in Middelburg uit in Beoordeling donderdag 23 december 2010 In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse Prijs-kwaliteit Eigenlijk niet veel op aan te merken, maar ook geen echte uitschieters. We betaalden ruim negentig euro voor twee personen. Bediening Iets minder formeel en iets persoonlij ker mag van ons wel. Entourage De inrichting is wat traditioneel. In de zomer kun je aan het water eten. Conclusie: Geen grote verrassingen bij 't Pack- huys: een goed adres voor grotere groepen of familie-etentjes. Als we binnen ko men bij Het Pack- huys in Middel burg, zijn er net twee grote tafels be zet. Het is druk op deze vrijdaga vond; het restaurant is blijkbaar in trek bij groepen. We begin nen te vrezen dat we wel eens heel lang op ons eten zullen moeten wachten, maar die vrees blijkt onterecht. We mer ken helemaal niets van drukte in de keuken. We worden achter een groot bloemstuk neergezet, aan een tweepersoonstafeltje tegen de wand. Op zich handig bedacht: de ruimte is groot en er staan veel ta fels, maar we voelen ons wel een klein beetje weggestopt. Het interi eur van 't Packhuys lijkt wel wat op een kelder: het is een lage ruim te met houten balken aan het pla fond: het ademt hier ouderwetse gezelligheid. Om de eerste trek te stillen, krij gen we twee zelfgemaakte bitter ballen, gevuld met draadjesvlees dat heerlijk op smaak is. „Dat doet me aan mijn moeder denken", zegt mijn tafelgenote verlekkerd. „Die maakte vroeger altijd zelf kro- ketjes: van vlees, of garnalen. Heer lijk. Dat smaakte precies zo." We willen een glas wijn, met wat water erbij tegen de dorst: „Aan ka- rafjes doen we niet", zegt de dame die ons helpt streng. „U kunt wel een glas water krijgen, of een flesje mineraalwater." Een vreemde rede nering, vinden we, maar moppe ren helpt niet: we krijgen een glas. De bediening is bij 't Packhuys so wieso niet van haar stuk te breng en: de twee vrouwen zitten overal- nauwgezet en efficiënt bovenop. Ondanks de drukte worden we geen moment vergeten, maar voor een gezellig praatje is geen tijd. De geitenkaasburger - het voorge recht - blijkt ook echt een burger te zijn: een klein warm broodje met warme geitenkaas en spek er tussen. Ernaast ligt sla, tomaat en een kluwen gefrituurde uienrin gen. Het zijn veel verschillende smaken, voor in één gerecht. Het zoet, wat wel echt bij dit gerecht hoort, is in dit geval een beetje overdadig, want er ligt én honing én chutney van rood fruit op het bord. Mijn gezelschap is blij met haar zalm en met haar gamba's, die gefrituurd zijn in tempura- deeg. Ze krijgt er een piepklein schaaltje fris-hete komkommer-wa- sabi dressing bij. „Smaakt goed", vindt ze. Het Packhuys in Middelburg. Het interieur ademt ouderwetse gezelligheid. knapperige spruitjes. De saus is zoetig en past goed, maar de truf fel die erin zou moeten zitten, kan ik helaas niet ontdekken. Wat abso luut een pluspunt is: het heerlijk kruimige en knapperig gebakken aardappelkroketje én de zelfge maakte verse frietjes, lekkerder dan ik sinds lange tijd at in een res taurant. De toetjes hebben hier fantasiena men: 'De Drie Wijzen' is een com binatie van chocoladegerechten: witte chocolademousse ('leuk hoor, maar geen echte chocolade- foto's Lex de Meester mousse'goed kleffe mudcake en zelfs de tegenwoordig op geen en kele kaart ontbrekende crème brulée is van chocolade. Mijn ei gen dessert is een uitvinding: een wentelteefje van Fries suiker brood, simpel, maar doeltreffend; het brood is heerlijk krokant aan de buitenkant en precies lekker zompig van binnen. Het wentel teefje combineert wonderwel met het koude ijs, ijs zonder de beloof de boerenjongens erin trouwens. Bij het pinnen aan tafel zijn we proefpersonen. „Ik doe dit voor het eerst", zegt de jongen die met het apparaat aan komt zetten. La chend: „Ik reken wel wat minder". Die hadden we de hele avond wel aan onze tafel willen hebben. Restaurant 't Packhuys, Kinderdijk 84, 4331 HH Middelburg, telefoon: 0118 - 67 40 64. www.tpackhuys.nl, e-mail: info@tpackhuys.nl. Geopend van 17.00 tot 21.30. Lunch alleen op reservering. Woensdag gesloten. De 'dagvangst' bij 't Packhuys - één van de hoofdgerechten - be staat uit een lekkere, in veel boter gebakken, roodbaarsfilet, een sap pig krabbenpootje en alweer zo'n gamba. Smullen. Ik vind het zelf meer weer voor wild - het sneeuwt buiten - en heb gekozen voor hertenbiefstuk, die ik precies goed gebakken krijg. Het hert wordt traditioneel winters geser veerd: met een stoofpeer en nog Solskin... dal is genieten van elk moment Boulevard Bankert 58,4382 AC Vlissingen. Telefoon (0118) 417 350. Fax (0118) 440 072 www.solskin.nl

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2010 | | pagina 29