in Goes
uit15
Beoordeling
donderdag 3 februari 2011
In Eten doen de
redacteuren Edith
Ramakers en Nadia
Berkelder beurtelings
erslag van een bezoek
aan Zeeuwse
eetgelegen heden.
Prijs-Kwaliteit
Met nog nét een beetje meer aan
dacht en passie heeft Goes er een leu
ke zaak bij. Margarita is vriendelijk ge
prijsd, we betaalden bijna zeventig eu
ro voor twee.
Entourage
Gezellig binnen, de Piet Heinstraat is
de doorgaande weg door Goes.
Bediening
Attent, aardig en gastvrij.
Conclusie: Margarita verdient een
kans om een naam op te bouwen in
Goes. Wij willen iets meer lef en iets
meer Middellandse zee.
Restaurant Margarita
in Goes is nog maar
een paar weken
open. Het zit in het
pand aan de Piet
Heinstraat waar vroeger La Dol
ce Vita zat. De nieuwe eigenaar
van Margarita is weer de oude
eigenaar van Papas Tapas in
Westenschouwen. Dat restau
rant is verkocht aan de buur-
We prikken lekkere pittige olijfjes
en krijgen even de tijd om rond te
gluren. Margarita zit op de begane
grond van het toch wat sfeerloze
stadspoortgebouw in Goes. Bin
nen is van dat gebrek aan sfeer bui
ten weinig te merken. Het restau
rant heeft een bruine tegelvloer, ro
buuste houten tafels met stoffen
lopers erop, van die compleet in
leer gehulde stoelen die tegenwoor
dig hip zijn in de restaurantwe
reld, taupekleurige muren, mo
dern-expressionistische schilde
rijen en lampen die telkens van
kleur verschieten. Je kunt zó de
keuken inkijken, vooral vanaf het
platform: de zaak heeft een hoger
en een lager gedeelte. Het is stijl
vol modern, maar gezellig; bij de
tijd zonder irritant hip te zijn.
De tapas uit Westenschouwen zijn
meeverhuisd naar Goes, een stuk
of tien verschillende. Verder is er
een keuzemenu van drie gangen,
dat tot 1 maart 25 euro kost, met
voor elke gang zes opties. Margari
ta-heeft bovendien een geruststel
lend bescheiden pizzakaart. Mijn
gezelschap gaat voor drie gangen:
ze kiest salade met rucola en gei
tenkaas vooraf: ze krijgt een klein
plukje, terwijl je in een restaurant
dat zich mediterraan noemt mis
schien wel zo'n gulle Franse salade
verwacht. „Moet ik heel erg kri
Margarita heeft een bescheiden pizzakaart.
Vanuit het restaurant kun je in de keuken kijken.
Solskin... dat is genieten van eik moment
Boulevard Bunkert 58,4382 AC Vlissingen.
Telefoon (0118) 417350. Fax (0118) 440 072
www.solskin.nl
Restaurant
Margarita
Piet Heinstraat 3A j
Restaurant Margarita is nog maar net open. foto's Willem Mieras
er, doordat ze aan een stokje zitten
als lolly's uitzien, snoepjes en pa
leisgebak, van die ouderwetse
koek met zo'n roze streepje.
Als we afrekenen en vertellen wat
we komen doen, schrikt eigenares
se Paola van Gilst een beetje. Of
we er rekening mee willen hou
den dat ze nog maar twee weken
open zijn. Dat willen we.
Restaurant Margarita, Piet Heinstraat
3a, 4461 GL Goes, telefoon: 0113-
853485, of 06-55585031;
info@restaurantmargarita.nl,
www.restaurantmargarita.nl
Geopend op dinsdag tot en met
zaterdag van 17.00 tot 22.00 uur.
tisch zijn?", vraagt ze. „De tomaat
jes zijn ijskoud, die komen zo uit
de koeling, maar de rest smaakt
prima." Het brood dat we erbij krij
gen is heerlijk, van die kleine bolle
tjes met een fijne taaie korst.
De twee tapas die ik als voorafje
eet zijn ook lekker, maar niet me
morabel: de gehaktballetjes liggen
in een net iets te zoete tomaten
saus en het gehakt zelf had wat
mij betreft wat meer gekruid mo
gen zijn. De spinazie-kaaskroketjes
blijken van die echte Hollandse
kroketjes te zijn, gevuld met kaas
ragout en een knapperig korstje.
Stiekem had ik Griekse spina-
ziekroketjes in mijn hoofd toen ik
ze bestelde. Dat is natuurlijk mijn
eigen schuld: de kroketjes smaken
goed.
Het tempo bij Margarita is fijn,
aan de snelle kant. We hoeven
niet overdreven lang te wachten,
bovendien wordt de karaf water
steeds attent bijgevuld. De kabel
jauw van het driegangenmenu ligt
bovenop een bergje couscous met
kruiden. Dobbelsteentjes spek
moeten de vis wat pit geven; en
dat is het eigenlijk al: het gerecht is
aan de zoute kant. Door de cous
cous zitten nog plakjes courgette
en een groente die op pastinaak
lijkt. Mijn tafelgenote krijgt er frie
tjes en een bakje sla bij. Mijn pizza
napoletana is ruim voorzien van
mozzarella, wat hem machtig
maakt. Verder liggen er gelukkig
weinig ingrediënten op: alleen wat
ansjovis, kappertjes en tomaat. Bij
een pizza met een goede bodem is
meer beleg overbodig. Helaas is
mijn bodem niet helemaal.ge-
slaagd: hij is niet volledig gaar en
een beetje slap. lammer, een goe
de pizza begint bij een lekker knap
perig gebakken deeg.
Het toetje voor mijn gezelschap is
limoentaart met ijs, tot haar verras
sing een klein gebak
je: een laag deeg, een
laagje limoenvulling
en een dikke laag ge
klopt eiwit dat onder
de grill een beetje
bruin gegaard is. Het
gebak is zoeter dan ze had ver
wacht, maar wel lekker. Mijn cara-
melpannacotta zit in een heel
klein glaasje en heeft een goede ca-
ramelsmaak. Ik krijg nog een bolle
tje ijs, slagroom en een groene
kletskop waar een venijnig soort
pepermunt in blijkt te zijn ver
werkt. Erg apart, maar niet mijn
smaak, zeker niet in combinatie
met het zoet van het toetje.
Thee drinken bij Margarita is geen
half werk. Ik krijg echte geurige jas
mijnthee, die zich in de theepot
van strakke bolletjes tot mooie
blaadjes uitstrekt. Lekker. Bij de
koffie en de thee krijgen we nog
een bord met zoet: bonbons die