in Burgh uit 115 Beoordeling donderdag 30 september 2010 Prijs-kwaliteit: In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgelegenheden. Entourage: Bediening: Horen, zien en ruiken: Combineer een avondje uit eten met een wande ling in het duingebied bij Burgh. Het is een prachtig natuurgebied. Conclusie: De Perenboom heeft enke le hoogstandjes laten zien, maar daar stonden een paar zwakke momenten tegenover. Dat was jammer. Soms voel je direct dat je aan een gastvrouw alles kunt vragen en dat niets te veel of te gek is. We twijfelden lang of we buiten of binnen wilden eten, of dat we het voorgerecht buiten op het terras zouden gebruiken en het hoofdgerecht in het restaurant zelf. Marcella wachtte geduldig tot we besloten hadden. „U bent onze gast, en we maken het u naar uw zin", zegt ze. Hotel-res taurant De Perenboom in Burgh mag blij zijn met Marcella. Perenbomen en de Burgh hebben iets met elkaar. Sinds 1874 staan er bomen aan de ring. En jaarlijks is er een perenveiling. De kopers zijn verplicht zelf de peren uit de bo men te halen en de opbrengst gaat naar een goed doel. „Ik koop elk jaar vier, vijf bomen en heb dan weer voldoende om een paar maanden iets met peren te doen voor mijn desserts", zegt Martijn Mastenbroek, chefkok en eigenaar van het restaurant de Perenboom. Deze avond zijn we met vieren en krijgen de kans om verschillende gerechten te proeven. De kaart heeft veel mediterrane gerechten en enkele streekgebonden produc ten. Bij onze aperitieven worden we onthaald op garnaaltjes met zalm, dille en room en bladerdeeg crackertjes met kaas. Dat is een leuk gebaar van dé keuken. Burgh-Haamstede Restaurant de Perenboom Achterweg 9 We beginnen met een Zeeuwse worst met uiencompote (14,50 eu ro). Het is een aanrader, een ge recht dat iedereen die van vlees houdt, zou moeten proeven. Heer lijk op smaak, pittig en smaakvol. De Hollandse garnalensalade is .royaal opgemaakt (12,00 euro), maar is wat gewoontjes. Dat kan absoluut niet van de coquilles met spelt (17,50 euro) gezegd worden. Het gerecht is verrassend lekker. De insalata mista (16,50 euro) is goed gevuld en valt in de smaak. Het restaurant doet Spaans aan met zijn bruine vloertegels, witte muren en stevige tafels en stoelen. Het is geen intiem of romantisch restaurant, wel een stoer restau rant dat niet op het Spaanse platte land zou misstaan. De open keuken draagt bij aan een ongedwongen sfeer en het is goed om te zien dat er veel gelachen wordt in de keuken. Wij zien de koks en zij zien ons. Dat schept een band. We vervolgen met een zeebaars (25,00 euro), die met de lijn gevan gen is. De vis heeft een stevige bite en een van mijn tafelgenoten is een viskenner. Hij knikt goedkeu- ge geste, de mousse is ook heel lek ker. De Perenboom, denken we, heeft meer in haar mars dan ze heeft laten zien. Hotel-Restaurant de Perenboom, Achterweg 9, 4328 LZ Burgh- Haamstede. Telefoon: 0111-651972, www.deperenboom.nl Buiten Eten: op de binnenplaats, het terras en in tuin. Vrij parkeren en rolstoeltoegankelijk. Geopend op: maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Café 'Restaurant "polskin" Holel L Solskïn... dat is genieten van elk moment Boulevard Bankert 58, 4382 AC Vlissingen. Telefoon (0118) 417 350. Fax (0118) 440 072 www.solskiti.nl rend, een prachtige vis, goed ge bakken en lekker vol van smaak. Zo moet zeebaars bereid worden. Er wordt gebakken rijst bij geser veerd, die lekker gekruid is. Daar kan ik van genieten. Mijn tafelge noot houdt niet alleen van vis, hij houdt ook van vlees én is een ste vige eter. Zijn runderhaas marsala (25,00 euro) is erg lekker, 'maar is wat weinig'. Het vegetarische gerecht was een tegenvaller. De brie met tagliatelli (17,00 euro), was lauw, bijna koud. „Desondanks is de smaak goed. Kun je nagaan als het gerecht op temperatuur was geweest." De open lasagna van scholfilet (22,50 euro), is minder verrassend dan we gehoopt hadden. We besluiten met een proeverij van toetjes (10,50 euro). De keu ken heeft zich uitgeleefd in taarten bakken met punten citroentaart, appeltaart, botertaart en een paar bolletjes yoghurtijs bij de proeve rij. We hadden iets meer variatie verwacht. Marcella kijkt een beetje beteuterd. „Het heeft toch wel ge smaakt?", wil ze weten, als ze ziet dat we ons bord niet hebben leeg- geten. Bij een digestief wordt ongevraagd een mousse van chocolade geser veerd. Dat is niet alleen een aardi Hotel-restaurant De Perenboom in Burgh.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2010 | | pagina 37