in Groede
Beoordeling
13
In Eten doen de
redacteuren Edith
Ramakers en Nadia
Berkelder beurtelings
verslag van een bezoek
aan Zeeuwse
donderdag 29 juli 2010
Prijs-Kwaliteit
We betaalden tachtig euro voor twee. De
kreeft - €27,50 - dreef de prijs op. De andere
hoofdgerechten zijn aanzienlijk goedkoper.
Entourage
Beter kun je bijna niet zitten: op het strand,
met 's avonds als decor de zon die in de zee
zakt.
Bediening
Vriendelijk en kordaat, maar niet van alles even
goed op de hoogte.
Conclusie
Eten op een fantastische plek aan de
Zeeuws-Vlaamse kust.
Puur: de naam is inmiddels bijna
versleten in horecaland: in Cad-
zand opende dit voorjaar Pure C
van Sergio Herman; een stukje
verderop langs de Zeeuws-Vlaamse
kust in Groede zit Strandpaviljoen
Puur. En dat is ook nieuw, maar heeft
niets te maken met hippe naamgenoot
in Cadzand. De eigenaren van het pavil
joen hebben een nadeel - het oude pavil
joen dat moest wijken voor grootschali
ge kustversterking - omgebogen in een
voordeel: er staat inmiddels een schitte
rend gebouw aan de onderkant van de
nieuwe duinen.
Het terras is ruim, met mooie tafels en
comfortabele kunststof stoelen en een hou
ten loungebank. En vanuit het restaurant
binnen - met veel glas en wit en donker
hout - kijk je magistraal uit over het
strand, de zee, en in de richting van Vlissin-
gen aan de overkant.
We hebben mazzel. Op deze schitterende
strandzondag treffen we pal onder de dui
nen een lege parkeerplaats. En als we het
terras oplopen, staan er nét mensen op
van een tafeltje. Bij de bestelling worstelen
we een beetje met de bediening: nee, we
willen geen brood, tenzij het van dat
mooie brood is zoals een tafeltje verderop.
de krant: de bediening wordt op de proef
gesteld door de grote drukte. Het perso
neel houdt zich ondanks alles kranig, en
dan horen we later ook nog dat het kassa
systeem de hele avond haperde. Mede daar
door duurt het wat langer voordat we het
hoofdgerecht krijgen en dat vinden we ei
genlijk helemaal niet erg: de zon schijnt en
de voorgerechten waren machtig.
Die Canadese kreeft van mijn tafelgenote
is gekookt en overgoten met een dillesaus
die wat minder geslaagd is. Het vlees in de
scharen is gewoon kreeft en dat is eigenlijk
het lekkerst: deze kreeft is gelukkig niet
voor niets gestorven. Zelfben ik verbaasd
over de kipsaté, die niet op stokjes zit,
maar in een klein gietijzeren pannetje
wordt geserveerd. Noem mij een satépu
rist, maar ik heb liever in kleine blokjes ge
sneden vlees dan de drie grotere stukken
die ik in het pannetje aantref. Jammer: op
deze manier is een groot deel van het vlees
niet gekruid.
De bijgerechten zijn helaas een beetje stan
daard bij Puur: friet, aardappelkroketten,
dezelfde salade als bij het voorgerecht en
voor het snackbargevoel: fritessaus in een
mini-knijpverpakking.
Ik kies vers fruit - zonder ijs of slagroom -
als toetje; gelukkig is het fruit ook echt
vers: het is een schaal vol kiwi, druiven,
ananas, sinaasappel, meloen en waterme
loen. Perfect voor een zomerse dag.
Strandpaviljoen Puur, Zeeweg, duinovergang
22, Groede. Telefoon: 0117-376323,
info@strandpaviljoenpuur.nl. www.strandpavil-
joenpuur.nl. Het restaurant is goed bereikbaar
voor mensen in een rolstoel.
Het terras van strandpaviljoen Puur.
Helaas dat brood is een afzonderlijk voor
gerecht met kruidenboter: bij de rest krijg
je hier gewoon wit stokbrood. De vraag of
de kreeft van vandaag een Zeeuwse is, kan
niet spontaan worden beantwoord. Na
vraag leert dat de kreeft is ingevlogen uit
Canada.
Ik krijg vooraf een garnalensalade die al
leen al vanwege de omvang diep respect
afdwingt: een bord dat al behoorlijk ge
vuld is met een berg lekkere groene blaad
foto's Mark Neelemans
jes, tomaat en wortelstaafjes en verder is
volgestort met garnalen. De cocktailsaus
zit gelukkig apart in een bakje. De garna
len zijn aan de kleine kant, maar lekker;
daar kan natuurlijk ook weinig mee mis
gaan. De garnalenkroketten hebben een
perfect bros korstje; terwijl ze er niet uit
zien alsof ze hier ter plekke zijn gemaakt.
Ze zijn heerlijk, die kroketten, vindt mijn
gezelschap.
Het is een goede dag voor een bezoek van
"ét.