in Westkapelle Beoordeling In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgelegenheden. Prijs-kwaliteit: Entourage: Bediening: Horen, zien en ruiken: De zaak is ver anderd van een erg rustiek uiterlijk, naar een fris restaurant met een war me uitstraling. Daar zijn professionals verantwoordelijk voor. Conclusie: De verandering is geslaagd. Het is nu aan Jarco en Mariëlle Kool om te bewijzen dat ze het gasten elke dag naar hun zin kunnen maken. Een enorme chocolade si gaar ligt op de bar van restaurant Valentino's Pizza Pasta in Westkapel le. Het is een cadeautje voor Her man den Blijker van het pro gramma Herrie in de Keuken. Een stevige Havana is immers het handelsmerk van de tv-kok, die recentelijk het restaurant een facelift'heeft gegeven. Jarco en Mariëlle Kool riepen zijn hulp in om hun noodlijdende zaak nieuw leven in te blazen. „Herman heeft ons een nieuwe zaak gegeven. We zijn er hart stikke blij mee." De verandering van Valentino's is groot. Vóór de verbouwing gaf een vloer met tegels uit de jaren zeven tig het restaurant een kille uitstra ling. Daarvoor in de plaats is fris zeil met een 'houtlook' gekomen. Een ruimtevretend en donker aquarium is gesloopt en volgens Marty, een van de vaste medewerk sters is dat geen sinecure geweest. Een ploeg slopers van Sturm en Dekker moest eraan te pas komen. De indeling van het restaurant is erop vooruitgegaan. De verlichting is gedempt en pret tig en de schilders hebben zich uit geleefd. De bordeauxrode kozijnen zijn veranderd in fris rood, de gele wanden zijn lichter geworden en de laag terracotta op het balkenpla- fond is gewijzigd in off-white. Boven de bar was een groezelig vis- sennet geknoopt en op de tafels la gen tuttige kleedjes. Vanuit een ge deeltelijk open keuken staat Jarco Kool nu met zijn gasten in con tact. Kortom: Valentino's was rus tiek, maar oogt nu fris, licht, mo dern en intiemer. De eigenaren zijn met de crew van Herrie in de Keuken naar Italië af gereisd, want buiten de cosmeti sche ingreep aan het restaurant, moest ook de menukaart verande ren. Valentino's hinkte op twee ge dachten: het was een bistro en een pizzeria. Den Blijker keek, liet zich informeren en oordeelde. Hij zag in Valentino's een Italiaans restau rant, waar Zeeuw en toerist op af zullen komen. De tv-crew nam Kool mee naar een restaurant in Verona, waar lessen Italiaans ko ken werden gegeven. „Het was een geweldige belevenis. We willen een Italiaans restaurant zijn, zon der spareribs en slibtongetjes. We vertrouwen erop dat we dat straks nog kunnen als Herman weg is." Valentino's komt 2 december met Jarco Kool bezig aan de finishing touch van de voorgerechten. Solskin... dat is genieten van elk moment Boulevard Bankert 58,4382 AC Vlissingen. ■Telefoon (0118) 417 350. Fax (01 IS) 440 072 www.solskin.nl Het vernieuwde Valentino's met tafels zonder kleedjes en een licht interieur. foto's Rolf de Feijter Ristorante Valentino's Pizza en Pasta. Zuidstraat 130, 4361 AK Westkapelle. 0118-571753. www.valentinoos.nl voor openingstijden. doofd vuur en het zuinig klein glaasje ijs water. Jarco reageert dat het nog een kwestie van tijd is dat flesjes olijfolie aangeschaft zijn. „Wij vinden ook dat olijfolie en balsamico op de tafels moeten staan, maar we hebben nog geen mooie flesjes gevonden." Den Blijker heeft de wereld op zijn kop gezet voor het echtpaar Kool. Ze moeten nog wennen aan hun vernieuwde zaak en dat zijn verzachtende omstandigheden. De tweede gang is ravioli gevuld met spinazie en ricotta en begoten met druppeltjes olijf- en truffel olie. Dat is een topper, de kok kan pasta bereiden. De derde gang, ri sotto rosso, verruilen we voor een pizzapunt. Den Blijker noemde de 'oude pizza een boterham met be leg'. Met deze pizza nieuwe stijl, die een bodem heeft die dunner en elastischer is, overtreft de keu ken zichzelf We vervolgen met een grote punt lasagna. Het is een wat klassieke lasagna, maar daar om niet minder lekker. De proeverij sluiten we af met een chocolademousse, een luchtige mousse, die in combinatie met een yoghurtachtig sausje net het 'zuurtje' krijgt dat het nodig had. Als Valentino's het op kan breng en Den Blijkers aanwijzingen te blijven opvolgen en op de 'klein tjes te letten', dan houdt het res taurant stand. De voortekenen zijn goed dat Valentino's een twee de leven is gegund. De aflevering van Herrie in de Keuken over Va lentino's is 7 december op tv. een nieuwe kaart. Tot die tijd wil Kool zijn gasten kennis laten ma ken met zoveel mogelijk nieuwe gerechten. Het proeverijtje van 22,50 euro heeft 5 gangen. De eerste gang is een wittebonen- soep met lintpasta. De soep past goed bij de huidige winterse-tem- peraturen, maar het is wel een ste vige binnenkomer. We krijgen er zelfgebakken brood bijgeserveerd. Helaas ontbreekt 'n schaaltje olijfo lie. Het zijn deze details die het ver schil kunnen maken tussen een ge woon Italiaans restaurant en een restaurant waar je een omweg voor maakt. Net als een vaas met verwelkte snijbloemen een doorn in het oog is, de vuurkorf met ge- Valentino's Pizza en Pasta Zuidstraat 130

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2010 | | pagina 73