in Westkapelle
Beoordeling
In Eten doen de
redacteuren Edith
Ramakers en Nadia
Berkelder beurtelings
verslag van een bezoek
aan Zeeuwse
eetgelegenheden.
Prijs-kwaliteit:
Entourage:
Bediening:
Horen, zien en ruiken: De zaak is ver
anderd van een erg rustiek uiterlijk,
naar een fris restaurant met een war
me uitstraling. Daar zijn professionals
verantwoordelijk voor.
Conclusie: De verandering is geslaagd.
Het is nu aan Jarco en Mariëlle Kool
om te bewijzen dat ze het gasten elke
dag naar hun zin kunnen maken.
Een enorme chocolade si
gaar ligt op de bar van
restaurant Valentino's
Pizza Pasta in Westkapel
le. Het is een cadeautje voor Her
man den Blijker van het pro
gramma Herrie in de Keuken.
Een stevige Havana is immers
het handelsmerk van de tv-kok,
die recentelijk het restaurant
een facelift'heeft gegeven. Jarco
en Mariëlle Kool riepen zijn
hulp in om hun noodlijdende
zaak nieuw leven in te blazen.
„Herman heeft ons een nieuwe
zaak gegeven. We zijn er hart
stikke blij mee."
De verandering van Valentino's is
groot. Vóór de verbouwing gaf een
vloer met tegels uit de jaren zeven
tig het restaurant een kille uitstra
ling. Daarvoor in de plaats is fris
zeil met een 'houtlook' gekomen.
Een ruimtevretend en donker
aquarium is gesloopt en volgens
Marty, een van de vaste medewerk
sters is dat geen sinecure geweest.
Een ploeg slopers van Sturm en
Dekker moest eraan te pas komen.
De indeling van het restaurant is
erop vooruitgegaan.
De verlichting is gedempt en pret
tig en de schilders hebben zich uit
geleefd. De bordeauxrode kozijnen
zijn veranderd in fris rood, de gele
wanden zijn lichter geworden en
de laag terracotta op het balkenpla-
fond is gewijzigd in off-white.
Boven de bar was een groezelig vis-
sennet geknoopt en op de tafels la
gen tuttige kleedjes. Vanuit een ge
deeltelijk open keuken staat Jarco
Kool nu met zijn gasten in con
tact. Kortom: Valentino's was rus
tiek, maar oogt nu fris, licht, mo
dern en intiemer.
De eigenaren zijn met de crew van
Herrie in de Keuken naar Italië af
gereisd, want buiten de cosmeti
sche ingreep aan het restaurant,
moest ook de menukaart verande
ren. Valentino's hinkte op twee ge
dachten: het was een bistro en een
pizzeria. Den Blijker keek, liet zich
informeren en oordeelde. Hij zag
in Valentino's een Italiaans restau
rant, waar Zeeuw en toerist op af
zullen komen. De tv-crew nam
Kool mee naar een restaurant in
Verona, waar lessen Italiaans ko
ken werden gegeven. „Het was een
geweldige belevenis. We willen
een Italiaans restaurant zijn, zon
der spareribs en slibtongetjes. We
vertrouwen erop dat we dat straks
nog kunnen als Herman weg is."
Valentino's komt 2 december met
Jarco Kool bezig aan de finishing touch van de voorgerechten.
Solskin... dat is genieten van elk moment
Boulevard Bankert 58,4382 AC Vlissingen.
■Telefoon (0118) 417 350. Fax (01 IS) 440 072
www.solskin.nl
Het vernieuwde Valentino's met tafels zonder kleedjes en een licht interieur. foto's Rolf de Feijter
Ristorante Valentino's Pizza en Pasta.
Zuidstraat 130, 4361 AK Westkapelle.
0118-571753. www.valentinoos.nl
voor openingstijden.
doofd vuur en het zuinig klein
glaasje ijs water. Jarco reageert dat
het nog een kwestie van tijd is dat
flesjes olijfolie aangeschaft zijn.
„Wij vinden ook dat olijfolie en
balsamico op de tafels moeten
staan, maar we hebben nog geen
mooie flesjes gevonden."
Den Blijker heeft de wereld op
zijn kop gezet voor het echtpaar
Kool. Ze moeten nog wennen aan
hun vernieuwde zaak en dat zijn
verzachtende omstandigheden.
De tweede gang is ravioli gevuld
met spinazie en ricotta en begoten
met druppeltjes olijf- en truffel
olie. Dat is een topper, de kok kan
pasta bereiden. De derde gang, ri
sotto rosso, verruilen we voor een
pizzapunt. Den Blijker noemde de
'oude pizza een boterham met be
leg'. Met deze pizza nieuwe stijl,
die een bodem heeft die dunner
en elastischer is, overtreft de keu
ken zichzelf We vervolgen met
een grote punt lasagna. Het is een
wat klassieke lasagna, maar daar
om niet minder lekker.
De proeverij sluiten we af met een
chocolademousse, een luchtige
mousse, die in combinatie met
een yoghurtachtig sausje net het
'zuurtje' krijgt dat het nodig had.
Als Valentino's het op kan breng
en Den Blijkers aanwijzingen te
blijven opvolgen en op de 'klein
tjes te letten', dan houdt het res
taurant stand. De voortekenen
zijn goed dat Valentino's een twee
de leven is gegund. De aflevering
van Herrie in de Keuken over Va
lentino's is 7 december op tv.
een nieuwe kaart. Tot die tijd wil
Kool zijn gasten kennis laten ma
ken met zoveel mogelijk nieuwe
gerechten. Het proeverijtje van
22,50 euro heeft 5 gangen.
De eerste gang is een wittebonen-
soep met lintpasta. De soep past
goed bij de huidige winterse-tem-
peraturen, maar het is wel een ste
vige binnenkomer. We krijgen er
zelfgebakken brood bijgeserveerd.
Helaas ontbreekt 'n schaaltje olijfo
lie.
Het zijn deze details die het ver
schil kunnen maken tussen een ge
woon Italiaans restaurant en een
restaurant waar je een omweg
voor maakt. Net als een vaas met
verwelkte snijbloemen een doorn
in het oog is, de vuurkorf met ge-
Valentino's Pizza en Pasta
Zuidstraat 130