in Middelburg
uit in
Beoordeling
donderdag 23 december 2010
In Eten doen de
redacteuren Edith
Ramakers en Nadia
Berkelder beurtelings
verslag van een bezoek
aan Zeeuwse
Prijs-kwaliteit
Eigenlijk niet veel op aan te merken,
maar ook geen echte uitschieters. We
betaalden ruim negentig euro voor
twee personen.
Bediening
Iets minder formeel en iets persoonlij
ker mag van ons wel.
Entourage
De inrichting is wat traditioneel. In de
zomer kun je aan het water eten.
Conclusie:
Geen grote verrassingen bij 't Pack-
huys: een goed adres voor grotere
groepen of familie-etentjes.
Als we binnen ko
men bij Het Pack-
huys in Middel
burg, zijn er net
twee grote tafels be
zet. Het is druk op deze vrijdaga
vond; het restaurant is blijkbaar
in trek bij groepen. We begin
nen te vrezen dat we wel eens
heel lang op ons eten zullen
moeten wachten, maar die
vrees blijkt onterecht. We mer
ken helemaal niets van drukte
in de keuken.
We worden achter een groot
bloemstuk neergezet, aan een
tweepersoonstafeltje tegen de
wand. Op zich handig bedacht: de
ruimte is groot en er staan veel ta
fels, maar we voelen ons wel een
klein beetje weggestopt. Het interi
eur van 't Packhuys lijkt wel wat
op een kelder: het is een lage ruim
te met houten balken aan het pla
fond: het ademt hier ouderwetse
gezelligheid.
Om de eerste trek te stillen, krij
gen we twee zelfgemaakte bitter
ballen, gevuld met draadjesvlees
dat heerlijk op smaak is. „Dat doet
me aan mijn moeder denken",
zegt mijn tafelgenote verlekkerd.
„Die maakte vroeger altijd zelf kro-
ketjes: van vlees, of garnalen. Heer
lijk. Dat smaakte precies zo."
We willen een glas wijn, met wat
water erbij tegen de dorst: „Aan ka-
rafjes doen we niet", zegt de dame
die ons helpt streng. „U kunt wel
een glas water krijgen, of een flesje
mineraalwater." Een vreemde rede
nering, vinden we, maar moppe
ren helpt niet: we krijgen een glas.
De bediening is bij 't Packhuys so
wieso niet van haar stuk te breng
en: de twee vrouwen zitten overal-
nauwgezet en efficiënt bovenop.
Ondanks de drukte worden we
geen moment vergeten, maar voor
een gezellig praatje is geen tijd.
De geitenkaasburger - het voorge
recht - blijkt ook echt een burger
te zijn: een klein warm broodje
met warme geitenkaas en spek er
tussen. Ernaast ligt sla, tomaat en
een kluwen gefrituurde uienrin
gen. Het zijn veel verschillende
smaken, voor in één gerecht. Het
zoet, wat wel echt bij dit gerecht
hoort, is in dit geval een beetje
overdadig, want er ligt én honing
én chutney van rood fruit op het
bord. Mijn gezelschap is blij met
haar zalm en met haar gamba's,
die gefrituurd zijn in tempura-
deeg. Ze krijgt er een piepklein
schaaltje fris-hete komkommer-wa-
sabi dressing bij. „Smaakt goed",
vindt ze.
Het Packhuys in Middelburg.
Het interieur ademt ouderwetse gezelligheid.
knapperige spruitjes. De saus is
zoetig en past goed, maar de truf
fel die erin zou moeten zitten, kan
ik helaas niet ontdekken. Wat abso
luut een pluspunt is: het heerlijk
kruimige en knapperig gebakken
aardappelkroketje én de zelfge
maakte verse frietjes, lekkerder
dan ik sinds lange tijd at in een res
taurant.
De toetjes hebben hier fantasiena
men: 'De Drie Wijzen' is een com
binatie van chocoladegerechten:
witte chocolademousse ('leuk
hoor, maar geen echte chocolade-
foto's Lex de Meester
mousse'goed kleffe mudcake en
zelfs de tegenwoordig op geen en
kele kaart ontbrekende crème
brulée is van chocolade. Mijn ei
gen dessert is een uitvinding: een
wentelteefje van Fries suiker
brood, simpel, maar doeltreffend;
het brood is heerlijk krokant aan
de buitenkant en precies lekker
zompig van binnen. Het wentel
teefje combineert wonderwel met
het koude ijs, ijs zonder de beloof
de boerenjongens erin trouwens.
Bij het pinnen aan tafel zijn we
proefpersonen. „Ik doe dit voor
het eerst", zegt de jongen die met
het apparaat aan komt zetten. La
chend: „Ik reken wel wat minder".
Die hadden we de hele avond wel
aan onze tafel willen hebben.
Restaurant 't Packhuys, Kinderdijk 84,
4331 HH Middelburg, telefoon: 0118 -
67 40 64. www.tpackhuys.nl, e-mail:
info@tpackhuys.nl. Geopend van
17.00 tot 21.30. Lunch alleen op
reservering. Woensdag gesloten.
De 'dagvangst' bij 't Packhuys -
één van de hoofdgerechten - be
staat uit een lekkere, in veel boter
gebakken, roodbaarsfilet, een sap
pig krabbenpootje en alweer zo'n
gamba. Smullen. Ik vind het zelf
meer weer voor wild - het
sneeuwt buiten - en heb gekozen
voor hertenbiefstuk, die ik precies
goed gebakken krijg. Het hert
wordt traditioneel winters geser
veerd: met een stoofpeer en nog
Solskin... dal is genieten van elk moment
Boulevard Bankert 58,4382 AC Vlissingen.
Telefoon (0118) 417 350. Fax (0118) 440 072
www.solskin.nl