in Groede Beoordeling 13 In Eten doen de redacteuren Edith Ramakers en Nadia Berkelder beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse donderdag 29 juli 2010 Prijs-Kwaliteit We betaalden tachtig euro voor twee. De kreeft - €27,50 - dreef de prijs op. De andere hoofdgerechten zijn aanzienlijk goedkoper. Entourage Beter kun je bijna niet zitten: op het strand, met 's avonds als decor de zon die in de zee zakt. Bediening Vriendelijk en kordaat, maar niet van alles even goed op de hoogte. Conclusie Eten op een fantastische plek aan de Zeeuws-Vlaamse kust. Puur: de naam is inmiddels bijna versleten in horecaland: in Cad- zand opende dit voorjaar Pure C van Sergio Herman; een stukje verderop langs de Zeeuws-Vlaamse kust in Groede zit Strandpaviljoen Puur. En dat is ook nieuw, maar heeft niets te maken met hippe naamgenoot in Cadzand. De eigenaren van het pavil joen hebben een nadeel - het oude pavil joen dat moest wijken voor grootschali ge kustversterking - omgebogen in een voordeel: er staat inmiddels een schitte rend gebouw aan de onderkant van de nieuwe duinen. Het terras is ruim, met mooie tafels en comfortabele kunststof stoelen en een hou ten loungebank. En vanuit het restaurant binnen - met veel glas en wit en donker hout - kijk je magistraal uit over het strand, de zee, en in de richting van Vlissin- gen aan de overkant. We hebben mazzel. Op deze schitterende strandzondag treffen we pal onder de dui nen een lege parkeerplaats. En als we het terras oplopen, staan er nét mensen op van een tafeltje. Bij de bestelling worstelen we een beetje met de bediening: nee, we willen geen brood, tenzij het van dat mooie brood is zoals een tafeltje verderop. de krant: de bediening wordt op de proef gesteld door de grote drukte. Het perso neel houdt zich ondanks alles kranig, en dan horen we later ook nog dat het kassa systeem de hele avond haperde. Mede daar door duurt het wat langer voordat we het hoofdgerecht krijgen en dat vinden we ei genlijk helemaal niet erg: de zon schijnt en de voorgerechten waren machtig. Die Canadese kreeft van mijn tafelgenote is gekookt en overgoten met een dillesaus die wat minder geslaagd is. Het vlees in de scharen is gewoon kreeft en dat is eigenlijk het lekkerst: deze kreeft is gelukkig niet voor niets gestorven. Zelfben ik verbaasd over de kipsaté, die niet op stokjes zit, maar in een klein gietijzeren pannetje wordt geserveerd. Noem mij een satépu rist, maar ik heb liever in kleine blokjes ge sneden vlees dan de drie grotere stukken die ik in het pannetje aantref. Jammer: op deze manier is een groot deel van het vlees niet gekruid. De bijgerechten zijn helaas een beetje stan daard bij Puur: friet, aardappelkroketten, dezelfde salade als bij het voorgerecht en voor het snackbargevoel: fritessaus in een mini-knijpverpakking. Ik kies vers fruit - zonder ijs of slagroom - als toetje; gelukkig is het fruit ook echt vers: het is een schaal vol kiwi, druiven, ananas, sinaasappel, meloen en waterme loen. Perfect voor een zomerse dag. Strandpaviljoen Puur, Zeeweg, duinovergang 22, Groede. Telefoon: 0117-376323, info@strandpaviljoenpuur.nl. www.strandpavil- joenpuur.nl. Het restaurant is goed bereikbaar voor mensen in een rolstoel. Het terras van strandpaviljoen Puur. Helaas dat brood is een afzonderlijk voor gerecht met kruidenboter: bij de rest krijg je hier gewoon wit stokbrood. De vraag of de kreeft van vandaag een Zeeuwse is, kan niet spontaan worden beantwoord. Na vraag leert dat de kreeft is ingevlogen uit Canada. Ik krijg vooraf een garnalensalade die al leen al vanwege de omvang diep respect afdwingt: een bord dat al behoorlijk ge vuld is met een berg lekkere groene blaad foto's Mark Neelemans jes, tomaat en wortelstaafjes en verder is volgestort met garnalen. De cocktailsaus zit gelukkig apart in een bakje. De garna len zijn aan de kleine kant, maar lekker; daar kan natuurlijk ook weinig mee mis gaan. De garnalenkroketten hebben een perfect bros korstje; terwijl ze er niet uit zien alsof ze hier ter plekke zijn gemaakt. Ze zijn heerlijk, die kroketten, vindt mijn gezelschap. Het is een goede dag voor een bezoek van "ét.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2010 | | pagina 87