in Goes uit15 Beoordeling donderdag 3 februari 2011 In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings erslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgelegen heden. Prijs-Kwaliteit Met nog nét een beetje meer aan dacht en passie heeft Goes er een leu ke zaak bij. Margarita is vriendelijk ge prijsd, we betaalden bijna zeventig eu ro voor twee. Entourage Gezellig binnen, de Piet Heinstraat is de doorgaande weg door Goes. Bediening Attent, aardig en gastvrij. Conclusie: Margarita verdient een kans om een naam op te bouwen in Goes. Wij willen iets meer lef en iets meer Middellandse zee. Restaurant Margarita in Goes is nog maar een paar weken open. Het zit in het pand aan de Piet Heinstraat waar vroeger La Dol ce Vita zat. De nieuwe eigenaar van Margarita is weer de oude eigenaar van Papas Tapas in Westenschouwen. Dat restau rant is verkocht aan de buur- We prikken lekkere pittige olijfjes en krijgen even de tijd om rond te gluren. Margarita zit op de begane grond van het toch wat sfeerloze stadspoortgebouw in Goes. Bin nen is van dat gebrek aan sfeer bui ten weinig te merken. Het restau rant heeft een bruine tegelvloer, ro buuste houten tafels met stoffen lopers erop, van die compleet in leer gehulde stoelen die tegenwoor dig hip zijn in de restaurantwe reld, taupekleurige muren, mo dern-expressionistische schilde rijen en lampen die telkens van kleur verschieten. Je kunt zó de keuken inkijken, vooral vanaf het platform: de zaak heeft een hoger en een lager gedeelte. Het is stijl vol modern, maar gezellig; bij de tijd zonder irritant hip te zijn. De tapas uit Westenschouwen zijn meeverhuisd naar Goes, een stuk of tien verschillende. Verder is er een keuzemenu van drie gangen, dat tot 1 maart 25 euro kost, met voor elke gang zes opties. Margari ta-heeft bovendien een geruststel lend bescheiden pizzakaart. Mijn gezelschap gaat voor drie gangen: ze kiest salade met rucola en gei tenkaas vooraf: ze krijgt een klein plukje, terwijl je in een restaurant dat zich mediterraan noemt mis schien wel zo'n gulle Franse salade verwacht. „Moet ik heel erg kri Margarita heeft een bescheiden pizzakaart. Vanuit het restaurant kun je in de keuken kijken. Solskin... dat is genieten van eik moment Boulevard Bunkert 58,4382 AC Vlissingen. Telefoon (0118) 417350. Fax (0118) 440 072 www.solskin.nl Restaurant Margarita Piet Heinstraat 3A j Restaurant Margarita is nog maar net open. foto's Willem Mieras er, doordat ze aan een stokje zitten als lolly's uitzien, snoepjes en pa leisgebak, van die ouderwetse koek met zo'n roze streepje. Als we afrekenen en vertellen wat we komen doen, schrikt eigenares se Paola van Gilst een beetje. Of we er rekening mee willen hou den dat ze nog maar twee weken open zijn. Dat willen we. Restaurant Margarita, Piet Heinstraat 3a, 4461 GL Goes, telefoon: 0113- 853485, of 06-55585031; info@restaurantmargarita.nl, www.restaurantmargarita.nl Geopend op dinsdag tot en met zaterdag van 17.00 tot 22.00 uur. tisch zijn?", vraagt ze. „De tomaat jes zijn ijskoud, die komen zo uit de koeling, maar de rest smaakt prima." Het brood dat we erbij krij gen is heerlijk, van die kleine bolle tjes met een fijne taaie korst. De twee tapas die ik als voorafje eet zijn ook lekker, maar niet me morabel: de gehaktballetjes liggen in een net iets te zoete tomaten saus en het gehakt zelf had wat mij betreft wat meer gekruid mo gen zijn. De spinazie-kaaskroketjes blijken van die echte Hollandse kroketjes te zijn, gevuld met kaas ragout en een knapperig korstje. Stiekem had ik Griekse spina- ziekroketjes in mijn hoofd toen ik ze bestelde. Dat is natuurlijk mijn eigen schuld: de kroketjes smaken goed. Het tempo bij Margarita is fijn, aan de snelle kant. We hoeven niet overdreven lang te wachten, bovendien wordt de karaf water steeds attent bijgevuld. De kabel jauw van het driegangenmenu ligt bovenop een bergje couscous met kruiden. Dobbelsteentjes spek moeten de vis wat pit geven; en dat is het eigenlijk al: het gerecht is aan de zoute kant. Door de cous cous zitten nog plakjes courgette en een groente die op pastinaak lijkt. Mijn tafelgenote krijgt er frie tjes en een bakje sla bij. Mijn pizza napoletana is ruim voorzien van mozzarella, wat hem machtig maakt. Verder liggen er gelukkig weinig ingrediënten op: alleen wat ansjovis, kappertjes en tomaat. Bij een pizza met een goede bodem is meer beleg overbodig. Helaas is mijn bodem niet helemaal.ge- slaagd: hij is niet volledig gaar en een beetje slap. lammer, een goe de pizza begint bij een lekker knap perig gebakken deeg. Het toetje voor mijn gezelschap is limoentaart met ijs, tot haar verras sing een klein gebak je: een laag deeg, een laagje limoenvulling en een dikke laag ge klopt eiwit dat onder de grill een beetje bruin gegaard is. Het gebak is zoeter dan ze had ver wacht, maar wel lekker. Mijn cara- melpannacotta zit in een heel klein glaasje en heeft een goede ca- ramelsmaak. Ik krijg nog een bolle tje ijs, slagroom en een groene kletskop waar een venijnig soort pepermunt in blijkt te zijn ver werkt. Erg apart, maar niet mijn smaak, zeker niet in combinatie met het zoet van het toetje. Thee drinken bij Margarita is geen half werk. Ik krijg echte geurige jas mijnthee, die zich in de theepot van strakke bolletjes tot mooie blaadjes uitstrekt. Lekker. Bij de koffie en de thee krijgen we nog een bord met zoet: bonbons die

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2011 | | pagina 81