zachte handjes Fluweel Tomaten met buffelmozarella: simpel, maar 2 Kookeiland zaterdag 31 juli 2010 Baantjes trekken in de natuurlijke zwemvijver, bubbelen in de whirlpool of genieten van een van de vele soorten massages en lichaamsbehandelingen. Wie een bezoekje brengt aan de onlangs geopende wellnessafdeling van Amadore Wellness Hotel 'De Kamperduinen' waant zich in een wereld van luxe, rust en ontspanning. door Kris Derks en Jessie Scheeie Ongerust kijken we naar de waterplanten in de natuur lijke zwemvijver. Zwem men in een vijver? Geen denken aan! Waanideeën over planten die zich om onze enkels wik kelen maken zich van ons meester. „Char mant, zometeen hebben we nog een kik ker op ons hoofd", grapt zomerverslaggeef- ster Kris Derks. Een beetje onwennig staan we op de stei ger, totdat hotelmanager Christina Elen- baas-Acda ons vertelt dat hier regelmatig bekende voetballers komen. Wij krijgen Aan de bar kuri je smullen van gezonde smoothies en andere lekkere drankjes. door Raymond de Frel De Zomerredactie vraagt elke zater dag een Zeeuwse kok naar zijn of haar ultieme vakantierecept. Daar bij geldt maar één voorwaarde: u moet het op vakantie eenvoudig kunnen bereiden. In de vierde aflevering: Edwin Herman van restaurant A Table in Axel. Iets lekkers klaarmaken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat is vooral wat Edwin Herman met zijn recept voor pom- modori tomaten met buffelmozarella dui delijk wil maken. „Wat wel noodzakelijk is voor dit recept, is dat de kwaliteit van de producten super is", vertelt hij. Een vurige wens van Herman is dat men sen nog meer waarde gaan hechten aan kwaliteit van het product dan aan de prijs. Herman: „Dat zijn de 'grote' supermarkten jarenlang vergeten. Gelukkig zien we nu eindelijk een tendens dat ook zij meer aan kwalitatief goede producten waarde gaan hechten in plaats van producten onder druk te zetten en een zo laag mogelijke prijs te bedingen. Daardoor kwam de afge lopen jaren de kwaliteit onder druk te staan. Daarom is dit mijn ultieme zomerre- cept. De kreet 'less is more', is hier zeker van toepassing. Eet smakelijk voor straks!" Pommodori tomaten met buffelmozza- rella (voor vier personen) Benodigdheden 6 pommodori tomaten (rijp) 2 bolletjes buffelmozzarella 2oo gram roquette to blaadjes basilicum Dressing 0,5 dl truffelolie 2 limoenen Vi eetlepel wasabi 1 dl olijfolie ïste persing Bubbelen met een aardbeiensmoothie.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2010 | | pagina 74