Museum en Natuur zijn Gegrilde tonijn met verse pasta en notensla is 2 Kookeiland zaterdag 7 augustus 2010 Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk wil meer zijn dan een museum en nodigt mensen uit tot wandel- en fietstochten. Wie op pad gaat, ontdekt het verband tussen de Ramp en de natuur. door Marloes Vrolijk foto's Dirk-Jan Cjeltema Wandelaars lopen langs dijken met grazende schapen. Fietsers bege ven zich bij kreken met lepelaars in de rietbegroeide oevers en vermoeide natuur- sporters komen in zelfmeegenomen op- klapstoeltjes op adem terwijl zij over de Oosterschelde uitkijken. Het krekengebied van Ouwerkerk en omgeving is een hot spot voor fietsers en wandelaars. Begrijpelijk. Wie alleen al een stukje het krekengebied Ouwerkerk in loopt, ervaart pure rust. Bij de oude zeedijk van Ouwerkerk wordt het natuuraanzicht onderbroken door gro te betonnen containers. Dit zijn de vier Phoenix-caissons die op 6 november 1953, meer dan 9 maanden na de Watersnood- Uitzicht over de Oosterschelde door Tim Hamelink De Zomerredactie vraagt elke zater dag een Zeeuwse kok naar zijn of haar ultieme vakantierecept. Daar bij geldt maar één voorwaarde: u moet het op vakantie eenvoudig kunnen bereiden. In de vijfde aflevering: Danny Poortvliet van Boa-Tarde in Zierikzee: gegrilde tonijn met verse lintpasta en notensla. De tonijn Benodigdheden Tonijn Olijfolie Verse rozemarijn en tijm De verse lintpasta Verse pasta Zongedroogde tomaatjes Olijfjes en olijfolie Kappertjes en basilicum Werkwijze Haal de tonijn een uurtje voor het grillen uit de koelkast en leg deze in een bedje van olie, gehakte rozemarijn en tijm. Zo kan de tonijn op kamertemperatuur ko men, zodat de tonijn lekker rood kan gril len zonder dat het van binnen nog koud is. Het bedje van olijfolie en verse rozema rijn en tijm is puur voor de smaak. Koop in de supermarkt verse pasta. Deze vind je in het vriesvak. Zelf maken kan ook, maar voor thuis is dit vrij lastig. Kook de pasta in ruim water met olijfolie tot de ze beetgaar is, ook wel 'al dente' genoemd. Zo blijft de pasta lekker stevig. Dit is essen tieel in dit recept. Giet de pasta af en spoel het af met lauw water. Doe de pasta terug in een pan en maak hem aan met wat gesneden zonge droogde tomaatjes, kappertjes, basilicum, olijfjes en olijfolie. (Naar eigen smaak.) Gril de tonijn vervolgens in een goed hete 5 doden i evacués r- ""•Mil, 'ri'

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2010 | | pagina 84