Sas van Gent in Beoordeling- In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgeleg enheden. Prijs-kwaliteit: Entourage: Bediening:**** Horen, zien en ruiken: De menukaart wijzigt snel. Dat is een uitnodiging om snel weer eens terug te gaan. Conclusie: Om een trendy zaak als Bottles te stichten in Sas van Cent is visie en lef nodig. De ondernemers gaan ervanuit dat de gasten komen als de kwaliteit hoog is. Ze hebben gelijk. Bottles zat vol. Naarmate de avond vor dert kleurt de verlich ting van zachtgroen naar roze. Het licht volgt de sfeerverandering aan ta fels, waar de gesprekken geani meerder worden, de sfeer intie mer. Het is een van de mooie ideeën van de bedenkers van de inrichting van restaurant Bottles in Sas van Gent. Een hip pe, vrolijke zaak, waar we vrien delijk en professioneel ontvan gen worden door gastheer Bart Hoogstad. We hadden al eerder gehoord dat er in Sas van Gent bij Bottles wat te beleven valt. Het restaurant van familie Hoogstad is recent heropend. De horecafamilie koos voor de naam Bottles omdat ze 'iets met flessen hebben en op dat thema wilde variëren.' Op stevige flessen staat de menukaart afge drukt. In de strak vormgegeven flessenstandaards zijn legio flessen weggelegd. De familie Hoogstad heeft faam gemaakt door de selec tie van wijnen, die achter glas in de wijnkamer liggen. Bottles, werd ook verteld, is niet al leen trendy, er wordt erg lekker ge kookt. We drinken op het lounge terras een aperitiefje en krijgen er een amuse van glasspierinkjes en dillecrème bij geserveerd. Een heerlijke starter, die verfijnd is en een pittige smaaksensatie veroor zaakt. Het wordt een verwen avondje, dat kan niet anders met deze starter. Een tapenade met schijfjes zoet-zure komkommer volgt, die beide perfect op smaak zijn. Voor het voorgerecht valt de keuze op een gemarineerde zwaardvis met kreeft a la niqoise (16,90 euro) en aardappelpannenkoekjes op een rolletje met huisgerookte zure room en afgemaakt met kaviaar (13,90 euro). De pannenkoekjes zijn verrassend lekker. Bij het voorgerecht met de zwaard vis worden stukjes kreeft in een apart schaaltje geserveerd. Dat is een beetje jammer. De beleving van het eten van kreeft valt weg en de stukjes zijn wat kruimelig. Dat kan beter. Gelukkig is dit niet mijn eerste kennismaking met kreeft, anders zou ik teleurgesteld zijn. De zwaardvis is lekker gemari neerd. Bart serveert er witte wijn van de verdicchio druif bij. Een combina tie die naar onze mening niet te overtreffen is. We vervolgen met zeebaars (25,90 euro),'die met een saus van bole- Jens (links) en Bart Hoogstad van Bottles in Sas van Gent. foto's Peter Nicolai woners. Volgens Bart Hoogstad is angst een slechte raadgever voor el ke ondernemer. Een ondernemer moet verder willen gaan, durven investeren en een droom najagen, want stilstand is achteruitgang. „En als het dan tijd is voor een re novatie, kun je het maar beter in eens goed doen." De familie Hoogstad zit al drie ge neraties in de horeca met onder andere Bottles en het belendende hotel Royal. De facelift is geslaagd. Hotel-restaurant Royal, 54 kamers en appartementen en restaurant Bottles. Centesestraat 12,4S51 CC Sas van Gent, telefoon 0115-451853, hotelroyal@zeelandnet.nl. Bottles biedt plaats aan groepen tot 80 personen, en heeft een 'Private Room' voor feestjes of congressen tot 35 personen. Restaurant gesloten op zaterdagmiddag. Pinnen kan. rolstoeltoegankelijk. restaurantbottles.com C'itft: 'Restaurant "polskin" Hotel Solskin... dat is genieten van elk moment Boulevard Bankert 58, 4382 AC Vlissingen. Telefoon (0118) 417 350. Fax (0118) 440 072 www.sohkin.nl Schotel met sashimi van langoustines, tonijn, verse wasabiwortel, soja en wakame. Bart serveert er een Chardonnay uit Spanje bij. Die is een beetje minder sprankelend dan de wijn van het voorgerecht, maar past uit stekend bij de zeedieren. Met een toetje van ijs met nootjes, een coulis van vijgen, en een cho coladetaartje weten we het zeker: het team van Bottles is ijzersterk. Rond elf uur 's avonds klinkt zacht jes de loungemuziek. We nemen nog een laatste drankje op het praktisch verlaten terras. Hoe is het mogelijk dat een uitba ter zo'n stevige investering durft te doen in Sas van Gent, een kleine plaats met iets meer dan 3500 in- ten, gemarineerde artisjokken en rucola wordt geserveerd. De aardappeltjes, boontjes en zee kraal completeren het gerecht. De zeebaars is lichtjes met paneer meel ingewreven en krijgt er een opkikker van. De halve kreeft in 't groen (26,90 euro) poetst de min dere belevenis van de kreeft uit het voorgerecht volledig weg. Dit is weer kreeft zoals kreeft gegeten moet worden. Heerlijk sappig en met een stevige bite. Het vlees laat gemakkelijk los van de schalen.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2010 | | pagina 55