II donderdag 16 december 2010 Herstart Het gezegde dat een ondernemer niet stil mag zitten, heeft restaurant Bottles in Sas van Cent dit jaar heel letterlijk genomen. Het gedateerde restaurant onderging een facelift en werd een eigentijds restaurant dat in Antwerpen niet zou misstaan. De keuken is meegegroeid met amuses als tapenade en komkommerschijfjes ingelegd in zoetzure marinade. www.restaurantbottles.com Vegetarisch Strand Beachclub Perry's in Scharendijke buit de prachtige plek op het strand bij de Brouwersdam uitstekend uit. De zaak verrast en niet alleen vanwege een mooi loungedek boven het restaurant. Daar wil je relaxen tot lang na zonsondergang. Beachclub Perry's is gul, éérlijk en amicaal. Dat reserveren een must is, zegt genoeg. www.beachclubperrys.nl Hemelrijk in Hulst DE LEUGENAAR Kerst beleef je bij De Leugenaar. Reserveer nu! De vegetariër kiest voor de Witte Lelie in Goes, waar kok Geo van Boven op verzoek een heerlijke vlees- en visloze maaltijd bereidt. Hij trok met zijn pasta, rijk gevuld met eekhoorntjesbrood, portabello, oesterzwammen en cantharellen ook de niet-vegetariër met gemak over de streep. www.wittelelie.nl Hier tref je aandacht tot in het kleinste detail: eigenaar Frank d'Hooghe van 't Hemelrijk in Hulst weet liefde in elk afzonderlijk hapje te leggen. De kaart is klassiek, met hier en daar een uitstapje volgens de laatste kookmode. Je eet hier hert, of eend, of garnalen uit Breskens; allemaal met veel liefde bereid. Dat d'Hooghe van huis uit geen kok is, maar ging koken omdat hij het zo leuk vond, is goed te proeven. Gelukkig is hij ook na al die jaren het plezier in de keuken niet kwijt geraakt. www.restauranthemelrijk.nl Scherp in Middelburg Zeeuwse streekproducten op een moderne, maar toegankelijke manier verwerkt. Restaurant Scherp in Middelburg combineert traditie met culinaire vernieuwing. Je kunt hier Zeeuws damhert met peen en juun op je bord aantreffen, of een voorgerecht met Oost-Aziatische accenten. Het vakmanschap spat bij ieder gerecht van je bord af; de bediening is prettig informeel. Bij Scherp eet je ontspannen in een sjieke omgeving die geschikt is voor een zakelijke lunch of een persoonlijk feestje. www.restaurantscherp.nl

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2010 | | pagina 69