14 A donderdag 16 december 2010 Meer puzzelen? Ga naar www.lekkerpuzzelen.nl KRUt5P!Sg"r-'.?ij^ horizontaal i leugenachtig kind 8 geroosterde sandwich 12 wisseling 13 attribuut van een naaister 15 modern en mooi 17 ellipsvormig 19 roe 21 uitroep 22 dierenverblijf 23 strik 25 bijwoord 26 tijdelijk 27 bouwmateriaal 29 bleek 31 tuingereedschap 33 vliegbedrijf 35 draaikolk 36 tot rust komen 38 Germaanse oppergod 40 senior 42 gestold vleesnat 43 waterdoorlatend 45 roofdier 46 pratende vogel 47 de edelen 49 zaniken 51 onverpakte lading 52 opeenstapelen 54 plaats in de Betuwe 56 serie 57 beroep bij het toneel. ©Denksport verticaal 1 vaartuig 2 stronk 3 onzin 4 vogelproduct 5 naakt 6 grootvader 7 onbedekt 8 titulo pleno 9 deel van het gezicht 10 land in Europa 11 rivier in Pakistan 14 doortrapt 16 historisch tijdperk 18 sneeuwdeeltje 20 beweegreden 22 vlaskam 24 drank 27 pap 28 normaal laagwater 30 voorzetsel 32 sportvrouw 34 tijdelijk gebruik in kleding 36 witte plek op voorhoofd 37 reukorgaan 39 Italiaanse dichter 41 tabaksgebruiker 44 juist 46 buil 48 vernis 50 mannelijk 51 vruchtje 53 vaartuig 55 idem. SUDOKU Hg Alle cijfers van 1 t/m 9 moeten een keer voorkomen in kolom, rij en vierkant van 3 bij 3 vakjes. 8 6 3 9 2 4 3 5 5 8 2 4 5 3 8 3 6 6 7 3 7 1 9 8 9 1 2 4 3 2 7 1 1 6 5 9 1 6 8 2 7 4 6 9 3 1 1 5 2 1 7 4 9 2 7 3 Meer puzzelen? Ga naar: www.Lekkerpuzzelen.nl FC door Toon van Driel www.knudde.nl Vifi pe $C\VSdKmire(^ope 200 weef oegem- ELSJE door Hercules Valkema www.elsje.nl Cryptogram horizontaal: 3 baklucht, 5 tactvol, 6 miezerig, 8 tocht, 9 even, 10 hijsen verticaal: 1 pastei, 2 theorieles, 4 uitmesten, 6 match, 7 exces Sudoku DE RECHTER door Jesse van Muylwijck www.jessecartoons.com KOKEN door Janny van der Heijden Snelle vissoep met rouille Lunch- of voorgerecht, 4 personen Deze makkelijk te maken vissoep is lekker met geroos terd stokbrood en rouille. Rouille kun je kant en klaar kopen of zelf maken met een basis van aardappelen of van brood. Halveer een rode peper, verwijder de zaadjes met de punt van een mes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Week droog brood in wat bouillon of water. Of kook een aardappel. Pers 2-3 tenen knoflook uit. Wrijf in een vijzel rode peperreepjes, geweekt brood of fijnge wreven aardappel, knoflook en enkele saffraandraadjes glad. Maak een mayonaiseachtige saus met alle ingre diënten, eidooier en olijfolie en breng de rouille op smaak met zout en peper. 20 g boter 25 g bloem 1 blikje tomatenpuree 1 dl witte wijn 1,1 I visbouillon 250 g kabeljauwfilet 1 zalmfilet 100 g gare mosselen 100 g surimi-flakes (of surimistiks) 100 g zeekraal Smelt de boter in een ruime pan en voeg bloem toe. Laat de bloem al roerend gaar worden. Voeg de toma tenpuree toe en laat kort meefruiten. Schenk dan al roe rend witte wijn en bouillon in de pan. Roer tot een licht gebonden soep. Verdeel de vis in stukken. Voeg eerst de gewassen'zeekraal toe en dan de stukken kabeljauw en zalm. Voeg als vis en zeekraal beetgaar zijn de mosselen en surimiflakes toe. Serveer met stokbrood en rouille. CR*P horizontaal 1 Zeker uitgemaakt. (7) 4 Gevleugelde opschepper. (8) 6 Goedgekeurde auto. (4) 8 Trek in alcohol. (3) 9 Aanspraak maken op de boerderij. (8) 11 Dessert om vette mesten. (7). verticaal 1 De afspraak met een schuldenmaker. (7) 2 Die kleur zit in de spatie. (5) 3 Het klinkt als de eerste Europeaan. (10) 5 Juridische zijde. (7) 7 Die boeken worden verbrand. (6) 10 Het geluid van een sluiting. (4). 10 door Bertus 'uew ueA sep i 'uoppjiu uouojs 9 'puj>) uga jeep s 'deuefdo>| t? 'atuep Jeep 'poop 3 'jopuo dkduaSaj 1 OPLOSSJNGENVANDE U was tocH lijsttrekker vian de Ewotioneie f&rtij? Niet meer. www.s1ngle.nl S NGLE door Hanco Kolk Peter de IK ut nu ba de Wat een overgang! StöiCMdse tet u de emoties niet? Wit

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2010 | | pagina 14