En après-ski in een Zomerse combi: mosselen en mosterdsaus 2 T Kookeiland zaterdag 21 augustus 2010 Hartje zomer en Zomer-verslaggeefster Rianne Kleinveld gaat vrijwillig de sneeuw in. Als beginnende sneeuwsportster raast ze de skipiste van Snowbase in Terneuzen af. Een les zonder vallen en opstaan. door Rianne Kleinveld foto's Peter Nicolai anaf de top van de grote piste is de weg naar beneden lang en steil. Mijn laatste afdaling was tien jaar geleden. Op goed geluk ga ik de diepte in en be denk al snel dat ik niet meer weet hoe ik moet skiën. De mensen kijken mij ver baasd aan, want op hoge snelheid kom ik langsrazen. Op het moment dat ik onder aan de piste hard neerkom, word ik wak ker. Nu maar hopen dat dit geen voorspel lende droom is. Dat ik mijn handschoenen moet storen in hun zomerslaap in mijn kast, is vreemd. Dat ik met stralend zomerweer ga skiën, is nog veel vreemder. Stevie Lammens (40), mijn instructeur vandaag, wacht al op mij bij aankomst. Boven helpt coördinator Wouter Blokland (25) mij aan glimmend door Marloes Vrolijk De zomerredactie vraagt elke zater dag een Zeeuwse kok naar zijn of haar ultieme vakantierecept. Daar bij geldt maar één voorwaarde: u moet het op vakantie eenvoudig kunnen bereiden. In de zevende aflevering: Juri Nolet (43), chefkok van restaurant Nolet's Vistro in Yérseke. Zijn broer Danny (45) is de chef kok van restaurant Nolet 't Reijmerswale, ook in Yerseke. De broers zijn samen eige naar van beide restaurants in het mossel dorp. Juri en Danny Nolet zijn de wereld van het koken en dineren 'automatisch inge rold' - zoals luri het beschrijft- doordat zij zijn opgegroeid met hun ouders die een ei gen restaurant hadden. Juri Nolet geniet van het zomerseizoen en vooral van de ingrediënten die het seizoen met zich meebrengt: „Wij zitten vlak aan de Oosterschelde en hebben elke dag verse oesters, kreeften en mosselen." Daarbij vindt hij de drukte van het zomer seizoen prettig. Het hoofdingrediënt van het zomerrecept van Juri Nolet is dus ook de mossel. - Gekookte mosselen Ingrediënten (voor 4 personen) 5 kg mosselen 300 gr mosselgroente (ui, prei, bleekselde rij, bladselderij) 4 dl witte wijn 2 teentjes knoflook vers gemalen peper 5 blaadjes laurier 5 blaadjes verse maggi 5 takjes tijm 10 blaadjes sali 100 gr ongezouten roomboter Bereidingswijze Doe de mosselen in een ruime pan, voeg alle ingrediënten toe, roer dit door en zet het op hoog vuur. Schud de mosselen af en toe op. Als ze open staan zijn deze gaar. Nolet geeft nog als tip dat de gekookte

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2010 | | pagina 144