact taartje, dat be staat uit opgerold deeg en een crè meachtige vulling. Het is zoet, machtig en versierd met parels. Het is een smakelijke afsluiter van een eenvoudige no nonsense lunch. Het interieur is gedateerd en A schreeuwt om een frisse facelift. Dat kan dan mooi tegelijk gebeu ren met de verhuizing naar de wa terkant. Het echtpaar Bosland wil De Schelphoek verhuizen naar de andere kant van de dijk met uitzicht op de Oosterschelde. Hotel-restaurant, cateringbedrijf De Schelphoek, Serooskerkseweg 24, 4327 SE Serooskerke. Open: Di. van 12.00 tot 20.30 uur. Wo. 12.00 tot 15.00 uur en van 17.30 20.30 uur. Don. 12.00 tot 15.00 uur, van 17.30 tot 20.30 uur. Vrij. 12.00 uur tot 21.00 uur. Zat. 11.00 uur tot 21.00 uur. Zon. 11.00 tot 20.30 uur. Tel: 0111671212. www.deschelphoek.nl foto's Dirk-Jan Gjeltema den we wel meer willen proeven. Op het bordje Schelphoek liggen gerookte heilbot, mosseltjes in het zuur, rivierkreeftjes, gerookte zalm, passievruchten en olijven. De ingemaakte mossels zijn zuur-zoet. Het is een recept van ei gen hand en zuiver van smaak. Met royale hand is het stokbrood met boter besmeerd. De laag had voor ons wel wat minder dik mo gen zijn. Als wij het er later met de kok over hebben, dan belooft hij dat hij zich bij volgende gasten in zal houden. „Zo leer je nog eens wat", zegt hij. De chefkok be wijst te kunnen improviseren. Ze ren. Voor beide voorafjes hoefje geen koksopleiding gehad te heb ben. Met een stokbrood paling (9,00 euro) en Schelphoek (10,50 euro) vervolgen we. De maaltijdsa lades zijn verzorgd opgemaakt met passievrucht en een heerlijke aard appelsalade. Dit soort smaken zou

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2011 | | pagina 83