in Renesse uit 15 Beoordeling In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgelegenheden. Nadia Berkelder Prijs-Kwaliteit Ruim tachtig euro voor twee: degelijk met niet al te veel verrassingen en een paar uitglijders. Entourage De eetzaal van het hotel is niet erg sfeervol en vooral erg groot op een stille winteravond. Zomers kun je hier buiten eten. Bediening Vriendelijk, attent en niet te tuttig. Conclusie: De Zeeuwse Stromen is meer een hotel dan een restaurant, maar voor hongerige verdwaalde reizi gers een prima adres. donderdag 20 januari 2011 Het is natuurlijk vra gen om moeilijkhe den: op een winter se dinsdagavond op de bonnefooi een hapje gaan eten op Schou wen. We proberen het eerst in Scharendijke, maar dat is in zijn geheel op slot. Om zeker te zijn van een maaltijd besluiten we naar hotel de Zeeuwse Stromen in Renesse te rijden. En daar zijn we inderdaad welkom. Eten in een hotel blijkt maar weer eens heel anders dan eten in een 'normaal' restaurant, alleen al de omvang van de eetzaal maakt het wat onpersoonlijk. Die zaal lijkt bij de Zeeuwse Stromen ook nog eens onveranderd sinds de jaren negentig, met de zonnig oranje-ge le wanden en kleurige stoelen. Vanavond zijn er maar een paar plaatsen in het restaurant bezet, al lemaal met hotelgasten. Wij mo gen aan het raam zitten, aan een grote ronde tafel. Op de menukaart staan lokale pro ducten - altijd een goed teken: vlees van Boot uit Kerkwerve, kaas van de Schellach uit Middelburg en de witte wijn van de Kleine Schorre. Als we alvast wat knabbe len aan de sneetjes brood, komen et piepkleine bordjes uit de keu ken: dat zal toch niet het voorge recht zijn? Het blijkt een amuse, een paar plakjes gedroogde worst met mosterd en wat rucolablaad- jes, een smakelijk hapje. Na die amuse is de piepkleine fase voorbij: bij de Zeeuwse Stromen houden ze van het grote gebaar. Zoals bij mijn salade met Zeeuwse kaas bijvoorbeeld: ik krijg een flin ke pluk slablaadjes, komkommer, een handje amandelen, wat kaan tjes en een overweldigende hoe veelheid kaas. Het zijn drie forse repen tapenade- en bieslookkaas, bij elkaar misschien wel een half pond. Best lekker, maar dat had ook wel subtieler gekund. En ei genlijk vond ik stiekem die kleine zoute kaantjes het lekkerste onder deel van de hele salade, maar dat is een persoonlijke afwijking. De Stellendammer garnalen - het voorgerecht aan de andere kant van de tafel - liggen op een groot bord naast zo'n zelfde berg sla blaadjes, alleen zonder alle poes pas. De chutney van pompoen combineert niet zo met de garna len. „Na één hapje had ik die bood schap welbegrepen", zegt mijn ta felgenoot afgemeten. De garnalen zijn verder prima, maar dat is na tuurlijk geen kunst, meer een kwestie van fatsoenlijk inkopen. Mijn hertenbiefstuk - het hoofdge- Café Restaurant "polskin" hotel De Zeeuwse Stromen: warm welkom op een donker Schouwen-Duiveland. Solskin... dat is genieten van elk moment Boulevard Bankert 58, 4382 AC Vlissingen. Telefoon (0118) 417 350. Fax (0118) 440 072 www.solskin.nl De Zeeuwse Stromen niiinw/pUzpn S Restaurant De Zeeuwse Stromen. we besluiten er één te nemen met zijn tweeën. En zelfs dat blijkt een megaportie te zijn, met een mini crème brulée, die echt goed gelukt is: lekkere niet te zoete vanillevla met een mooi dun laagje suiker er bovenop; sorbetijs van rood fruit; een puddinkje van bloedsinaasap- pel op een zacht koekje; twee stuk jes kruidcake; slagroom en limoen saus. Veel, zelfs nu we delen. Is het omdat we er hongerig uit zien? Bij de rekening krijgen we in plaats van een pepermuntje een flinke zak drop. „Doen we eigen lijk altijd", is de verklaring. Lekker voor wie nog honger heeft onder weg. Hotel De Zeeuwse Stromen, Restaurant 4 Beaufort, Duinwekken 5, 4325 CL Renesse. Telefoon: 0111-462040. Alle dagen open. e-mail: info@zeeuwsestromen.nl. www.zeeuwsestromen.nl. recht - is net iets te doorbakken naar mijn zin; er was ook niet ge vraagd hoe ik hem wilde, en - eer lijk is eerlijk - ik was het vergeten te zeggen. Toch smaakt het hert goed, het vlees is mals met een lek ker korstje, en het heeft een stevi ge hertsmaak. De zoete stoofpeer en rode kool passen natuurlijk goed, een klassieke combinatie. De spinaziequiche is een beetje een vreemde kostganger op het bord en nog overbodig bovendien, want het is allemaal meer dan vol- foto's Izaak Verkeste doende, zeker met de frietjes er nog bij. De proeverij van vis blijkt een groot bord met daarop een stuk heilbot, dat erg lekker smaakt, twee tongfilets, die toch echt aan de droge kant zijn en wat gamba's. Al met al een weinig avontuurlijk gerecht, dat het eigenlijk zou moe ten hebben van kakelverse en supe rieur bereide vis. En dat is in dit ge val niet zo. Het bedje van groente - prei en wat te harde winterwor tel - is geen succes. Jammer. Een toetje past eigenlijk niet meer na al die hoeveelheden voedsel:

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2011 | | pagina 77