in Domburg Ht bst bwrd ahm vn Vlssngn Beoordeling Prijs-kwaliteit: Entourage: Horen, zien en ruiken: We dachten bij binnenkomst dat het een eetcafé voor jongeren was, maar in de loop van de avond schoven ook ouderen aan. Conclusie: De gezelligheid is Aloha's troef. Het eten ontstijgt niet de maal tijd van een doorsnee eetcafé. Alsof alle uitbaters in Domburg tegelijk heb ben besloten om dicht te gaan. In de an ders altijd levendige toeristen plaats loopt de sporadische toe rist wat verloren rond. Het is half januari. Gelukkig doet een klein aantal restauranteigenaren nog niet aan seizoenssluiting. Eetcafé Aloha is er een van. In een smal uitgaansstraatje stap pen we er binnen. Het is een va riant op de bruine kroeg, waar een groep aan de bar zit, een tweetal zit te eten aan een hoge tafel, waar het licht gedempt is. Aloha voelt direct prettig aan. Melissa brengt ons naar een tafel in het achterste gedeelte van de zaak, vlakbij twee fruitautomaten. Een grote opgezette schildpad kijkt ons aan en een surfplank hangt tegen het plafond. Het interi eur bestaat uit een in de loop der jaren opgebouwde mengelmoes van spullen met een discobal ver moedelijk als oudste decoratie. De grote tafel bij de bar is gereser veerd door een groep. Vandaar dat wij wat afgezonderd zijn van het geheel. We zitten op ons gemak, maar vra gen ons wel af wat de keuken te bieden heeft. Meer dan de beken de eetcaféhap van slibtongetjes, bakje sla en fabrieksfriet zal het toch niet zijn? Op de menukaart is een pagina in gevuld met fingerfood-gerechten, zoals kippenvleugeltjes, maar pok tal van wraps, tosti's, broodjes en maaltijdsalades. Bij de vleesgerechten staat tot on ze verbazing een kangoeroebief stuk. Daaraan'waag ik me niet. Ik heb de beelden nog vers in het ge heugen van de overstroming in Australië, waarvan ook veel kan goeroes de dupe waren. Het is hy pocriet, want een beest is een beest, maar toch slaan we de bief stuk als deeltijd-vegetariërs over. We bestellen een uiensoep en gar- nalenspies. Als de gerechten ko men, dan vragen we aan de kok of ze nog even terug mogen onder de salamander grill. Ze zien er bleek uit en kunnen nog een hete bron gebruiken. Het oog wil ook wat. Vijf minuten later is nog niets van een mooi bruin korstje te beken nen. De garnalenspiesjes (5,00 eu ro) smaken ook nog eens zoute loos. De uiensoep (4,50 euro) is lekker en we geloven Melissa op haar woord dat alle soepen zelfge maakt zijn. We combineren voor het hoofdgerecht spareribs (15,50 euro) en een geitensalade (9,50 eu ro). We krijgen er friet en wedges bij - sterk gekruide gebakken aard- foto's Rolf de Feijter eer. Hij snijdt een stukje van de hamburger af. Hij heeft weer ge lijk. De platte schijf is stevig gebak ken en ongetwijfeld zelfgemaakt. Dat is goed gedaan. „Het is hier ge woon relaxed en na het eten gaan we nog naar een kroeg, hier een eindje verderop in de straat." Als hij lang wil tafelen met zijn vrien din, dan kiest hij voor restaurants in de hoofdstraat van Domburg, Westkapelle of Middelburg. „Ik zou het heel leuk vinden als je naar Italiaan Milano hier in Dom burg gaat. In de zomer, als het ge zellig druk is. Dat is mijn aanra der." Eetcafé Aloha, Stationsstraat 9 4357 BK Domburg van Mario Blokdijk en Marco Wiechert. Pinnen kan. www.cafe-aloha.nl HHUHBHOaMflHaBMBai In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgelegenheden. Bediening: Eetcafé Aloha brengt sfeer in een winters Domburg. Aloha in Domburg, een kroeg annex eetcafé. ker als Wilco aan onze tafel aan schuift. Wilco maakt deel uit van de groep en herkent de recensen te. „Even niet aan iets culinairs denken", adviseert hij. „Hier bij Al oha is het gewoon genieten. We komen er met Domburg, de voet balclub, heel vaak iets eten. Ikzelf toch zeker een keer in de twee we ken. Het is laagdrempelig en je eet er een cafémaaltijd, in een prettige sfeer." Wilco heeft gelijk. Eten is bijzaak, het gaat om de sfeer. Hij wil geen reclame maken voor de zaak, maar 'dat gebeurt vanzelf. „Als je hier vaak komt, dan weet je wat je moet eten. De hamburger bijvoor beeld moet je proeven." Als zijn bord komt, dan krijg ik de appeltjes- en het obligate bakje sla. Het vlees van de spareribs valt van de botten en is goed gekruid. De smaak is goed De geitensalade is fantasieloos. De kleine gebakken geitenkaasjes overtuigen niet. Op de website van Aloha staat dat het eten heerlijk is, tegen een eer lijke prijs en in een fijne sfeer. Af halen kan ook en in de zomer staan er gerechten van het seizoen op de kaart. Wij zijn het ten dele met die aan beveling eens. Het eten voldoet, maar is niets bijzonders, verwacht geen echte kookkunsten van deze keuken. Maar gezellig is het er wel en de sfeer is opperbest. Dat is ze- Stationsstraat 9 Domburg «juwnmi. lekker en puur een na het shoppen gezellig genieten maar ook voor... als je wat te hebt ontspannen doen in overnachten DE LEUGENAAR Boulevard Bonkert 132 - Vlissingen 0118 412500 - info@holeldeleugenaar www.holeldeleugenaar nl

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2011 | | pagina 73