in Kamperland
Beoordeling
middelburg
ZWARTVOET INDIANEN
avonturen van een
zeeuwse V<" zamelaar
Entourage:
Bediening:
Horen, zien en ruiken:
Conclusie: De Jagklub is er nog niet,
maar als uitbater Denny Rombout zijn
woorden waarmaakt, wordt het een
'place to be'.
De Jagklub zit in een overgangs
fase. Die gedachte overviel
ons na afloop van een avond
je uit eten in het restaurant
aan de Uithaven in'Kamperland. We
werden daarin ook nog eens gevoed
door uitbater Denny Rombout zelf. Hij
zei dat de Jagklub een omschakeling
wil maken naar Jachtclub. De keuken
zal internationaler worden. Het is altijd
goed om te kiezen voor één stijl.
foto's Willem Mieras
De Jagklub is bijzonder in veel opzichten.
Vóór het restaurant staan nieuwe lounge-
stoelen, met tafeltjes waarin een
(nep?)vuurtje kan branden. Het is netjes
en hip. Het restaurant is op de eerste ver
dieping van een strak gebouw dat in
blauw-grijs is opgetrokken. Het buitenter
ras heeft een verschuifbaar zonnedak.
Binnen overheersen de kleuren bruin en -
zwart en daar komt Afrika tot leven.
Aan de muur hangen koppen van wilde
beesten en Afrikaanse maskers. De Jagklub
kortom is een verzameling van stijlen.
We krijgen een tafeltje op het buitenterras
waar we uitzicht hebben op de voormalige
landbouwhaven. Er is nu bedrijvigheid
van watersporters en dat kijkt prettig weg.
We zien aan de einder nog net de bebos
sing van de Goudplaat, waar we een
mooie natuurwandeling hebben gemaakt.
De binnenkomst is wat schoorvoetend.
Het duurt even voordat we een menukaart
krijgen en het duurt erg lang voordat we
ons eerste drankje krijgen. Dat ligt niet aan
Meyke van Halst, een jonge serveerster,
die met een ontwapenende glimlach kri
tiek absorbeert. Ze is een gastvrouw in spe
en snelt naar de bar om de drankjes te ha
len.
We beginnen met een uiensoep (4,75 eu
ro) en vissoep (7,50 euro). De soepen mo
gen voor ons heter geserveerd worden. De
uiensoep is donker, bijna zwart en stukjes
ui ontbreken. Het is niet de lekkerste uien
soep die we ooit gegeten hebben. De
licht-oranje vissoep is goed gevuld. De gar
nalen zijn nog knappend en de vis is niet
doorgekookt. Een compliment aan de kok.
De trage start is intussen ruimschoots goed
gemaakt. Meyke houdt het tempo in de ga
ten. Het vlees van de pikante spareribs
(17,50 euro) valt van het bot. Op het bord
liggen nog een gepoft aardappeltje (lekker)
en salade. Dat is helaas dezelfde salade die
apart wordt geserveerd. Dat is toch een
zwaktebod. Het andere hoofdgerecht 'tok,
tok' (15,00 euro), bestaat uit twee kippen
bouten. Als extraatje is een zoet-zure saus
in een bakje toegevoegd. De kippenbouten
zijn wat aan de droge kant, maar zijn wel
weer smaakvol gekruid. Ik heb trouwens
meer dan voldoende aan een kippenbout.
De andere gaat onaangeroerd terug naar
de keuken. De frites is lekker, maar we den
ken dat hij niet ambachtelijk bereid is.
10.07- 07.11 2010
www.zeeuwsmuseum.nl
Uitzicht op de voormalige landbouwhaven en de Loungehoek.
Bij het vertrek zegt Denny Rombout dat
we over een halfjaartje terug moeten ko
men als de vernieuwde jagklub haar deu
ren opent. De nieuwe chefkok is pas aan
zijn eerste week bezig bij de Jagklub. „Roe
ven was chefkok bij Perry's Beach Club.
Hij staat nu hier en de keuken borduurt
nog even voort op de oude kaart. Maar bin
nenkort zal de kaart internationaler zijn en
natuurlijk verloochenen we de Afrikaanse
keuken niet met bijvoorbeeld een 'braai'."
De Jagklub wil een bijdrage leveren aan de
levendigheid in Kamperland. Af en toe zul
len er dj's en bandjes uitgenodigd
worden. Aan de Uithaven liggen ook
nog het Zeeuws Planetarium en laser-
game Zeeland. Kijk daarvoor op
www.uithaven-kamperland.nl De stu
wende kracht is Alex de Zwart. „Hij
zet Kamperland op de kaart. Ik heb
diep respect voor hem", zegt Meyke.
Café-restaurant de Jagklub, Uithaven 6,
4493 BJ Kamperland. 0113-371053,
www.jagklub.nl In het hoogseizoen alle
dagen geopend.
De Jagklub moet een bijdrage leveren aan de levendigheid in Kamperland.
In Eten doen de
redacteuren Edith
Ramakers en Nadia
Berkelder beurtelings
verslag van een bezoek
aan Zeeuwse
eetgelegenheden.
Prijs-kwaliteit:
De Jagklub
Uithaven
jb
14