in Vlissingen In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgelegenheden. Prijs-kwaliteit: Entourage: Bediening: Horen, zien en ruiken Aan de achterkant is een terras met prachtig uitzicht op de jachthaven van Vlissingen. Conclusie: Trattoria terra mare, is een restaurant met een eigen gezicht. Geen doorsneerestaurant, maar een restaurant waarover gepraat wordt. Positief dan wel, wat ons betreft. Het is een restaurant waarvan er niet dertien in een dozijn zijn en dat is nu net de bedoe ling van Theo Versteegen, eigenaar en kok van Trattoria terra mare in Vlissingen. Het is een Italiaans res taurant zonder pizza's, maar met heerlijke pasta's en vlees,- en visge rechten. De gast die zich niet laat afschrikken door de quasi-onver- schillige uitstraling van Versteegen en die houdt van onconventionele regels heeft er een heerlijke avond. Net zoals wij op deze stille dinsdagavond. Vlissingen blijft een aparte stad. In Domburg was het diezelfde dins dagavond druk, terwijl in de ha venstad de straten leeg waren. Vlis singen is miskend. De stad heeft veel te bieden, maar je moet de bij zondere zaken wel weten te vin den. We zijn nieuwsgierig naar Tratto ria terra mare aan de Nieuwendijk in Vlissingen. Aan de bar zit een vaste gast, die blij is eindelijk ande ren te zien. Hij biedt ons spontaan een drankje aan. Eigenaar en kok Theo Versteegen zit ook aan de bar. Ze roken een sigaretje. „Het is stil, maar ik maak me niet druk. Als dat wat op de tafel komt, maar goed is, dan komen de gasten van zelf', zegt hij. Toch is de start van het Italiaanse restaurant weinig vlekkeloos ge weest. Begin dit jaar ging Trattoria open en een Italiaanse kok en nieuw personeel zouden er een mooie zaak van maken. Maar het liep anders. „De kok heeft een ego en ik ook", zegt Versteegen cryp tisch. Gevolg was wel dat de zaak gereorganiseerd moest worden, dat het zware maanden waren en dat Theo uiteindelijk zeifin de keu ken belandde. „Maar dat is ook waar ik goed in ben en waarin ik in de loop der jaren ervaring heb opgedaan." Versteegen is ook eigenaar van Small Talk en de Vissershaven in Vlissingen. Met Trattoria terra ma re wil hij de verscheidenheid aan restaurants in Vlissingen vergro ten. „Er zijn al Italiaanse restau rants in Vlissingen waar je pizza's kunt eten. Dat is heel goed en daar om kan ik me richten op de Itali aanse keuken, die meer dan piz za's te bieden heeft." We gaan in op het aanbod om ons te laten verrassen. Voor 32 euro per persoon krijgen we een tratto ria's verrassingsmenu. We begin nen met warm bruin brood, met een perfecte tapenade, grof ge- foto's Lex de Meester tjes, scheermessen en mosselen. Het hoofdgerecht bestaat uit een mooie moot witte tonijn, die is in gesmeerd met sesamzaadjes. Hij is lichtjes aangebraden. De vis ligt op dunne groene asperges en van een stroperige balsamico is een bloem getekend. Het gerecht wordt ge completeerd met gegrillde aubergi ne op een bedje van rucola, kaas saus, een salade en zelfs frietjes met een knoflook mayonaise saus. In het gevuld pastarolletje zit ver rukkelijke mozarella. Theo heeft ons overtuigd. Hij kan koken. De toegift van panna cotta, torte de limon, tiramisu was niet meer nodig om dat te kunnen zeg gen. Bij de rekening krijgen we nog een borrelglaasje limoncello aangebo den. Het is een Italiaans restaurant van een eigenzinnige kok/eigenaar die je een vol restaurant toewenst. Net als bij zijn Italiaanse collega in toeristenplaats Domburg. Trattoria terra mare, Nieuwendijk 14, 4381 BX Vlissingen, telefoon: 0118-413883, www.trattoriaterramare.nl Dinsdag tot en met zondag geopend. Café 'Restaurant "polskin" Solskin... dat is genieten van elk moment Boulevard Bankert 58,43S2 AC Vlissingen. Telefoon (0118) 417 350. Fm (0118) 440 072 w ww.solski nnl Trattoria terra mare heeft meer dan pizza op het menu staan. matensaus en krokant gebakken spekjes. De combinatie van de smaken maakt het gerecht tot een topper. Het is wel een rijk gerecht, door vooral de rijkelijke scheut olijfolie. Gelukkig wordt deze olie beschouwd als gezonde olie, om dat hij veel enkelvoudig onverza digde vetzuren bevat, die de kwalij ke vetten in het lichaam vervan gen. En in olijfolie zitten natuurlij ke anti-oxidanten die cellen be schermen tegen veroudering. Dat is mooi meegenomen. De kok verrast ons met een lekke re vissoep, die van stevige bouillon is gemaakt en we vermoeden dat er Martini in verwerkt is. De vis soep is goed gevuld met garnaal water op tafel gezet. Het diner kan niet beter beginnen. We vervolgen met gevulde pasta met mozarella, gebakken paddenstoelen, pittige to- schaafde parmezaanse kaas, olijfo lie die fruitig smaakt en roombo ter die gesmeerd kan worden. On gevraagd wordt een karaf ijskoud

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2010 | | pagina 85