in Burgh
uit 115
Beoordeling
donderdag 30 september 2010
Prijs-kwaliteit:
In Eten doen de
redacteuren Edith
Ramakers en Nadia
Berkelder beurtelings
verslag van een bezoek
aan Zeeuwse
eetgelegenheden.
Entourage:
Bediening:
Horen, zien en ruiken: Combineer
een avondje uit eten met een wande
ling in het duingebied bij Burgh. Het
is een prachtig natuurgebied.
Conclusie: De Perenboom heeft enke
le hoogstandjes laten zien, maar daar
stonden een paar zwakke momenten
tegenover. Dat was jammer.
Soms voel je direct dat je
aan een gastvrouw alles
kunt vragen en dat niets
te veel of te gek is. We
twijfelden lang of we buiten of
binnen wilden eten, of dat we
het voorgerecht buiten op het
terras zouden gebruiken en het
hoofdgerecht in het restaurant
zelf. Marcella wachtte geduldig
tot we besloten hadden. „U bent
onze gast, en we maken het u
naar uw zin", zegt ze. Hotel-res
taurant De Perenboom in Burgh
mag blij zijn met Marcella.
Perenbomen en de Burgh hebben
iets met elkaar. Sinds 1874 staan er
bomen aan de ring. En jaarlijks is
er een perenveiling. De kopers zijn
verplicht zelf de peren uit de bo
men te halen en de opbrengst gaat
naar een goed doel. „Ik koop elk
jaar vier, vijf bomen en heb dan
weer voldoende om een paar
maanden iets met peren te doen
voor mijn desserts", zegt Martijn
Mastenbroek, chefkok en eigenaar
van het restaurant de Perenboom.
Deze avond zijn we met vieren en
krijgen de kans om verschillende
gerechten te proeven. De kaart
heeft veel mediterrane gerechten
en enkele streekgebonden produc
ten. Bij onze aperitieven worden
we onthaald op garnaaltjes met
zalm, dille en room en bladerdeeg
crackertjes met kaas. Dat is een
leuk gebaar van dé keuken.
Burgh-Haamstede
Restaurant de Perenboom
Achterweg 9
We beginnen met een Zeeuwse
worst met uiencompote (14,50 eu
ro). Het is een aanrader, een ge
recht dat iedereen die van vlees
houdt, zou moeten proeven. Heer
lijk op smaak, pittig en smaakvol.
De Hollandse garnalensalade is
.royaal opgemaakt (12,00 euro),
maar is wat gewoontjes. Dat kan
absoluut niet van de coquilles met
spelt (17,50 euro) gezegd worden.
Het gerecht is verrassend lekker.
De insalata mista (16,50 euro) is
goed gevuld en valt in de smaak.
Het restaurant doet Spaans aan
met zijn bruine vloertegels, witte
muren en stevige tafels en stoelen.
Het is geen intiem of romantisch
restaurant, wel een stoer restau
rant dat niet op het Spaanse platte
land zou misstaan.
De open keuken draagt bij aan een
ongedwongen sfeer en het is goed
om te zien dat er veel gelachen
wordt in de keuken. Wij zien de
koks en zij zien ons. Dat schept
een band.
We vervolgen met een zeebaars
(25,00 euro), die met de lijn gevan
gen is. De vis heeft een stevige bite
en een van mijn tafelgenoten is
een viskenner. Hij knikt goedkeu-
ge geste, de mousse is ook heel lek
ker. De Perenboom, denken we,
heeft meer in haar mars dan ze
heeft laten zien.
Hotel-Restaurant de Perenboom,
Achterweg 9, 4328 LZ Burgh-
Haamstede. Telefoon: 0111-651972,
www.deperenboom.nl
Buiten Eten: op de binnenplaats, het
terras en in tuin. Vrij parkeren en
rolstoeltoegankelijk. Geopend op:
maandag, donderdag, vrijdag,
zaterdag en zondag.
Café
'Restaurant "polskin"
Holel
L
Solskïn... dat is genieten van elk moment
Boulevard Bankert 58, 4382 AC Vlissingen.
Telefoon (0118) 417 350. Fax (0118) 440 072
www.solskiti.nl
rend, een prachtige vis, goed ge
bakken en lekker vol van smaak.
Zo moet zeebaars bereid worden.
Er wordt gebakken rijst bij geser
veerd, die lekker gekruid is. Daar
kan ik van genieten. Mijn tafelge
noot houdt niet alleen van vis, hij
houdt ook van vlees én is een ste
vige eter. Zijn runderhaas marsala
(25,00 euro) is erg lekker, 'maar is
wat weinig'.
Het vegetarische gerecht was een
tegenvaller. De brie met tagliatelli
(17,00 euro), was lauw, bijna koud.
„Desondanks is de smaak goed.
Kun je nagaan als het gerecht op
temperatuur was geweest."
De open lasagna van scholfilet
(22,50 euro), is minder verrassend
dan we gehoopt hadden.
We besluiten met een proeverij
van toetjes (10,50 euro). De keu
ken heeft zich uitgeleefd in taarten
bakken met punten citroentaart,
appeltaart, botertaart en een paar
bolletjes yoghurtijs bij de proeve
rij. We hadden iets meer variatie
verwacht. Marcella kijkt een beetje
beteuterd. „Het heeft toch wel ge
smaakt?", wil ze weten, als ze ziet
dat we ons bord niet hebben leeg-
geten.
Bij een digestief wordt ongevraagd
een mousse van chocolade geser
veerd. Dat is niet alleen een aardi
Hotel-restaurant De Perenboom in Burgh.