in Vrouwenpolder Ht bst bwrd ahm vn Vlssngn Beoordeling Prijs-kwaliteit: Entourage: Bediening: Horen, zien en ruiken: het restaurant heeft een jonge, vriendelijke uitstra ling. We denken dat de keuken meer kan dan ze ons heeft laten zien, maar de koks passen zich te veel aan de Westerse smaak aan. Conclusie: De Aziatische keuken kan zo lekker zijn, maar niet als de keuken alleen maar een algemene smaak wil benaderen. In een tijdschrift over eten en restaurants lezen we dat er in Vrouwenpolder echt Vietnamees gegeten kan worden. „Maar bel een dag van te voren, dan kan de kok zich er op voorbereiden", staat in een recensie. De gast is tevreden over haar Vietnamese maaltijd bij Restaurant Vietnam. Wij ne men de tip over, bellen een dag vooraf en verheugen ons bij voorbaat al op de verfijnde Viet namese keuken. We dachten altijd dat Vrouwenpol der net als zoveel andere dorpen een Chinees restaurant heeft. Maar de oorsprong van deze Chi nees is Vietnamees. Eigenaar Long Lam zegt 'honderd procent Vietna mees' te zijn. Maar er kan bij hem ook.Chinees worden gegeten. Dat blijkt ook deze zondagavond. Het is druk in het restaurant met voor al wokkers. Aan geen ander tafel tje dan het onze wordt a la carte gegeten. De spotprijs voor wokken van 17 euro per persoon en het wokarrangement van 22,50 euro voor onbekerkt eten en drinken is een lokkertje. Die formule spreekt veel mensen aan. Wij krijgen kroepoek met enkele Vietnamese sausjes. In een sausje herken ik de gefermenteerde soya- bonen-saus, in een ander de oos terse vissaus en een sausje ziet er erg mooi uit met versgesneden ro de pepers. Pittig dus en lekker. Het begin is goed, het is in elk geval an ders dan bij een gewone Chinees. Op een A-viertje is speciaal voor ons het Vietnamees viergangenme nu uitgeprint voor 25 euro. We be ginnen met Pho Bo, een pikante runderbouillon met rijstnoedels, taugélenteui en gegrillde stukjes malse biefstuk. Een mooie heldere soep met mals vlees. Maar helaas is de kok uitgeschoten met de zout- pot of hij kookt altijd zout. Deze hoeveelheid kan niet gezond zijn. We vervolgen met een pannen koek, gevuld met taugé, vlees, gar nalen, stukjes komkommer, win terwortel en een vissaus. De pan nenkoek is goed gelukt, ziet er niet alleen mooi uit met zijn diepgele kleur, maar voldoet ook aan onze verwachting van subtiel Vietna mees eten. De groenten zijn beet gaar en helder van kleur. De munt blaadjes geven het gerecht een fris se smaak, waardoor ook nog eens de zout-zoet-verhouding goed tot haar recht komt. Deze gang haalt een ruime voldoende. Het hoofdgerecht is een deceptie. foto's Lex de Meester slagroom. Het is geen authentiek avondje Vietnamees eten gewor den, waarop we gehoopt hadden en zeker geen etentje voor Ooster se fijnproevers. Chinees Vietnamees wokrestaurant Vietnam, Schoolstraat 1 4354 AJ Vrouwenpolder, telefoon: 0118-593507. E-mail: info@restaurant-vietnam.nl woensdag gesloten, doordeweeks open van 16.00 tot 21.30 uur en in het weekend vanaf 12.00 uur. Pinnen kan. In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgelegenheden. De bediening van Vietnam, attent en vriendelijk. De zeetong is gefrituurd en be werkt met kokosboter, staat erop het A-viertje. De kok heeft citroen gras gebruikt, maar die zurige fris se smaak is niet terug te halen. De zeetong is te vettig voor mij om lekker te zijn. Wel is de winterwor tel mooi tot roos gesneden en dingt de schotel mee naar de schoonheidsprijs. Maar de tong is door de bereiding verpest. Het vlees, roerbakken biefstukfilet met pikante woksaus en verse basi licum, is goed bereid. De peultjes, worteltjes, paprika en de lenteui zijn kort gewokt en daardoor knap perig. Het gerecht is wel gewoon tjes en het beantwoordt niet aan onze Oosterse verwachting. Long Lam zegt over de creatie van de vis dat de keuken juist veel lo vende woorden krijgt over de be reidingswijze. „Een meneer uit Vlissingen vraagt altijd speciaal naar deze tong. Hij wil niets anders en komt vaak. We hebben trouwens veel trouwe gas ten die Vietnamees willen eten. Zelfs helemaal vanuit de Rand stad. Die vinden dit menu lekker." Dat het vlees op smaak is gebracht met wokkruiden is een dubbele te genvaller. Van wokken bij een Chi nees krijg ik steevast dorst, ik ver moed dat de smaakversterkers de ze reactie oproepen. Bovendien wilen we Vietnamees eten en hadden we op een aantal kleine verfijnde schotels gerekend. Long Lam reageert dat de keuken alles kan maken wat de gast wil en dat de koks dan ook een aantal hapjes a la de Indische rijsttafel kunnen bereiden. „Voor grote groe pen doen we dat nu al heel vaak." Voor twee mensen is die werkwij ze intensief, maar dat 'kunnen we ook hoor.' „Als er speciaal ge vraagd wordt naar een Vietnamees menu met kleine hapjes, dan ma ken we dat klaar." We laten de laatste gang zitten, vers fruit met lychee en ijs met Op 't hoekje in Vrouwenpolder, restaurant Vietnam. lekker en puur een na het shoppen gezellig genieten maar ook voor... als je wat te hebt ontspannen doen in overnachten DE LEUGENAAR Boulevard Banker! 132 - Vlissingen 0118 412500 - info@hotelde!eugenaar wvAv.holeldeleugenaor nl

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2011 | | pagina 75