zachte handjes
Fluweel
Tomaten met buffelmozarella: simpel, maar
2
Kookeiland
zaterdag 31 juli 2010
Baantjes trekken in de natuurlijke zwemvijver, bubbelen
in de whirlpool of genieten van een van de vele soorten
massages en lichaamsbehandelingen. Wie een bezoekje
brengt aan de onlangs geopende wellnessafdeling van
Amadore Wellness Hotel 'De Kamperduinen' waant zich
in een wereld van luxe, rust en ontspanning.
door Kris Derks en Jessie Scheeie
Ongerust kijken we naar de
waterplanten in de natuur
lijke zwemvijver. Zwem
men in een vijver? Geen
denken aan! Waanideeën
over planten die zich om onze enkels wik
kelen maken zich van ons meester. „Char
mant, zometeen hebben we nog een kik
ker op ons hoofd", grapt zomerverslaggeef-
ster Kris Derks.
Een beetje onwennig staan we op de stei
ger, totdat hotelmanager Christina Elen-
baas-Acda ons vertelt dat hier regelmatig
bekende voetballers komen. Wij krijgen
Aan de bar kuri je smullen van gezonde smoothies en andere lekkere drankjes.
door Raymond de Frel
De Zomerredactie vraagt elke zater
dag een Zeeuwse kok naar zijn of
haar ultieme vakantierecept. Daar
bij geldt maar één voorwaarde: u moet het
op vakantie eenvoudig kunnen bereiden.
In de vierde aflevering: Edwin Herman
van restaurant A Table in Axel.
Iets lekkers klaarmaken hoeft helemaal
niet ingewikkeld te zijn. Dat is vooral wat
Edwin Herman met zijn recept voor pom-
modori tomaten met buffelmozarella dui
delijk wil maken.
„Wat wel noodzakelijk is voor dit recept,
is dat de kwaliteit van de producten super
is", vertelt hij.
Een vurige wens van Herman is dat men
sen nog meer waarde gaan hechten aan
kwaliteit van het product dan aan de prijs.
Herman: „Dat zijn de 'grote' supermarkten
jarenlang vergeten. Gelukkig zien we nu
eindelijk een tendens dat ook zij meer aan
kwalitatief goede producten waarde gaan
hechten in plaats van producten onder
druk te zetten en een zo laag mogelijke
prijs te bedingen. Daardoor kwam de afge
lopen jaren de kwaliteit onder druk te
staan. Daarom is dit mijn ultieme zomerre-
cept. De kreet 'less is more', is hier zeker
van toepassing. Eet smakelijk voor straks!"
Pommodori tomaten met buffelmozza-
rella (voor vier personen)
Benodigdheden
6 pommodori tomaten (rijp)
2 bolletjes buffelmozzarella
2oo gram roquette
to blaadjes basilicum
Dressing
0,5 dl truffelolie
2 limoenen
Vi eetlepel wasabi
1 dl olijfolie ïste persing
Bubbelen met een aardbeiensmoothie.