in Domburg
Ht bst
bwrd
ahm vn
Vlssngn
Beoordeling
Prijs-kwaliteit:
Entourage:
Horen, zien en ruiken: We dachten bij
binnenkomst dat het een eetcafé
voor jongeren was, maar in de loop
van de avond schoven ook ouderen
aan.
Conclusie: De gezelligheid is Aloha's
troef. Het eten ontstijgt niet de maal
tijd van een doorsnee eetcafé.
Alsof alle uitbaters in
Domburg tegelijk heb
ben besloten om
dicht te gaan. In de an
ders altijd levendige toeristen
plaats loopt de sporadische toe
rist wat verloren rond. Het is
half januari. Gelukkig doet een
klein aantal restauranteigenaren
nog niet aan seizoenssluiting.
Eetcafé Aloha is er een van. In
een smal uitgaansstraatje stap
pen we er binnen. Het is een va
riant op de bruine kroeg, waar
een groep aan de bar zit, een
tweetal zit te eten aan een hoge
tafel, waar het licht gedempt is.
Aloha voelt direct prettig aan.
Melissa brengt ons naar een tafel
in het achterste gedeelte van de
zaak, vlakbij twee fruitautomaten.
Een grote opgezette schildpad
kijkt ons aan en een surfplank
hangt tegen het plafond. Het interi
eur bestaat uit een in de loop der
jaren opgebouwde mengelmoes
van spullen met een discobal ver
moedelijk als oudste decoratie.
De grote tafel bij de bar is gereser
veerd door een groep. Vandaar dat
wij wat afgezonderd zijn van het
geheel.
We zitten op ons gemak, maar vra
gen ons wel af wat de keuken te
bieden heeft. Meer dan de beken
de eetcaféhap van slibtongetjes,
bakje sla en fabrieksfriet zal het
toch niet zijn?
Op de menukaart is een pagina in
gevuld met fingerfood-gerechten,
zoals kippenvleugeltjes, maar pok
tal van wraps, tosti's, broodjes en
maaltijdsalades.
Bij de vleesgerechten staat tot on
ze verbazing een kangoeroebief
stuk. Daaraan'waag ik me niet. Ik
heb de beelden nog vers in het ge
heugen van de overstroming in
Australië, waarvan ook veel kan
goeroes de dupe waren. Het is hy
pocriet, want een beest is een
beest, maar toch slaan we de bief
stuk als deeltijd-vegetariërs over.
We bestellen een uiensoep en gar-
nalenspies. Als de gerechten ko
men, dan vragen we aan de kok of
ze nog even terug mogen onder de
salamander grill. Ze zien er bleek
uit en kunnen nog een hete bron
gebruiken. Het oog wil ook wat.
Vijf minuten later is nog niets van
een mooi bruin korstje te beken
nen. De garnalenspiesjes (5,00 eu
ro) smaken ook nog eens zoute
loos. De uiensoep (4,50 euro) is
lekker en we geloven Melissa op
haar woord dat alle soepen zelfge
maakt zijn. We combineren voor
het hoofdgerecht spareribs (15,50
euro) en een geitensalade (9,50 eu
ro). We krijgen er friet en wedges
bij - sterk gekruide gebakken aard-
foto's Rolf de Feijter
eer. Hij snijdt een stukje van de
hamburger af. Hij heeft weer ge
lijk. De platte schijf is stevig gebak
ken en ongetwijfeld zelfgemaakt.
Dat is goed gedaan. „Het is hier ge
woon relaxed en na het eten gaan
we nog naar een kroeg, hier een
eindje verderop in de straat." Als
hij lang wil tafelen met zijn vrien
din, dan kiest hij voor restaurants
in de hoofdstraat van Domburg,
Westkapelle of Middelburg. „Ik
zou het heel leuk vinden als je
naar Italiaan Milano hier in Dom
burg gaat. In de zomer, als het ge
zellig druk is. Dat is mijn aanra
der."
Eetcafé Aloha, Stationsstraat 9
4357 BK Domburg van Mario Blokdijk
en Marco Wiechert. Pinnen kan.
www.cafe-aloha.nl
HHUHBHOaMflHaBMBai
In Eten doen de
redacteuren Edith
Ramakers en Nadia
Berkelder beurtelings
verslag van een bezoek
aan Zeeuwse
eetgelegenheden.
Bediening:
Eetcafé Aloha brengt sfeer in een winters Domburg.
Aloha in Domburg, een kroeg annex eetcafé.
ker als Wilco aan onze tafel aan
schuift. Wilco maakt deel uit van
de groep en herkent de recensen
te. „Even niet aan iets culinairs
denken", adviseert hij. „Hier bij Al
oha is het gewoon genieten. We
komen er met Domburg, de voet
balclub, heel vaak iets eten. Ikzelf
toch zeker een keer in de twee we
ken. Het is laagdrempelig en je eet
er een cafémaaltijd, in een prettige
sfeer."
Wilco heeft gelijk. Eten is bijzaak,
het gaat om de sfeer. Hij wil geen
reclame maken voor de zaak, maar
'dat gebeurt vanzelf. „Als je hier
vaak komt, dan weet je wat je
moet eten. De hamburger bijvoor
beeld moet je proeven."
Als zijn bord komt, dan krijg ik de
appeltjes- en het obligate bakje sla.
Het vlees van de spareribs valt van
de botten en is goed gekruid. De
smaak is goed De geitensalade is
fantasieloos. De kleine gebakken
geitenkaasjes overtuigen niet.
Op de website van Aloha staat dat
het eten heerlijk is, tegen een eer
lijke prijs en in een fijne sfeer. Af
halen kan ook en in de zomer
staan er gerechten van het seizoen
op de kaart.
Wij zijn het ten dele met die aan
beveling eens. Het eten voldoet,
maar is niets bijzonders, verwacht
geen echte kookkunsten van deze
keuken. Maar gezellig is het er wel
en de sfeer is opperbest. Dat is ze-
Stationsstraat 9
Domburg
«juwnmi.
lekker en puur
een na het shoppen
gezellig genieten
maar ook voor...
als je wat te hebt
ontspannen doen
in overnachten
DE LEUGENAAR
Boulevard Bonkert 132 - Vlissingen
0118 412500 - info@holeldeleugenaar
www.holeldeleugenaar nl